Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • budget
 • NYC City Proof Twistable Intense Lip Color
 • Review
 • swatches
Een MissLipgloss artikel

NYC City Proof Twistable Intense Lip Color

P1230758De ‘lipsticks in potloodvorm’ waren echt een trend in 2013 (en dat is allemaal begonnen door Clinique met haar Chubby Sticks) en budgetmerk NYC trapt het jaar af met – juist – lipsticks in potloodvorm! Ze heten City Proof Twistable Intense Lip Color en ik laat je er vandaag vijf zien. Én ik vertel je wat ik er van vind. P1230757

De City Proof Twistable Intense Lip Colors kosten €3,99 per stuk en er zijn in totaal twaalf tinten, van heel licht nude tot lekker fel rood en roze. Ik heb de kleuren 020 Riverside Rose, 030 Metropolitan Mauve, 040 South Ferry Berry, 050 Park Slope Peach en 051 Canal St Coral. De Lip Colors zien er net zo uit als haar collega’s: het zijn kunststof sticks in een felle kleur, met een transparante dop, en je kan ze gewoon omhoog draaien, net als een lipstick. Je hoeft ze dus niet te slijpen!

Alvast een pluspunt: dit zijn de goedkoopste ‘Chubby Stick’ lookalikes die ik tot nu toe heb gevonden. Zo zie je maar, wachten is vaak wel even de moeite waard. Populaire producten komen uiteindelijk ook uit bij de goedkopere merken. Denk maar aan de Liquid Sand nagellak trend (die Essence nu ook in haar collectie heeft), de bolletjes nagellak trend (het zelfde verhaal), de BB Creams… Of de kwaliteit vergelijkbaar is, is altijd even afwachten, maar daar heb je dan weer beautyblogs voor. Yes!

  P1230760

De kleuren zien er in ieder geval heerlijk uit, het lijken net snoepjes!

P1230762

Van boven naar onder 020 Riverside Rose, 030 Metropolitan Mauve, 040 South Ferry Berry, 050 Park Slope Peach en 051 Canal St Coral

P1230764

P1230765

020 Riverside Rose, 030 Metropolitan Mauve, 040 South Ferry Berry, 050 Park Slope Peach en 051 Canal St Coral

De pigmentatie ziet er goed uit! Er komt een mooie hoeveelheid kleur van de NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors af.

P1230766

En na verloop van tijd kan je de sticks gewoon omhoog draaien.

Tijd voor swatches op mijn lippen! Voor de oplettende lezer: mijn hals is wat lichter dan mijn gezicht, dit komt doordat ik een foundation aan het testen was die niet helemaal mijn kleur was. Ik zag het pas later op de foto’s, dus ik heb naderhand nog even mijn hals bijgewerkt.

P1230804

P1230806

Riverside Rose is een oudroze tint die ‘my lips but better’ is. Ik houd zelf niet heel erg van dit soort tinten.

P1230807

P1230812

Metropolitan Mauve is vrij fel koel roze. Velletjes alert! Deze kleur accentueert oneffenheden, lijntjes en velletjes. M’n hals op deze foto… ohh. Haha!

P1230813

P1230814

South Ferry Berry is een lekker felle rood-roze kleur die echt heel mooi dekt.

P1230817 P1230819

Park Slope Peach is een mooie perziktint die bij mij bijna nude is. Mooi en dekt vrij goed.

P1230815

P1230816

Canal st Coral is een felle licht oranje tint.

Aanbrengen gaat gemakkelijk met zo’n potlood door het spitse puntje. Naarmate je de sticks langer gebruikt verdwijnt die punt wel en dan wordt het aanbrengen wat lastiger. Je kan dan altijd een kwastje gebruiken, of gewoon wat voorzichtiger te werk gaan.

De NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors glijden over mijn lippen en voelen aan als een balsem, dat is erg prettig! Dat zorgt er ook voor dat de kleur niet heel lang blijft zitten – omdat het product gewoon een tikje vettig is, dat houdt niet lang.

Een groot nadeel van de Lip Colors vind ik dat ze lijntjes en velletjes enorm benadrukken. Nu heb ik ook vrij droge lippen, maar als je dus wat meer lijntjes of rimpeltjes op je lippen hebt, dan zie je deze nog beter. Wel een minpunt, want dat probleem had ik bij andere ‘lipstick potloden’ nog niet.

Pluspunten

 • €3,99
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij Kruidvat te koop)
 • Keuze uit twaalf uiteenlopende kleuren, van licht nude tot fel rood
 • Voelt prettig aan op de lippen
 • Brengt gemakkelijk aan, glijdt over de lippen heen
 • De kleuren dekken mooi en zijn goed gepigmenteerd
 • Je hoeft de potloden niet te slijpen, je kan ze simpelweg omhoog draaien, net als een lipstick

Minpunten

 • Velletjes en lijntjes worden extra benadrukt
 • De NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors zijn niet langhoudend, na een uur of twee (of als je wat gegeten hebt) moet je ze zeker even bijwerken

NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors zijn vanaf 1 februari bij Kruidvat te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.