Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 juni 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • apps
  • chromecast
  • gadget
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe favoriete gadget: Google Chromecast

buy-chromecast-lightboxApps zoals Netflix, RTL XL, YouTube en NPO gemist vlekkeloos streamen op je televisie? Muziek luisteren via Spotify? Je computerscherm op je TV spiegelen? Sinds kort heb ik een Google Chromecast, het apparaatje dat van je ‘gewone’ televisie een ‘smart TV’ maakt. Ik ben er helemaal gelukkig mee en vertel je graag wat meer over mijn nieuwe favoriete gadget.

P1950398

Google Chromecast, €39

Dit is ‘m, de Google Chromecast. Een mini apparaatje dat je in je televisie klikt en aan de andere kant in het stopcontact. Simpel.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend mijn Chromecast cadeau. Een apparaat waarvan ik het bestaan wel wist, maar waarvan ik níet wist dat ik hem nodig had. Sinds ik hem heb ben ik er helemaal dol op, wat een fantastische kleine gadget! Met een Chromecast kan je simpel gezegd allerlei entertainment heel makkelijk en snel streamen naar je televisie.

Installeren gaat heel simpel en snel, je stopt het apparaatje in je televisie, pakt je telefoon, tablet of computer erbij en in een paar klikken werkt het.

P1950399

Er is een Google Cast app waarin wat suggesties staan voor apps die Chromecast ondersteunen. Zo zie je hier de apps die ik al heb, zoals Angry Birds, HBO GO, Netflix, YouTube en Spotify.

P1950400

Dit is de NPO app waarin je alle NPO programma’s terug kan kijken. Hier heb ik een aflevering geselecteerd en je ziet rechtsboven dat kleine rechthoekje met het WiFi signaal. Daar klik je op, je selecteert je Chromecast en hoppa.

P1950402

Ik Vertrek op mijn televisie. Ik heb zelf geen Smart TV en Netflix keken wij altijd via de PlayStation, maar dit is veel makkelijker en sneller én we kunnen er meer mee.

P1950403

Dit is de RTL XL app. Je moet helaas wel betalen om hier al het aanbod van te zien. Omdat ik graag de Familie Kruys wilde kijken betaalde ik €4,99 voor 30 dagen onbeperkt toegang tot alle programma’s. Dit kan dus op je telefoon, maar ook op je tablet of computer.

P1950404

En dus ook via je Chromecast. Je telefoon, tablet of computer is de ‘afstandsbediening’ waarmee je kan pauzeren of een andere aflevering kan kiezen.

P1950406

Je kan zelfs spelletjes spelen 😉 Hier zie je Angry Birds. Ik gebruik het hier zelf niet echt voor, maar het is wel geinig dat het kan.

P1950407

Netflix, natuurlijk.

 

P1950409

En Spotify. Ik heb zelf een Sonos systeem dus ik gebruik dit zelf niet, maar stel dat je in een hotelkamer zit of in een vakantiehuisje, dan kan je je Chromecast meenemen en zo je eigen muziek luisteren. En alle andere dingen doen die je met je Chromecast kan.

P1950411

De apps die ik vooral gebruik. HBO GO heb ik wel geïnstalleerd maar gebruik ik (nog) niet omdat ik daar eerst een (betaald) account aan moet maken, maar het ondersteund Chromecast wel.

Wat je dus kan met Google Chromecast:

  • allerlei entertainment apps streamen naar je televisie, zoals YouTube, Netflix, RTL XL, NPO, HBO Go, Videoland, Spotify, Deezer, TuneIn Radio, TED…
  • je scherm ‘spiegelen’, dus weergeven op je televisie, dit doe je vanuit je Chrome browser
  • je televisie als fotolijst gebruiken en foto’s weergeven, handig als je aan bezoek je laatste vakantiefoto’s wil laten zien, maar ook als je hem zakelijk gebruikt en bijvoorbeeld ontwerpen wilt laten zien

Ik vind het een onwijs handig apparaat. Het werkt vlekkeloos als je eigen WiFi goed werkt en je hebt ineens zoveel meer aanbod! Zo kijk ik graag programma’s als Ik Vertrek en Familie Kruys, maar ik vond het altijd wat vervelend om deze op mijn kleine laptopscherm te kijken. Nu kan ik ze makkelijk streamen naar mijn televisie.

Het enige minpunt vind ik dat sommige apps niet optimaal werken. Zo kijk ik veel via RTL XL, maar die app is niet heel gebruiksvriendelijk waardoor je na het kijken van een programma even bezig bent met het zoeken naar de volgende aflevering. Verder is het natuurlijk ook zo dat je je Chromecast niet kan gebruiken als je telefoon (of het andere apparaat waarvan je streamt naar je Chromecast) leeg is. Maar dat is logisch.

Voor €39 vind ik de Chromecast een fantastisch ding dat erg gemakkelijk werkt. Ik denk steeds: waarom had ik dit niet eerder? Je kan de Chromecast voor €39 (op dit moment €35) aanschaffen bij onder andere Bol.com.

Ik heb de Chromecast cadeau gekregen van mijn vriend, maar hij heeft hem zelf gekocht en ik word niet betaald voor deze review. Ik ben gewoon echt heel blij met mijn nieuwe gadget. 🙂 Ik krijg wel een kleine commissie als je de Chromecast aanschaft via de Bol.com link, maar dat heeft geen invloed over mijn mening over het apparaat. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.