Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • cadeau
 • geurkaars
 • hammam secret
 • riausl
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe Rituals geurkaarsen

Ik ga het nu voor de 34392e keer zeggen: ik ben gék op geurkaarsen. Sowieso op kaarsen, maar als ze lekker ruiken krijgen ze bij mij meteen pluspunten. Ik was al gek op de geurkaarsen van Rituals, ik schreef er ook al eerder over, en nu zijn ze vernieuwd! Ook zijn er nieuwe  geuren. Ik heb de heerlijke Hammam Secret.

In de Rituals webshop kan je ze hier vinden. De oude kaarsen zijn eruit en er zijn acht nieuwe (inclusief één limited edition) voor in de plaats gekomen. De geuren:

 • Tea Time (subtiele en frisse geur van Groene Thee, rustgevend en revitaliserend)
 • Lavender Fields (combineert de kalmerende geur van Eucalyptus met de inspirerende en ontspannende geur van Lavendel)
 • Spring Garden (combineert de karakteristieke zoete, aardachtige geur van Vetiver met de frisse geur van Salie)
 • Jasmine Dream (combineert de ontspannende en harmoniserende kracht van Jasmijnbloesem met de kalmerende eigenschappen van Ylang Ylang, de ‘bloem der bloemen’)
 • Sweet Sunrise (fris aroma van Zoete Sinaasappel en de warme, zachte ondertoon van Cederhout)
 • Hammam Secret (combineert de geur van Verfrissende Eucalyptus met Rozemarijn die zorgt voor een sensationele revitaliserende geurbeleving)
 • Under A Fig Tree (combineert de mystieke geur van het zoete, aardachtige aroma van Verse Vijg en Copaibaolie, wat een zuiverend effect heeft op lichaam en geest)
 • Sacred Fire (Limited Edition)(combineert de geur van kalmerende Witte Patchoeli en de warme, zachte ondertoon van Cederhout)
Het leuke aan de ‘nieuwe’ kaarsen vind ik ten eerste de verpakking en ten tweede dat het glas waar ze in zitten wit is! Bij de meesten dan, bij Hammam Secret en Sacred Fire zijn ze transparant zwart. De ‘oude’ kaarsen zaten in een zwarte ‘pot’ die niet doorschijnend was, en dus gaf de kaars ook niet zo heel veel licht. Een wit glas is veel lichter en meer helder, en geeft dus ook meer licht! Ik vind het een goede keus. De kaars die ik heb zit wel in een donker glas, maar het glas is wel transparant, dus dat geeft ook nog vrij veel licht.
De prijs is hetzelfde gebleven, ze kosten €17,50 voor een grote kaars van 290 gram met 50 branduren. Dat is niet goedkoop maar ook niet  zo duur als de Dyptique kaarsen, die zo’n 40 tot 50 euro kosten. Deze Rituals kaarsen zijn betaalbaar en ruiken minstens zo lekker. Het zijn ook heel unieke geuren, niet van die standaard kaarsengeuren als ‘vanille’ en ‘appel-kaneel’. Die zijn ook lekker, maar deze Rituals geuren zijn zo onwijs goed. Sowieso vind ik Rituals geuren erg lekker, de producten ruiken ook altijd zo heerlijk…

De kaarsen zitten allemaal in een wit doosje met een mooi design en teksten erop. Ik heb de Hammam versie en op de zijkant staat wat informatie over eucalyptus en rozemarijn. De geuren zijn geïnspireerd op de natuur en gemaakt bij de beste parfumeurs. Dat ruik je!

Hammam = Eucalyptus en Rosemary. Eucalyptus, niet een geur die je meteen zou bedenken bij een geurkaars, toch?

Als je de ‘deksel’ van de doos haalt zit de kaars nog in dit doosje. Zo is ‘ie goed beschermd tegen vallen en stoten. En: het ziet er leuk uit!

Onder de kaars staat informatie over de geur.

Hammam Secret is een frisse geur met topnoten van eucalyptus en citroen, met een kruidig hart van rozemarijn en een basis van groene houtige noten. 

De kaars zit in een dik zwart glas. Ik vind het er chic uitzien! Alleen het Rituals logo staat onderop het glas gedrukt, verder niks. Daar houd ik van, lekker strak en simpel. 

De geur vond ik niet per se héél lekker toen ik er aan rook, maar hij staat nu al een tijdje op mijn bureau naast mij te branden en oh… Wat is deze lekker! Zelf kies ik vaak warme, houtige geuren, Hammam Secret is wat frisser. Toch ben ik verliefd geworden op deze geur. De geur is vol, aanwezig, kruidig maar ook fris door de eucalyptus. Ik kan mijn vinger er niet echt op leggen, maar ik vind deze echt héérlijk! Ik ruik nu ook iets licht zoetigs, dat vind ik ook lekker. 

De geur ruik je goed, ook in een grote ruimte. Mijn woonkamer is vrij groot, maar als ik deze kaars een uurtje aan heb, ruik je het als je mijn huis binnen komt lopen. De kaars brandt mooi vlak, als je hem daar in ieder geval de tijd voor geeft en niet telkens na een half uur uit blaast. 

Wat je niet ziet als je de kaars koopt: er staat een tekst op het glas wat je pas ziet als de kaars half op is gebrand. Er staat ‘A life filled with wonder is a wonderful life’. Dat vind ik nou echt een leuk detail!

Wat blijf ik toch gek op Rituals, en zeker op hun geurkaarsen! Voor €17,50 zijn ze te koop bij al hun filialen en in hun online shop. Leuk last minute kerstcadeau? Ik geef zelf ook vaak de geurstokjes cadeau, altijd een topper!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.