Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boeken
  • boekene
Een MissLipgloss artikel

NY-leesvoer


Ik ben gek op lezen. Altijd al geweest. En ik ben vooral gek op lezen van papier. Ik lees natuurlijk heel veel op internet, maar ik vind het zoveel fijner om een boek, tijdschrift of krant in mijn handen te hebben en lekker te bladeren. Bij een artikel over boeken van laatst kreeg ik vaak de vraag waarom ik zoveel boeken koop en ze niet leen bij de bibliotheek. Ik weet het niet, ik vind het gewoon heerlijk om boeken te kopen en ze na het lezen in mijn boekenkast te zetten. Elk boek heeft een herinnering, waar ik het las, wanneer, hoe ik het vond. Ik heb gewoon iets met boeken, net als dat ik iets met make-up heb. Ik koop het liever dan het te lenen en dan weer terug te brengen 🙂 Kijk je mee welk leesvoer ik in New York kocht?

Eerst: Barnes & Noble is de boekenhemel. Deze keten zit verspreid over de hele stad en de winkels zijn vooral groot, groot, groot. Sommigen hebben zelfs een Starbucks! Ik kan uren rondlopen in zo’n boekenwinkel, snuffelen tussen de boeken en kijken wat ik interessant vind. Ook Strand is erg leuk, dat is een boekenwinkel op Fifth Avenue. Ze hebben ook soms een boekenstand bij Central Park (vlakbij de Apple Store op Fifth Avenue). Goed, kijk je mee?

Links Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer. Ik wilde dit boek al een tijdje maar kocht hem toch telkens niet. Toen ik hem bij Barnes & Noble zag nam ik hem mee. Ik heb er in New York veel uit gelezen, ben ongeveer op de helft. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vindt, ik vind hem een beetje lastig door te komen en soms een beetje ingewikkeld – ik snap het niet altijd. Ik denk dat ik verder moet lezen om een oordeel te kunnen vellen.

Sex and the City zag ik bij de Strand boekenstand bij Central Park, en tja, als groot fan van de serie moest ik die wel meenemen. Hij kostte ook maar vijf dollar.

Deze nam ik mee omdat ik het een grappige titel vond hebben. Het is wel een grappig boekje, maar het zijn niet ‘echte’ psychologische trucjes, meer oplossingen hoe je met bepaalde situaties om kan gaan. Bijvoorbeeld spreken in het openbaar of hoe je om kan gaan met een ruzie. Wel leuk en bruikbaar.

Hier heb ik nog geen letter uit gelezen, maar ook dit boek wilde ik altijd al een keer ‘proberen’, en ik zag hem bij Strand voor een paar dollar, dus ik nam hem mee.

De Amerikaanse ELLE en de New Yorker. De New Yorker gaat helemaal over appartementen, en ik ben gek op interiereur en architectuur dus die moest ik meenemen natuurlijk. De ELLE gewoon als dom leesvoer. Ik vind de meeste tijdschriften hier veel slechter dan in Nederland, de inhoud is vaak erg oppervlakkig en vooral de Cosmo en Glamour staan vol met sekstips. Die hebben we wel een keer gezien, dat wordt een beetje flauw – want het staat echt in elk nummer. Wat dat betreft vind ik de Nederlandse ‘dames’tijdschriften meer inhoud hebben.

Ik heb me ingehouden wat boeken betreft, ook vanwege de kilo’s, maar ik kan zo blij worden van een nieuw boek! Dat had ik vroeger al, als klein meisje. Ik kon me uren vermaken met een nieuw boek, waarbij ik om de paar pagina’s aan de bladzijden snoof. Ben ik de enige die de geur van nieuwe boeken zo heerlijk vindt? Vooral van die luxe, dure boeken met dikke glanzende pagina’s. Hmmm 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.