Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • anti age
 • budget
 • gezichtscreme
 • nivea
Een MissLipgloss artikel

Nivea Sun Gezichtscreme

Bij de laatste Beauty Bits kreeg ik veel verzoekjes of ik de Nivea Sun Gezichtscreme wilde reviewen. Maar natuurlijk! Dit is een vrij goedkoop gezichtsverzorgingsproduct mét hoge SPF, dus ik laat je graag weten wat ik hier van vind.

De  Nivea Sun Anti-Age Gezichtscreme kost 9,95. Da’s een heel stuk goedkoper dan veel andere zonproducten voor je gezicht. Het hoeft dus helemaal niet zo duur! Er staat ‘Anti-Age’ op de verpakking maar ik heb daar geen problemen mee. Volgens mij mikken ze er ook op dat je huidveroudering tegengaat door je te beschermen tegen de zon. De crème zit in een platte blauwe tube met gele dop en ziet er prima uit. Niet heel chic, maar wel mooi vormgegeven.

De informatie op de achterkant. Kennen we allemaal wel toch? Royaal aanbrengen voor het zonnen, regelmatig opnieuw aanbrengen, vooral na het zwemmen en afdrogen, vermijd intensieve middagzon et cetera.

Poeh, nogal wat abracadabra! Ik kan deze lijst niet helemaal ontcijferen, maar ik kan wel vertellen dat octycrylene, titanium dioxide en oxybenzone chemische zonnefilters zijn, alcohol (jammer!) werkt gewoon uitdrogend,  glycerine maakt je huid zacht en soepel en houdt vocht vast, hydrogenated coco-glycerides zijn vette deeltjes van de kokosnoot (goed voor je huid)… Verder zitten er nog meer UV-filters in, wat vette soorten alcohol (goed voor je huid!), antioxidanten en een héél klein beetje parfum. Het is geen natuurlijk zonproduct.

De tube werkt hygiënisch en makkelijk, dat is fijn! Beter dan een potje. Handig om in je tas te gooien als je naar het strand gaat, of het terras op.

De crème heeft de dikte van een normale gezichtscrème en is subtiel lichtgeel, maar dit zie je niet terug wanneer je het uitgesmeerd hebt.

Eenmaal uitgesmeerd (wat heel makkelijk gaat) zie je er niks meer van en is je huid zacht en soepel. Hij ruikt heel subtiel naar zonnebrand, het is echt zo’n zomergeurtje en daar houd ik wel van. Doet me denken aan vakanties in een warm land!

Maar hoe werkt ‘ie op mijn gezicht? Prima! Ik gebruik hem op gewone dagen onder mijn foundation. Nu vertelde iemand me laatst dat je je zonnebrand het best meteen op de huid aan kan brengen na je reiniging, en daarna je dagcrème (als je die nog wilt gebruiken, het kan ook zijn dat je zonverzorging voedend genoeg is). Dit is omdat veel zonnebrandproducten fysische UV-protectie bevatten die alleen werken wanneer ze in aanraking komen met je huid. Dus ik breng het onder mijn crème aan, of in plaats van. De Nivea Sun Gezichtscrème voelt niet vettig aan, smeert snel uit en trekt vooral snel in. Hij is dus heel fijn ‘zo’ op je huid (wanneer je op het strand ligt en geen make-up draagt), maar hij kan ook echt prima onder je foundation. Mijn make-up gaat niet glijden, ik heb juist het idee dat de crème goed werkt als basis. Ook in de loop van de dag wordt mijn make-up niet extra vettig of zo, wel fijn!

Besef je wel dat je je zonverzorging opnieuw aan moet brengen als je echt een dag in de zon gaat, dan kan je beter gewoon geen foundation op doen, want dat wordt wel een beetje een gesmeer.

Concluderend vind ik dit een heel fijne gezichtscrème met SPF30, voelt lekker aan, niet vet, laat mijn make-up niet glijden, ruikt lekker en beschermt tegen de zon.

Pluspunten

 • Handige, hygiënische verpakking
 • SPF30
 • Niet vet
 • Voelt fijn aan op de huid
 • Kan prima onder foundation
 • 9,95 voor een goede gezichtsverzorging is niet duur
 • Verkrijgbaarheid, gewoon bij de drogist te koop
 • Ruikt prettig

Minpunten

 • Alcohol
 • Wat een minpunt zou kúnnen zijn is dat er parabenen in zitten (ik heb er geen moeite mee)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne gezichtsverzorging met hoge SPF die je ook onder je make-up kan gebruikne

Skippen als… je een heel vette huid hebt, ik denk dat ‘ie dan wel gaat glijden

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja smile Freeman Chocolate & Strawberry Mask


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.