4 november 2015 door Cynthia Schultz 133 reacties
 • after shave balsem sensitive
 • nivea after shave balsem
 • nivea after shave balsem als primer
 • primer
Een MissLipgloss artikel

Nivea After Shave Balsem als make-up primer

Nivea After Shave BalsemAls je mij volgt op Snapchat (username ‘MissLipgloss.nl’) en als je mijn YouTube video’s kijkt heb je al keer gezien dat ik al een paar weken de Nivea After Shave Balsem gebruik als make-up primer, op aanraden van NikkieTutorials. Het zou de beste make-up primer ever zijn en het zou er voor zorgen dat je make-up urenlang perfect(er) blijft zitten. Ik gebruik het nu meer dan een maand: tijd voor mijn review.

Nivea After Shave Balsem

Ten eerste: er zijn twee soorten Nivea After Shave Balsem: de ‘gewone’ en de ‘sensitive’. Ik heb ze beiden geprobeerd. Links de gewone Nivea After Shave Balsem, rechts Nivea After Shave Balsem Sensitive. Beiden kosten ze €7,49 bij Kruidvat. Ze zitten in een keramieken flesje die vrij zwaar aanvoelt en er zit 100ml in. Dat is veel! In een verpakking primer zit meestal zo’n 30 tot 50ml.

Nivea After Shave Balsem:

Aqua, Alcohol Denat., Glycerin, Distarch Phosphate, Ethylhexyl Cocoate, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Limonene, Linalool.

Nivea After Shave Balsem Sensitive:

Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Panthenol, Isopropyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Glycine Soja, Tapioca Starch, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Parfum.

De ingrediënten.  Het verschil is vrij duidelijk: in de sensitive versie zit geen alcohol, wat natuurlijk een stuk fijner is voor je huid. Wat opvalt is dat in beide balsems veel glycerine zit en dat de formulering verder nogal verschilt. Beide bevatten ze een aantal verzorgende bestanddelen en bij de Sensitive versie staat parfum helemaal onderaan de lijst.

Nivea After Shave Balsem

De balsems zitten in vrij onpraktische, grote en zware flesjes met een vierkante schroefdop. Niet zo handig voor make-upmeisjes die houden van hygiënische en praktische pompflacons. Maar voor mannen is dit toch ook niet handig? Het is me al vaak overkomen dat ik ’s ochtends vroeg aardig uitschoot met de After Shave Balsem waardoor ik véél te veel in mijn handen had.

Nivea After Shave Balsem

Nivea After Shave Balsem

Nivea After Shave Balsem

De substantie is zoals je verwacht van een after shave balsem, en ook hoe primers er vaak uitzien. Aan de dunne kant, wit van kleur, maar transparant als je het uitsmeert. Het ruikt naar jongens. Gelukkig ruik je dat niet meer als je het eenmaal hebt aangebracht. Een klein beetje is trouwens genoeg, een druppel ter grootte van twee erwten is prima.

Verdelen over de huid gaat makkelijk omdat de balsem zo dun is. Beide balsems voelen prima aan op mijn huid, de gewone versie voelt wat koeler aan doordat er alcohol in zit, maar ik heb er niet echt last van.

Nivea After Shave Balsem

Links net na aanbrengen, rechts na een hele dag dragen (en net na een wandeling van een halfuur in de kou, vandaar de rodere wangen en neus). Het ziet er niet uit alsof ik het nét heb aangebracht, maar het zit er zeker nog mooi op. Niet alsof ik er al een hele dag op heb zitten! Op deze foto’s heb ik expres geen fixing spray gebruikt, zodat je echt goed het effect van alleen de Nivea After Shave Balsem kan zien. Als ik er ook nog een fixing spray overheen doe, ziet mijn make-up er nog mooier uit aan het einde van de dag. Maar goed, dit is dus alleen met de After Shave Balsem.

En ja, het werkt dus! Het werkt écht goed. Zowel de gewone versie als de sensitive versie, ik merk geen verschil. Mijn make-up blijft er écht langer mooier door zitten. Het verdwijnt minder snel, het gaat minder snel glijden en glimmen: precies wat een primer zou moeten doen. Alleen de verpakking is een minpunt, maar je kan hem natuurlijk zelf heel makkelijk overgieten in een flesje met een pompje. Probleem opgelost!

De Nivea After Shave Balsem is voor €7,49 bij de drogist te koop – en er zijn heel vaak acties bij Kruidvat en Etos.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

133 reacties
 1. Josine

  Wat een goede tip! Ik had het al eerder voorbij zien komen, maar twijfelde nog. Ga het ook eens proberen! Liefs, Josine

 2. Kelly

  Ik heb hem van de week ook gehaald, je make-up blijft er inderdaad langer door zitten. De flacon is zeker heel onpraktisch. Ik ben ook geneigd om er té veel uit laten te lopen. Ik heb trouwens de stickers van MEN eraf gehaald aan beiden kanten, nu heb ik alleen een witte flacon met niets erop. Ik denk dat ik een label ga maken met ”primer” erop. De geur is inderdaad mannelijk, stiekem vind ik het wel lekker! 🙂

 3. Benella

  Haha, mijn vriend gebruikt deze ook! Kan ‘m dus zo even “lenen” als primer, handig! Hij ruikt inderdaad lekker, mannelijk 😉

 4. Marloes

  Zou jij dit gebruiken ipv een primer? Met andere woorden: werkt dit beter dan de primer die jij normaal gesproken gebruikt?

 5. Weytske

  Heb het van de week geprobeerd, alleen met mijn poeder foundation werkt het niet prettig. De Sleek primer heeft dan toch echt mijn voorkeur! Van de week maar eens proberen met een vloeibare foundation.

 6. Marieke

  Ik was ook super benieuwd dus vandaag gehaald, toevallig net een actie bij Kruidvat: 1+1 gratis. Nog niet geprobeert maar ga ik zeker snel doen!

 7. Nicole

  Dit wil ik ook nog eens proberen! Ik ben hem al bij meerdere mensen thuis tegen gekomen, zelfs bij mijn opa bijvoorbeeld, de enige die het niet gebruikt lijkt mijn vriend wel te zijn haha.

 8. Yasmine

  jaar ik heb hem vandaag dus ook gekocht en hij is wel echt fijn! de mannengeur is opzich wel snel weg maar die vind ik totaal niet erg

 9. Vera

  Toevallig gebruikt mijn vriend deze Nivea Aftershave! Ik ga hem stiekem eens proberen haha. Als het echt zo goed werkt zal hij ervan staan te kijken dat zijn flesje ineens sneller op is.

 10. Daisy

  Haha, dit soort trucjes vind ik echt geweldig. hoe kom je erop? 🙂 Ik ga het ook eens proberen. Mijn vriend zal zich wel afvragen waarom zijn balsam dan ineens sneller op gaat :p

 11. Vanessa

  Haha, wat een geniaal idee dit. Ik zou er zelf nooit opgekomen zijn!

 12. Cynthiiaa

  Ik had exact hetzelfde.. het werkt echt! Zelf koop ik geen Nivea omdat zij op dieren testen, maar ik had nog de Etos Aftershave Balsem en oh my god. Het is fantastisch! Je hebt een soort van HD-effect, maar dat gedurende de hele dag. Bizar. Echt. Bizar. Ik houd van Nikkie!

 13. Lisa

  Misschien wel een goede tip: bij de drogist verkopen ze een mini van 30ml voor ongeveer 2 á 3 euro, voor sls je niet meteen een 100ml fles wilt kopen.

 14. Petra

  Ik vraag me nu oprecht af of dit de omzet van de After Shaves van Nivea niet enorm boost! Moet haast wel toch…

 15. Natalie

  Vanmiddag meteen gekocht, heel erg benieuwd!

 16. Linda

  Als het bij nou werkt moet het dus wel zo zijn 🙂 vind het zo’n grappige en handige ontdekking!

 17. petra

  Ik kan niet tegen de siliconen in primers, morgenochtend gelijk vriendlief zijn niveau proberen. Ben benieuwd hoe hij reageert als ik zijn spullen in pik. Normaal is het altijd andersom ;))

 18. Monique

  Ik ga deze echt een keer proberen. Ben benieuwd of hij ook voor mij zal werken. 🙂

 19. Sann | Piixel

  Wow ziet er goed uit, was daar zelf echt niet op gekomen. Handige review 🙂

 20. Denise

  Ik ga eens kijken of mijn vader toevallig nog zo’n flesje heeft staan haha! 🙂

 21. josje

  Ik heb het ook geprobeerd voor een week, had het gevoel dat mijn foundation begon te kruimelen en mijn gezicht werd tijdens werken heel zweterig en begon heel erg te glimmen . Dan maar weer van Dior of chanel gebruiken. Zo jammer . Maar mijn complimenten voor je site en reviews top

 22. Amanda – MindandBeauty

  Oh, wat grappig! Ik ben dus precies deze week gestart met het testen ervan. Merk nu al dat het werkt! Gelukkig vervliegt de geur snel, maar een vrouwelijke variant van Nivea zou echt een uitkomst zijn. Kortom: fijn product!

 23. Chinouk

  Leuk dat je een review hier over hebt geschreven! Zelf gebruik ik al jaren de primer van bareMinerals, ik ben daar ontzettend tevreden over dus zal niet 123 overstappen. Toch vind ik het interessant!

 24. Sanne

  Misschien ook een leuke tip; ik heb pas bij de Etos een mini versie hiervan gekocht, makkelijk om mee te nemen en ik geloof maar €1,50 ofzo! 🙂

 25. Andréa

  Ziet er wel goed uit! Mijn vader heeft deze ook, dus ik ga even testen 😉
  x

 26. Chahrazad

  Mijn nichtje gebruikt het al maanden en is er ook over te spreken. Ik moet het maar is gaan proberen!

 27. Melanie

  Mijn vriend heeft wel zo’n flesje staan haha! Hoef ik een keer niet meteen naar de winkel te rennen na een review voor een product dat ik moét proberen.

 28. Linda

  Voor de mensen die vlak bij duitsland wonen bij de DM drogist is nivea stukken goedkoper dan in nederland. Bijv de onder de douche bodylotion is hier €6,99 voor 250 ml terwijl ik bij DM €2,99 heb betaalt voor 400ml

 29. Lotje

  Ik ga m zeker is aanschaffen! Ik ben zo benieuwd geworden! X

 30. Sophie

  Misschien een stomme vraag, maar smeer je voordat je de primer aanbrengt dan nog wel eerst gewone dagcreme?

 31. Petra

  Ik vind het persoonlijk moeilijk te vergelijken op deze foto’s
  Ik vind je make up er niet zo mooi uit zien op de tweede foto. En je glimt daar ook heel erg (flits?)
  En zoals je zelf al zegt rode wangen en neus door de kou, of misschien omdat je foundation er niet meer zo mooi op zit…..
  Sorry, Ik ben niet overtuigt.

 32. Paula

  Ik volg al een tijdje de tutorials van beautybloggers en youtubers uit Amerika en zag dat zij dit al een tijdje gebruiken. Je hebt een mooie en goed artikel geschreven en vooral zeer duidelijk. Ik ben ook begonnen met de Nivea Balsem en had laatst bij de Etos een miniverpakking gehaald om het mee te nemen op reis. Product werkt naar mijn gevoel uitstekend. Inderdaad een aanrader. Ben benieuwd naar je volgende blog.

 33. Db

  Nikkie geeft aan dat je hem moet smeren tot die sticky word. Ik lees dat nergens terug. ? Wel leuk deze review. Was enorm benieuwd 🙂

 34. Lifesabout

  Ik ben gestopt met primers omdat ik allemaal pukkeltjes kreeg, ben benieuwd of dat met dit product ook zal zijn. Toch maar een keer proberen!

 35. Dorien

  Ik gebruik de sensitive nu ook al een paar weken en vind het heel goed werken.
  Ik heb last van rode vlekjes en acnelittekens en dit word erg verminderd. Heb zelfs al opmerkingen gekregen dat mijn huid er heel goed uit ziet.

 36. Nicole

  Ga het ook een leer proberen maar waar haal je fixing spray? En welke is goed

 37. Amelie

  Ik vind het ook top werken en het is veel goedkoper dan een primer van bv door!

 38. Lucinda

  Voor mij geen make-up meer zonder primer. Maar betaal mij er wel scheel aan, dus denk dat ik ook maar eens over moet op de after shave balsem. Als het dan echt werkt… Waarom niet?
  xxx Lucinda

 39. Fleur

  Ik had het inderdaad al voorbij zien komen bij je filmpje dat je dit gebruike en ik ben nu ontzettend blij met dit (goede) review! Zo leuk dat dit gewoon werkt! Ga het meteen halen morgen.

 40. Jessica

  Haha ik hou van dit soort hacks! Ik denk altijd aan hoe iemand dit per ongeluk heeft ontdekt… Iets van ‘he joh mijn primer is op ah well ik pak de fles van mijn man wel even. Zo. He whut the fffff dit is goed spul, ik ga het bekend maken’ ofzo… :’)

  • Miss Lipgloss

   Nee, Nikkie was bij haar vriend en ze had zelf geen skincare meegenomen, toen gebruikte ze maar de aftershave van hem. En toen ontdekte ze dus dat haar make-up zoooo perfect bleef zitten… Zo begon het 🙂

 41. Carlijn

  Ik miste nog een review van dit product toen ik het bij Nikkie zag! Deze review haalt me over de streep om het te gaan kopen!

 42. Simone

  Echt grappig. Ik vraag me dan altijd af hoe iemand op het idee komt, haha. Maar wel leuk! En daarnaast superhandig,

 43. Beauty Treasures

  Ik heb er al vaker over gehoord om een after shave te gebruiken als primer. Het proberen waard lijkt mij :-).

 44. Aboutsbstyle

  Bij nikkie had ik het al een aantal keer voorbij zien komen. Nu bij jou ik denk dat ik het ook is ga proberen als iedereen zo positief is erover. Leuk review liefs soraya

 45. Domenique

  Waarom gebruik je niet eens de olaz beauty fluid, Zit net zo goed veel glycerine in (de reden waarom nikki het gebruikt). En niet zo raar als een mannelijk ruikend after shave goedje opje vrouwelijke gezicht

 46. Nena

  Haha wel een leuke hack! Kan je fijn delen met je vriend.

 47. Jennifer

  He Cynthia, ik klikte op de knop ‘Shop’ bovenaan je pagina’s, maar die stuurt me gewoon weer door naar de homepage, hoort dat zo of is het een foutje?

  • Tamara

   De shop is al een tijdje “dicht”

 48. Dimphy

  Ik ben eens gaan zoeken tussen de doosjes ^^ en ja ik vond er nog 1 die mn vriend niet meer gebruikt. Vind hem erg fijn. Heb als snel last van kleine pukkeltjes.
  Tip: Ze komen soms wel eens met een pompje. Die kan je dan weer overzetten op een nieuwe fles 😉 weet alleen niet wanneer dat het is. (Heb jaren geleden bij Etos gewerkt en toen kwamen ze een tijdje met een pompje)

 49. Christelle

  Ohhhh ik ga het ook eens uitproberen. Vanavond eens kijken of mijn vriend er eentje heeft staan.. Ik ben benieuwd. Het is alvast goedkoper da mijn huidige primer van Clinique 🙂

 50. Margot

  Wat een goed idee, dat wil ik ook proberen! Gebruik je er eigenlijk nog een dagcrème onder?

 51. Caitlyn

  Naar dit artikel was ik echt heel nieuwsgierig. Ongelooflijk dat het zo goed werkt voor die prijs en zeker ook leuk dat je er geen puistjes van krijgt (of dat lees ik toch in de comments). Ik gebruik amper een primer, maar misschien moet ik deze toch eens proberen.
  xx

 52. Tamara

  Mooi, wat een leuk product en blijkbaar werkt hij ook en hij is niet al te duur top!

 53. sylvia

  hahahaha ‘hij ruikt naar jongens’
  nice

 54. Silkeblogs

  Ik gebruik hem ook al een tijdje, en ik ben er ook best over te spreken! =D

 55. Maartje

  Waarom kijkt niemand verder dan dit Nivea product?
  Ik gebruik al zo’n 4 jaar de Beauty Fluid van Olaz/Olay. Daar zit eveneens veel glycerine in, want ook daarbij is dat het tweede product op de ingrediëntenlijst.
  Werkt net zo goed en is eveneens vrijwel overal (supermarkten en drogisterijen) te koop.
  De substantie is redelijk dun, je knoeit niet door de kleinere opening en hij ruikt lekker fris en vrouwelijk.

  • Yvonne

   Dat schreef ik hierboven dus ook al inderdaad. Het is natuurlijk een hype; als een grote beautyvlogger iets aanprijst dan loopt dat als een tierelier. Dat betekent niet dat er geen andere producten zijn die net zo goed werken, zoals dus inderdaad de Beauty Fluid.

  • Miss Lipgloss

   Tja, ik ben dit gewoon gaan proberen op aanraden van Nikkie, zo werken die dingen ^_^ Zal zeker ook eens naar beautyfluid kijken, dankjewel voor de tip.

  • Savitri

   Heb hierboven ook al een comment achtergelaten, dus ik val in de herhaling maar makaak niet uit – in mijn ervaring werken de producten wel anders in de praktijk, hoewel ik ook fan ben van de Beauty Fluid. Heel fijn voor een gevoelige huid! Maar als primer vind ik persoonlijk de After Shave Balm veel beter zijn werk doen.

 56. Karima

  Maar werkt het beter of even goed als een echte primer?

 57. Mariëlle

  Super leuk dat het dus ook echt werkt! Ik kan alleen niet zo goed meer tegen Nivea producten dus ik laat het maar liggen!

 58. Lindsey Beljaars

  Denk dat ik deze toch echt ga aanschaffen. Lijkt me echt ontzettend fijn, zeker bij lange avonden uit wanneer je toch echt wilt dat je make-up heel lang blijft zitten.

 59. Sabine

  Wat grappig, dat ga ik dan maar eens proberen!

 60. Mariska

  Klinkt aan de ene kant als een ideaal product, maar de geur. Ik ben daar bij mannen al niet zo gek op, laatstaan bij mezelf 😀

 61. Beautyjuf

  Meid, wat een handige tip! Fijn dat de substantie niet zo’n zware ‘mannengeur’ heeft. Ik heb echter nog wel een vraagje. Breng je dit direct aan op je gezichtshuid of gebruik je nog een dagcrème?

  • Geanne

   Ik gebruik zelf eerst oogcrème en dagcrème, daarna pas deze ‘primer’. Maar ik zou gewoon eens uitproberen wat voor jouw huid werkt. Ik heb de hydratatie van de dagcrème nodig.

  • Miss Lipgloss

   Ik gebruik eerst nog mijn dagverzorging!

 62. milou

  Hihi mijn man heeft die heel toevallig. Die ga ik dus mooi testen.

 63. Syl

  Dit heeft me wel nieuwsgierig gemaakt. Misschien een keer een mini testen.

 64. SandrA

  Jeetje wat handig zeg! Je moet er maar opkomen!

 65. Femke

  Ik was al erg benieuwd naar wat je hiervan ging vinden! Ik hoor hele wisselende verhalen, wie weet dat ik dit nog wel een keer ga proberen 🙂

 66. Willemijn

  Hihi, ‘het ruikt naar jongens’ 🙂

 67. becky

  brr nee hoor niets voor mij.. Smaken verschillen denk ik dan maar. Mijn man ruikt lekker als hij het gebruikt, maar zelf vind ik niet het fijn om zo naar een mannenparfum te ruiken. Ik ruik het parfum goed bij hem hoor, en het gaat bij hem niet weg.. (?) Als ik hem zoen ruik ik het echt wel 😉

 68. suzan

  Wat een super leuke tip! Van normale primers krijg ik altijd last van puistjes enzo. Misschien is dit dat wel een goede oplossing

 69. Linda

  Leuke review!! Zeker het proberen waard! En idd die pot, wat lastig!
  Toch voor mannen ook niet handig!
  Maar als je het potje overgiet in een pompflacon bederft het dan niet sneller?

 70. Lisanne-creadidi.nl

  Ik had het inderdaad al is gezien in een filmpje van je of op snapchat weet even niet meet waar. Grappig dat dit ook kan daar gaat mijn vriend zijn potjes hahaha. Zelf heb ik wel Een gevoelige huid dus weet niet of ik het snel zal pakken dadelijk zot ik onder de puistjes….. Fijne dag liefs Lisanne

 71. MissLins

  Het is de beste primer die ik ooit heb gehad.
  Nog nooit zag mijn make-up er zo goed uit !
  En dat voor een kleine prijs, ben als drie maanden met het flesje bezig en er is niet eens de helft uit.
  Heb nu bij etos een mini gekocht voor in mijn travel bag.
  De geur vind ik stiekem geweldig, en een oppepper als ik s’ochtens nog niet helemaal wakker ben.

 72. Jantine

  Ik gebruik op dit moment Rimmel primer die prima zijn werk doet. Ik vraag me af wat die Balm van Nivea zo anders of beter maakt?

 73. Nicole

  Ik wil dit toch graag eens gaan proberen, ik hoor hier zoveel nieuwe fijne dingen over.

 74. Lousaa

  Werkt pure glycerine ook?

  • Suzanne

   Pure glycerine schijnt de huid juist uit te drogen

  • Carina

   Klopt, glycerine mag maximaal 10% van je mengsel zijn als je niet wilt dat het je huid uitdroogt. 🙂

 75. Marloes

  Ik ben het ook gaan gebruiken sinds Nikkie het had laten zien en gebruik het nog steeds! Ik moet wel toegeven dat ik de estee lauder double wear foundation gebruik en die blijft sowieso al muurvast zitten. Maar alles zit er nog mooi op na een lange dag. Ik gebruik er geen dag crème bij, het is ook voedend genoeg. En ik heb ook het idee dat het m’n huid kalmeert, ik wil nog wel eens acne hebben op m’n kin en kaken. Fijn spul en goed betaalbaar wanneer je ‘m 1+1 gratis koopt!

 76. Sandy

  ha, wat een geniale ontdekking dit, tof! =D

 77. manon

  Na zoveel goede reviews te hebben gelezen ben ik ook om! Binnenkort maar eens een flesje aanschaffen!

 78. Anneke

  Gebruik je ook een primer onder minerale poederfoundation?

  • suus

   Als ik echt wil dat het lang goed blijft zitten doe ik dat wel ja. Maar ik doe het niet elke dag.

 79. Kelly

  Dat klinkt echt heel erg goed en lekker budgetproof. Ik gebruik altijd een primer van Smashbox, maar die zijn echt heel erg duur voor een kleine hoeveelheid!

 80. Merel

  Ik heb het ook eens geprobeerd maar voor mijn vette huid werkte het niet zon fijn. Ik blijf toch maar bij mijn ‘echte’ primer!

 81. Saskia

  Ik was hier al onwijs benieuwd naar. Ik gebruik momenteel een primer van dior maar deze is wel een stukje goedkoper haha.

 82. Simone

  Ik ga hem dadelijk meteen kopen. Bedankt voor de tip!

 83. Orrine

  Haha geweldig! Moet maar eens snel de Nivea van mijn man jatten 😉 Staan we samen te smeren in de ochtend…

 84. Esmee

  Zo apart dat je dit product kunt gebruiken als primer: bizar! Ik heb zelf ook een paar primers, maar ik gebruik ze echt heel erg weinig…
  XOXO esmee

 85. Tessa

  Ik denk dat ik dit eens ga proberen! Vooral gezien het feit mijn huid niet zo goed reageert op normale primers. Bedankt voor de tip!

 86. Elisah

  Goedemorgen! Heerlijk in de trein of in bed ’s ochtends je blog lezen! Goed begin van de dag!

  Wat een top tip, ik ben alleen wel benieuwd of je huid erop reageert? (Puistjes?vettere huid?)

  Proberen waard!

  Fijne dag Cynthia

  Liefs

  • Margot

   Ik gebruik deze balm nu al meer dan twee maanden en waar ik wel puistjes kreeg van de primer van Bourjois (iets met Happy) heb ik er hier totaal geen last van!

  • Marieke

   Ik heb een vette huid en krijg er geen puisjes van. Wat ik mis met deze “primer” is een talg regulerende werking (oil control) wat veel matterende primers wel hebben.

  • Savitri

   Mijn gevoelige huid kan er ook tegen 🙂 Heb juist het idee dat ik iets minder puistjes krijg, omdat het product tussen mijn huid en de foundation zit.

 87. Milou

  Zeker het proberen waard.. Lijkt me een super leuke oplossing!

  & als Etos-meisje, nu 1+1 gratis op alles van nivea (:

  • Petra

   Yes wat goed dat ik dit nu lees! Stap net mijn trein uit op Rotterdam Centraal waar een Etos is. Ik ga deze After Shave Balm dus gelijk halen met de 1+1 actie!

 88. Patricia

  Ik heb de aftershave van het eigenhuismerk van Kruitvat gekocht, die bevat ook bijna dezelfde ingrediënten en is geloof ik €3.49. Werkt ook perfect.

 89. Nicole

  Ik vind ‘m zo geweldig werken. Echt een holy grail!

 90. norma

  Wat raar heb de gewone gekocht en de sensitive was bij ons 9,95
  Werkt idd heel goed

 91. jeapiebel

  Nivea After Shave Balsem gebruiken als make-up primer dat heb ik eerder gehoord. Wat een fijne review is dit. Ik heb een paar flesjes van Nivea After Shave Balsem zowel Sensitive in mijn badkamerkast staan. (ooit gekocht voor mijn partner maar nooit gebruikt)

 92. Liset – Beautydagboek

  Ik had het inderdaad bij Nikkie gezien! Echt een ontdekking volgens haar. Fijn dat er ook een sensitive variant is, die lijkt me een stuk fijner. En volgens mij is hij nu zelfs in de aanbieding bij de Kruidvat of Etos als ik het goed heb :).

 93. Tamara

  Ar grappig dat he dat hiervoor kunt gebruiken! Ik vind het alleen nooit zo lekker ruiken, dat vind ik dan wel weer jammer!

 94. Sharity

  Inderdaad lekker budget proof! Hoe relax.. Als er dan toch geen verschil in zit zou ik voor Sensetive gaan! Altijd goed om te weten.

 95. Kelly

  Daar was ik dus nooit opgekomen! Wel heel handig!

 96. Akosua

  Ik gebruik dit nav van Nikkie ook een paar maanden. Het is echt heel fijn en betaalbaar.

 97. Marianne

  Bij etos heb ik al mini’s hiervan gezien.
  Misschien zijn die een stuk handiger voor in de make up tas of om het mee te testen.

 98. Yvonne

  Als het nou echt om de glycerine gaat: in de ouderwetse Olaz Beauty Fluid staat glycerine ook op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst. Denk dat dit net zo goed werkt. Maar ik ben wel benieuwd hoe deze ‘primer’ werkt!

  • Yvonne

   Volgens Nickie gaat het dus vooral om de glycerine. Glycerine zorgt ervoor dat foundation goed blijft ‘plakken’. Vandaar dan ik denk dat Olaz Beauty Fluid dan ook goed zou kunnen werken. 🙂

  • PinkFairy

   Die vind ik dan weer fijn onder mijn make-up! En je hebt het ongemak van de verpakking en de geur er niet mee 🙂

  • Yvonne

   Ja precies, de geur is in elk geval vrouwelijk. 😉

  • Savitri

   Ik ben groot van van de Olaz Beauty Fluid (zeker in de zomer), maar ik vind wel echt dat beide producten in de praktijk heel anders werken. De After Shave Balm wordt na eventjes insmeren echt een beetje plakkerig (‘tacky’); wat goed is, want dan hecht de foundation goed. Zelf heb ik dat niet bij de Beauty Fluid, die trekt gewoon heel snel in. Ook fijn, maar niet als primer. Voor mij doet hij niks onder m’n foundation, maar de After Shave Balm wel 🙂

  • Kim

   Klopt maar de beauty fluid zit vol minerale olie, daar krijg ik heel veel bultjes en puistjes van!

 99. helena

  Oh wat fijn! Ik ga dat ook maar eens proberen ?

 100. Milou

  Ik gebruik dit nu ook 1,5 maand door nikkie. En hij werkt echt super goed!! Fijn goedje en ik vind de geur stiekem heerlijk.☺️

  • Loulou

   Haha ja ik dus ook juist net! Van mij had ie wel iets langer mogen blijven hangen juist

 101. Suzanne

  Ik hoor hier zoveel goede dingen over, maakt me echt enorm nieuwsgierig.

 102. Kelly Caresse

  Wat grappig dat Nikki ontdekt heeft dat dit zo goed werkt, daar zou ik echt nooit opgekomen zijn, ook lekker budgetproof

 103. Maaike

  Ik gebruik eigenlijk nooit een primer, maar ik vind dit wel een ontzettend leuke beauty hack. En Nivea is vaak in de aanbieding dus lekker makkelijk om eens een keer uit te proberen.