Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • new york
 • ny
 • reizen
Een MissLipgloss artikel

New York tips & what to expect

Van plan ooit naar New York te gaan (na al mijn New York updates vast wel)? Dan zijn deze tips iets voor jou. Algemene tips die betrekking hebben op je reis naar de Big Apple. Ik heb ze opgedeeld in dingen die je vooraf kan slash moet regelen en natuurlijk tijdens je geweldige tijd in de geweldigste stad in de wereld. Succes en have fun!

Vooraf

 • Het is aan te raden vooraf te bepalen wat je gaat doen. Op die manier kan je namelijk goed opzoeken waar het is (op Google Maps bijvoorbeeld) en kan je eventueel wandelingen of routes samenstellen. Als je het jezelf helemaal makkelijk wil maken, plan je zelfs al welke metro je nemen moet als je ergens heen gaat.
 • Veel attracties kan je vooraf boeken, zoals het Empire State Building, een bezoek aan Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, basketbalwedstrijden… Da’s wel zo makkelijk. Vergeet ze niet mee te nemen.
 • Ben je van plan veel te shoppen? Maak een wishlist of een budget waar je je aan houdt, om te voorkomen dat je teveel geld uitgeeft.
 • Zorg voor een creditcard. In weinig winkels wordt een gewone pinpas geaccepteerd en een ATM (pin automaat) vind je ook niet overal. De creditcard is het meest geaccepteerde betaalmiddel en werkt erg makkelijk.
 • Je kan er voor kiezen een bedrag aan contante dollars mee te nemen, maar als je een creditcard hebt is dat echt niet nodig.
 • Als je op en top veilig New York wilt verkennen, zorg dan voor een tasje dat je onder je kleding kan dragen. Doe hierin dingen als je creditcard, paspoort en andere belangrijke dingen. Als je gerobbed wordt, dan ben je dat in ieder geval niet kwijt.
 • Vraag een ESTA nummer aan. Dat kan je vooraf doen op internet, wanneer je dat niet doet dan kan je de VS niet in.

Op het vliegveld

 • De veiligheidsmaatregelen op Schiphol vallen wel mee, maar wanneer je in New York landt is het allemaal net even wat strenger. Er wordt je gevraagd wat je komt doen, hoelang je blijft en er wordt een foto van je gemaakt. Ook moet je vinger afdrukken afgeven. Gewoon vriendelijk zijn en het over je heen laten komen.
 • Naar het centrum van New York: je komt er makkelijk met een taxi. De standaard prijs is $45, wat niet duur is, zeker niet als je met meerdere mensen gaat!

In New York

 • Het eerste wat je moet doen is een MetroCard kopen. Voor $25 kan je acht dagen lang onbeperkt de metro gebruiken. De metro is de makkelijkste en snelste manier van vervoer in New York dus het is zeker een aanrader.
 • Bedenk dat over alles wat je koopt nog een aantal procent belasting komt. Het bedrag dat je op het product ziet staan wordt nog zo’n acht procent hoger. Kleding en schoenen onder de $100 zijn wel belastingvrij.
 • Niet zoveel zin in de metro? Neem dan een Yellow Cab, een taxi! Deze zijn niet duur: zo maakte ik een ritje van 7th avenue 55th street naar Colombus Avenue 66th, wat $6 kostte. Natuurlijk is de metro goedkoper, maar het is ook erg leuk om een keer een ritje in een taxi te maken.
 • Om het dan meteen even over de straten te hebben… Wanneer je ergens heen gaat of de weg vraagt, noem je praktisch nooit huisnummers. Je noemt de straat die van boven naar onder loopt, bijvoorbeeld 5th avenue of 7th avenue. Deze straten worden gekruisd door straten met een nummer, van 1th tot ver in de 200. Stel, je wilt van een bepaald adres naar het Wellington Hotel (waar ik zat), dan zeg je dat je naar Seventh Avenue Fiftyfifth Street wilt.
  Verdwalen in Manhattan kan dan ook bijna niet, de stratenindeling is heel erg logisch.
 • Verken New York te voet. Lopend zie je de stad op z’n best en je kan letterlijk overal even bij stilstaan. Zo maakte ik de eerste dag een wandeling vanaf 7th ave omhoog door Central Park en daarna helemaal naar beneden naar het Meatpacking District, SoHo, Chinatown en op het eind de Brooklyn Bridge. Op die dag heb ik het meest gezien en dat was geweldig. En: gratis.
 • Bij weinig hotels krijg je ontbijt, dus je gaat er zelf op uit voor je eerste maaltijd van de dag. Je kan naar Starbucks gaan, die zit echt overal, voor bijvoorbeeld yoghurt met fruit and granola. Je kan ook in een gezellig restaurantje gaan zitten voor pancakes.
 • Als je souvenirs wilt kopen, zoek dan een plek waar ze écht goedkoop zijn. De souvenirwinkels concurreren echt met elkaar! Zo heb ik ergens I love NY shirts gezien voor 15 dollar, terwijl je ze op veel plekken voor zo’n 2 dollar per stuk kan kopen. Erg leuk om mee te nemen en weg te geven.
 • Wil je even Twitteren, mailen of Hyven? Iets checken op Google Maps? Ga dan niet gebruik maken van duur internet in hotels en internetcafé’s. Ga gewoon naar de Apple Store! De grootste zit op Fifth Avenue en je kan er net zo lang internetten als je wil. Gratis!

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.