Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • body creme
  • body lotion
  • budget
  • doxpanthenol
Een MissLipgloss artikel

Nivea Repair & Care

Het najaar is in zicht. Kou, snijdende wind, ijskoude sneeuw en een droge huid. Nivea speelt daarop in met een nieuwe kleine collectie, de Repair & Care lijn, met daarin drie producten voor een zeer droge huid. Ze bevatten Hydra IQ en Urea, twee ingrediënten die er voor zorgen dat je huid weer zacht en gevoed is, en dat 48 uur lang blijft. In dit artikel ga ik je meer vertellen over de drie producten en natuurlijk vertel ik je wat ik daar van vind.

 

Er is iets bijzonders aan deze producten, het bevat namelijk drie ingrediënten die geweldig werken voor de droge huid. Zo zit er ten eerste Dexpanthenol (ook wel panthenol) in, een ingrediënt dat actief is op het huidoppervlak, waar de productie en vernieuwing van nieuwe en bestaande cellen wordt gestimuleerd. Het voedt de zeer droge huid en werkt ook tegen roodheid. Het laat een dun beschermlaagje achter waardoor het vocht langer in de huid blijft.

Ook bevatten de producten Hydra IQ, dit is effectief onder de huid. Dit actieve ingrediënt stimuleert de aanmaak van aquaporines, dat zijn waterkanaaltjes die het mogelijk maken om water van cel naar cel te laten stromen, waardoor de natuurlijke vochthuishouding van de huid verbetert. Dit zorgt voor optimale hydratatie van de huid, zelfs in de diepere lagen van de opperhuid.

Als laatste zit er Urea in de lijn. Urea is een stof dat het lichaam zelf aanmaakt en daar van nature aanwezig is. Het is een natuurlijke vochtinbrengende factor. Het bindt water in onze hoornlaag en het stimuleert het ontkalkingsproces, wat de huid zachter maakt, het hydratatie niveau omhoog brengt en de celvernieuwing promoot.

Heel wat ingewikkelde woorden, gelukkig zijn het drie simpele producten die je heel makkelijk kan gebruiken en die niet duur zijn.

Links zie je de Body Crème (€6,99 voor 300ml), daarnaast de Body Lotion (€5,49 voor 250ml en €6,99 voor 400ml) en als laatste de Handbalsem (€3,99 voor 50ml).

Dit is de Body Crème, een intensief voedende crème met alle ingrediënten die ik hierboven noemde. Het zorgt dus voor een zachte, gevoede huid, zelfs als je een extreem droge huid hebt. En: het blijft 48 lang zacht en gehydrateerd. De substantie is dun, het is geen body butter maar echt een crème, die lekker makkelijk uit te smeren is. Het trekt vrij snel in en ja, het maakt mijn huid echt superzacht. Dit gebruik ik het liefst op mijn benen, waar de huid (zeker in het najaar) soms heel droog is, vooral na het douchen. ’s Avonds als ik naar bed ga zijn mijn benen nog steeds lekker zacht. Er zit niet echt een duidelijke geur aan (Nivea omschrijft het als bergamot en mandarijn gecombineerd met sandelhout, musk en vanille, maar eerlijk gezegd ruik ik dat niet echt), het is heel subtiel. Ik vind deze crème erg fijn, en hij kost ook niet zoveel, namelijk €6,99 voor een flinke pot van 300ml.

De ingrediënten van de Body Crème. Geen minerale oliën, wel een beetje parfum, helemaal onder aan de lijst.


Dan de body lotion. Ik ben zelf geen body lotion fan, ik gebruik liever een body creme of body butter. Maar als je  van body lotions houdt én een (hele) droge huid hebt is deze wellicht wat voor jou. Hij maakt mijn huid gewoon superzacht en soepel, smeert makkelijk uit, trekt sneller in dan de body creme en is ook niet duur: €5,49 voor 250ml en €6,99 voor 400ml. Hierin zit geen Urea, maar wel Hydra IQ en doxpanthenol.


Hierin zit wel wat minerale olie (de C13-16 Isoparaffin en Paraffinum Liquidum). Parfum staat helemaal onderaan, dus daarvan zit er maar een heel klein beetje in. Als je minerale olie wilt vermijden kan je beter voor de Body Crème gaan (die vind ik zelf ook fijner).

En als laatste een heel fijn product: de handbalsem! Perfect voor dames die zulke droge handen hebben dat ze er barstjes in krijgen en dat het pijn doet. Deze crème is super geconcentreerd, je hebt maar een beetje nodig en je handen worden zó zacht! Het is meer een balsem dan een handcrème (zoals de naam het al zegt), smeert lekker in en trekt ook snel in de huid. Ik vind hem echt súperfijn en ook is ‘ie niet duur, €3,99 voor een tube van 50ml waar je heel lang mee doet.


Wel wat minerale olie (midden op de lijst), maar het is in ieder geval niet het hoofdingrediënt. Er zitten veel voedende bestanddelen in en in combinatie met minerale olie werkt het dan wel goed: het zorgt ervoor dat die actieve ingrediënten goed in de huid trekken en dan wordt het vocht vast gehouden.

 


Body Crème, Body Lotion en Handbalsem

Body Crème, Body Lotion en Handbalsem

Ik ben eigenlijk wel erg enthousiast over deze producten. Ze maken een (erg) droge huid superzacht en gevoed, ze werken makkelijk, trekken snel in, bevatten fijne ingrediënten en zijn niet duur. Ik ben vooral gek op de handbalsem en body crème.

NIVEA Repair & Care Body Lotion (250/400ml) €5,49/€6,99
NIVEA Repair & Care Body Crème (300ml) €6,99
NIVEA Repair & Care Handbalsem (50ml) €3,99

Nivea producten zijn gewoon bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.