Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • apricot cuticle oil
 • essie
 • fill the gap
 • first base
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe Essie nagelverzorging

P1150582Sommige dames zijn gezegend met mooie, sterke nagels van zichzelf. Anderen, zoals ik, moeten daar iets meer moeite voor doen. Ik verwen mijn nagels heel graag met allerlei soorten nagelverzorging en daar speelt Essie op in met nieuwe nagelverzorgingsproducten! Ze hadden al een verzorgingslijn en hebben nu zes nieuwe producten. Ik heb ze voor je getest!

P1150579

P1150546

In deze lijn bestonden al:

 

 • Good To Go Topcoat
 • Let it Shine Topcoat
 • 3 Way Glaze Grow Faster Basecoat
 • No Chips Ahead Topcoat
 • Grow Stronger Basecoat

 

Allemaal basecoats en topcoats, en 3 Way Glaze is een basecoat, topcoat en verharder in één.  Naast deze deels verzorgende producten zijn er zes nieuwe nagelverzorgers. Allemaal kosten ze €12,99 per flesje en ze zijn bij Etos te koop.

Dit zijn de zes nieuwe producten in hun doosjes:

 • First Base Basecoat – care
 • Fill The Gap Intense Care – anti-age
 • Ridge Filling Basecoat – anti-age
 • Apricot Cuticle Oil – care
 • Millionails Intense Care – strong
 • Super Duper Topcoat – strong

Op de doosjes staat meteen duidelijk voor welk doel de verzorging bedoeld is.  Ook deze flesjes verzorging voor je nagels kosten €12,99 per stuk.

First Base Basecoat

P1150547

Deze sneldrogende formule geeft een hoogglans finish en zorgt voor versterking van de nagels, lange houdbaarheid van de kleurlak en een uitmuntende bescherming tegen splijten.

 Mmm, deze basecoat vind ik niet zo bijzonder. Het is een basecoat, maar niet heel anders dan anderen. Ik draag mijn nagellakken graag dagenlang achter elkaar en ik pak als ik verzorging wil liever een week een kuurtje (met bijvoorbeeld elke dag Millionails). Wel lekker dat deze basecoat wat extra verzorging geeft, maar ik word er niet heel wild van.

P1150548

P1150549

P1150550

P1150551

Fill The Gap Intense Care

P1150552

Samengesteld op bais van nutri-keratine en bamboo-extract zorgt dit sterproduct dat ribbels worden opgevuld en alle imperfecties verdwijnen, voor de kleurapplicatie. De kuurbehandeling vult het nagelbed zichtbaar op zodat de nagels meer volume krijgen – dus een verzorgde, jonger uitstraling. Mocht je nóg meer volume willen: breng gerust een extra laagje ridge filling basecoat aan, voor je de kleurlak aanbrengt.

Ik probeerde Fill The Gap als ‘gewone’ verzorging te gebruiken (dus zonder kleurlak er over) maar dat was niet zo’n succes: deze basecoat droogt namelijk heel mat op! Geen probleem, juist niet eigenlijk, want zo’n matte iets stroeve basecoat zorgt er juist voor dat je nagellak beter hecht en daardoor langer blijft zitten.

Fill The Gap zorgt zeker voor gladdere nagels, maar dit verdwijnt wel wanneer je de nagellak weer met nagellakremover verwijdert. Als je deze basecoat echter langer als basecoat gebruikt zal je zeker merken dat je nagels hier wat sterker en ‘dikker’ door worden. Ik ben vooral fan van het gladmakende en ietwat stroeve effect. Hij vult de ‘gaatjes’ en deukjes in mijn nagels op waardoor ze mooi glad zijn, maar de stroeve structuur zorgt er weer voor dat mijn lak beter hecht.

P1150553

P1150554

P1150555

P1150556

Ridge Filling Basecoat

P1150557

Verlang jij naar een spiegelglad, egaal nagelbed? Dan is deze basecoat precies voor jou bedoeld, voor de meest gelijkamtige kleurapplicatie. Zeer geschikt voor verouderde nagels met ribbels en verkleuringen, om ze snel weer een jonge, vlekkeloze uitstraling te geven.

 

Ridge Filling Basecoat doet eigenlijk hetzelfde als Fill The gap, maar dan zonder het versterkende en stroeve effect. Ik zou zelf gewoon meteen voor the whole package gaan en Fill The Gap kiezen! Deze basecoat werkt ook goed hoor, maar ik ben meer gek op FTG.

P1150558

P1150559

P1150560

P1150561

Apricot Cuticle Oil

P1150562

De natuurlijke oliën zorgen voor een voedende hydratatieboost zodat de nagelriemen zachter en soepeler worden. Extra pluspunt: geeft ook je handen in één klap een verzorgde uitstraling.

 

Ik ben zo dol op nagelriemverzorging: ik loop er altijd de hele dag mee te smeren. Crèmes, olietjes, vetjes; geef me meerrrrr.  Handig aan de Apricot Cuticle Oil is dat ‘ie gewoon in een nagellakflesje zit en dat dat kwastje ideaal doseert en aanbrengt! Slim van Essie om het gewoon in het standaard flesje te doen.

De Aptricot Cuticle Oil bestaat vooral uit katoenzaadolie en zoete amandelolie, wat heerlijk is voor je nagelriemen.  Verder zit er ook vitamine E in, soja olie zonnebloemolie.  Maar eh, jongens, waar is de abrikozen olie?

 

Ik vind deze cuticle oil echt heerlijk werken. Een paar keer per dag breng ik hem heel zuinig aan op mijn nagelriemen en ik zie ze opknappen. Ze worden zacht, soepel, ik kan ze makkelijk terugduwen en het ziet er inderdaad meteen goed verzorgd uit. Met zo’n potje doe je onwijs lang omdat het zó zuinig werkt (je hebt echt maar een drupje per keer nodig) en het bestaat vooral uit lekkere verzorgende oliën. Aanrader, mijn favoriet van deze hele lijn!

P1150564

P1150565

P1150566

P1150567

Millionails Intense Care

P1150568

Een unieke, exclusieve mix van versterkende extracten, zoals ijzer, aminozuren en Kevlar, zorgt voor een ‘kogelvrij’ laagje op je nagels. Elk flesje bevat 1 miljoen snelwerkende molecule die splijten en scheurtjes voorkomen, voor zichtbaar sterkere nagels. Extra versterken? Breng nog een laagje grow stronger aan.

 

Dit is echt de verzorgende lak uit deze lijn, de Millionails Intense Care. Leuke naam voor een verzorger! Deze lak maakt je nagels sterker en hydrateert ze ook, het is dus niet puur een nagelverharder (wat soms kan zorgen voor droge en splijtende nagels). Deze lak glanst mooi en ziet er verzorgd uit op je nagels. Elke dag breng je een nieuw laagje aan (wel elke keer even de oude verwijderen) voor sterke, stevige, gehydrateerde en verzorgde nagels. Dit spul werkt, ik houd er van. Mijn nagels worden er echt mooier, sterker en langer van en ze breken of splijten niet meer – of minder snel.

P1150569

P1150570

P1150571

P1150572

Super Duper Topcoat

P1150573

Deze sneldrogende formule geeft een hoogglans finish en zorgt voor versterking van de nagels, lange houdbaarheid van de kleurlak en een uitmuntende bescherming tegen splijten.

 

Onmisbaar bij je manicure: een goede topcoat die snel droogt! De Super Duper topcoat droogt écht razend snel (ik denk net zo snel als INM Out The Door, mijn favoriete topcoat sinds jaren) en hij geeft een mooie glans aan mijn nagels. Zorgt ook voor extra houdbaarheid. Ik vind dit een erg goede topcoat, maar niet echt heel uniek in zijn soort. Doet gewoon zijn werk!

P1150574

P1150575

P1150576

P1150577

 

P1150581

P1150582

P1150583

De hele Essie nagelverzorgingslijn is bij Etos te koop, voor €12,99 per flesje. Mijn aanraders? De Apricut Cuticle Oil, Millionails en Fill The Gap.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.