Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 november 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • after shave balsem sensitive
  • nivea after shave balsem
  • nivea after shave balsem als primer
  • primer
Een MissLipgloss artikel

Nivea After Shave Balsem als make-up primer

Nivea After Shave BalsemAls je mij volgt op Snapchat (username ‘MissLipgloss.nl’) en als je mijn YouTube video’s kijkt heb je al keer gezien dat ik al een paar weken de Nivea After Shave Balsem gebruik als make-up primer, op aanraden van NikkieTutorials. Het zou de beste make-up primer ever zijn en het zou er voor zorgen dat je make-up urenlang perfect(er) blijft zitten. Ik gebruik het nu meer dan een maand: tijd voor mijn review.

Nivea After Shave Balsem

Ten eerste: er zijn twee soorten Nivea After Shave Balsem: de ‘gewone’ en de ‘sensitive’. Ik heb ze beiden geprobeerd. Links de gewone Nivea After Shave Balsem, rechts Nivea After Shave Balsem Sensitive. Beiden kosten ze €7,49 bij Kruidvat. Ze zitten in een keramieken flesje die vrij zwaar aanvoelt en er zit 100ml in. Dat is veel! In een verpakking primer zit meestal zo’n 30 tot 50ml.

Nivea After Shave Balsem:

Aqua, Alcohol Denat., Glycerin, Distarch Phosphate, Ethylhexyl Cocoate, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Limonene, Linalool.

Nivea After Shave Balsem Sensitive:

Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Panthenol, Isopropyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Glycine Soja, Tapioca Starch, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Parfum.

De ingrediënten.  Het verschil is vrij duidelijk: in de sensitive versie zit geen alcohol, wat natuurlijk een stuk fijner is voor je huid. Wat opvalt is dat in beide balsems veel glycerine zit en dat de formulering verder nogal verschilt. Beide bevatten ze een aantal verzorgende bestanddelen en bij de Sensitive versie staat parfum helemaal onderaan de lijst.

Nivea After Shave Balsem

De balsems zitten in vrij onpraktische, grote en zware flesjes met een vierkante schroefdop. Niet zo handig voor make-upmeisjes die houden van hygiënische en praktische pompflacons. Maar voor mannen is dit toch ook niet handig? Het is me al vaak overkomen dat ik ’s ochtends vroeg aardig uitschoot met de After Shave Balsem waardoor ik véél te veel in mijn handen had.

Nivea After Shave Balsem

Nivea After Shave Balsem

Nivea After Shave Balsem

De substantie is zoals je verwacht van een after shave balsem, en ook hoe primers er vaak uitzien. Aan de dunne kant, wit van kleur, maar transparant als je het uitsmeert. Het ruikt naar jongens. Gelukkig ruik je dat niet meer als je het eenmaal hebt aangebracht. Een klein beetje is trouwens genoeg, een druppel ter grootte van twee erwten is prima.

Verdelen over de huid gaat makkelijk omdat de balsem zo dun is. Beide balsems voelen prima aan op mijn huid, de gewone versie voelt wat koeler aan doordat er alcohol in zit, maar ik heb er niet echt last van.

Nivea After Shave Balsem

Links net na aanbrengen, rechts na een hele dag dragen (en net na een wandeling van een halfuur in de kou, vandaar de rodere wangen en neus). Het ziet er niet uit alsof ik het nét heb aangebracht, maar het zit er zeker nog mooi op. Niet alsof ik er al een hele dag op heb zitten! Op deze foto’s heb ik expres geen fixing spray gebruikt, zodat je echt goed het effect van alleen de Nivea After Shave Balsem kan zien. Als ik er ook nog een fixing spray overheen doe, ziet mijn make-up er nog mooier uit aan het einde van de dag. Maar goed, dit is dus alleen met de After Shave Balsem.

En ja, het werkt dus! Het werkt écht goed. Zowel de gewone versie als de sensitive versie, ik merk geen verschil. Mijn make-up blijft er écht langer mooier door zitten. Het verdwijnt minder snel, het gaat minder snel glijden en glimmen: precies wat een primer zou moeten doen. Alleen de verpakking is een minpunt, maar je kan hem natuurlijk zelf heel makkelijk overgieten in een flesje met een pompje. Probleem opgelost!

De Nivea After Shave Balsem is voor €7,49 bij de drogist te koop – en er zijn heel vaak acties bij Kruidvat en Etos.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.