Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • new york color
  • poeder
  • Review
Een MissLipgloss artikel

New York Color Pressed Face Powder review

In Spanje haalde ik van superbudgetmerk New York Color deze Smooth Skin Pressed Face Powder. New York Color is niet in Nederland verkrijgbaar maar wel te koop in het buitenland. Aan de store locator op hun website heb je niks, daar staan alleen de Amerikaanse winkels waar het te koop is. Ik heb het dus in Spanje gezien en in New York. Ook is er op eBay het een en ander te krijgen. Vandaag mijn review over dit poeder, dat zo’n drie euro kostte.

Ik kocht de Pressed Face Powder in Translucent, zodat ik hem makkelijk over mijn foundation kan gebruiken. Ik gebruik altijd los poeder (Mac Prep + Prime en Inglot Loose Powder) en soms is dat erg onhandig, helemaal als je het mee wilt nemen. Al het losse poeder valt dan in het deksel en wanneer je die niet voorzichtig opendraait: poeder everywhere. Zo’n pressed powder leek me dus wel handig voor in m’n tas, voor als ik in de loop van de dag ga glanzen door de vettigheid van mijn gezicht, of door zweet wanneer het warm is.

Hij doet z’n werk: dit poeder maakt m’n gezicht mat. Het haalt de glans van m’n foundation weg en werkt oppervlakkig gezien hetzelfde als andere poeders. Maar wanneer ik naar de ingredienten kijk, zie ik dat het vooral uit talk bestaat:

Talc, Mica, Dimethicone, Kaolin, Zinc Stearate, Cetyl Dimethicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Imidazolidinyl Urea, Methyparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

En in de MAC Prep + Prime zit niet eens talk. Talk is een super goedkoop middeltje om in cosmetica te doen, veel goedkoper dan andere ‘poederingredienten’. Talk kan je gewoon bij de drogist kopen, ken je die busjes babypoeder? Dat is talk. Niks mis mee overigens, maar om even aan te geven hoe goedkoop het is. Er zijn trouwens wel veel horrorverhalen over talk in relatie tot kanker, maar ik laat me niet gauw afschrikken door dat soort bangmakerij. Als je er meer over wil weten kan je Googlen op ’talc cancer’.

De poeder geeft me in eerste instantie dus wel een mat gezicht maar na een paar uurtjes gaat m’n huid toch wel weer wat glanzen, een probleem dat ik niet heb bij mijn MAC en Inglot poeder. Dus wel een verschil in kwaliteit. Verder werkt ‘ie wel fijn doordat hij pressed is, geen gesmeer met poeders.

Groot nadeel is de verpakking. Deze is licht (en handig om mee te nemen) maar ook heel erg goedkoop ogend. En een groot nadeel is dat het doosje niet open gaat met een scharnier (zoals bij bijvoorbeeld MAC Blot Powders), maar zoals een ketchupflesdop opengaat. Na een tijdje zal het plastic scheuren doordat ik het doosje zo vaak open doe, en dan kan ik het deksel er dus niet meer goed op krijgen…

Toch ben ik wel blij hiermee, ik heb hem nu altijd in mijn tas met een klein kabuki kwastje, zodat ik in de loop van de dag eventuele glans kan wegpoederen. Maar ’s ochtends gebruik ik toch liever mijn MAC of Inglot poeder. Wanneer deze op is, ga ik eens kijken voor een Blot Powder van MAC, dat is eigenlijk gewoon een betere versie van dit product (en ook heel wat duurder).


Pluspunten
  • Ongelooflijk goedkoop
  • Makkelijk en snel in gebruik
  • Verwijdert de glans van mijn gezicht in enkele seconden

Minpunten

  • Crappy verpakking die snel kapot gaat
  • Slecht verkrijgbaar
  • Hoofdbestanddeel is talk

Iets voor jou als… je niet snel en veel glanst maar je gezicht toch mat wil maken, en als je heel goedkoop  uit wilt zijn.

Skippen als… je een vette huid hebt of snel zweet en dus snel glanst. Jij hebt een beter product nodig.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, ik ga de volgende keer liever voor een MAC Blot Powder


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.