Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • coupon code
  • iherb
  • real techniques
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Net binnen/eerste indruk: Real Techniques

Goede kwasten vinden voor een goede prijs is nog altijd best lastig. Al een hele poos hoor ik goede verhalen over de Real Techniques kwasten. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ik bestelde een set met allerlei kwasten van dit merk. Ik kreeg ze eergisteren binnen en wil vast mijn eerste indruk met je delen!

Ik bestelde mijn kwasten bij iHerb.com waar ze een stuk goedkoper zijn dan in Nederlandse webshops. Ik heb ook al geïnformeerd voor de verkoop in mijn webshop en helaas is het nu eenmaal zo dat de Nederlandse verkoop adviesprijzen een stuk hoger liggen… Dus ook als ik ze in mijn shop zou verkopen (wat ik aan het overwegen ben, ik wil ze eerst nog even goed testen) zullen ze een stukje duurder zijn dan de Amerikaanse prijzen, omdat de verkoopadviesprijzen gewoon zo bepaald zijn. Ik zal overal zowel de Amerikaanse prijzen als de Nederlandse prijzen bijzetten.

In deze doosjes kreeg ik de kwasten binnen! Ik bestelde twee sets en drie losse kwasten.

Eerst deze twee sets, de Your Base/Flawless Core Collection en de Your Eyes/Enhanced Starter Set. In deze sets zitten vier en vijf kwasten en ze kosten in Nederland €26,50 en in Amerika $17,99. Dat komt neer op €6,62 en €5,30 per kwast. Dat is alsnog niet veel, mits het goede kwasten zijn.

Dit is de Core Collection set, met vier kwasten voor je gezicht, met een hoesje/standaard.

Op de achterkant staat wat informatie over de kwasten die er in zitten. Alle kwasten van RT zijn van synthetisch haar, ideaal dus voor veganisten. Kwasten van nephaar zijn niet per se beter of slechter dan kwasten van dierenhaar, het hangt er maar net van af van wat voor kwaliteit synthetisch haar de kwasten gemaakt zijn.

De kwasten zitten verpakt in een tasje.

Op deze manier kan je je kwasten makkelijk meenemen en opbergen. Ik bewaar de hoesjes zeker, handig voor op reis!

Je kan het hoesje ook gebruiken als standaard. Zelf zou ik het zo niet gebruiken, maar toch handig voor de dames die dit praktisch vinden.

In de Core Collection set zit een contour brush, pointed foundation brush, detailer brush en een buffing brush.

Contour Brush

Pointed Foundation Brush

Detailer brush

Buffer brush

Wat me eerst opviel was de stevigheid van de kwasten, de kleuren (elke set kwasten heeft zijn eigen kleur, gezicht is oranje, ogen zijn paars en finish kwasten zijn roze) en de bizarre zachtheid van de haren. Ze zijn echt héél zacht! De eerste indruk van deze set is erg goed, al weet ik niet of ik die pointed foundation brush zou gebruiken. Misschien is die wel fijn voor concealer. De buffer brush heb ik al een paar keer gebruikt en die vind ik voor mijn foundation heel erg goed werken!

Dan de Starter Set voor de ogen. Hierin zitten vijf kwasten.

Informatie op de achterkant.

Ook deze set kwasten zit verpakt in een hoesje.

Hierin zit een deluxe crease brush, base shadow brush, accent brush, pixel-point eyeliner brush, brow brush.

De kwasten op een rij. De ‘deluxe crease’ heeft een andere vorm dan gewone kwasten voor in je arcadeboog en deze heb ik ook al even getest en dit werkt echt super! De oogschaduwkwast is vrij fluffy, die had ik misschien wat compacter en platter gezien, maar deze werkt ook goed. Daarnaast zie je een heel klein kwastje voor details, een ‘pixel point’ eyeliner kwast (die ik veel te fluffy en groot vind, ik kan hier geen eyeliner mee aanbrengen) en rechts de brow brush die van mij ook wel iets compacter had mogen zijn. De kwaliteit is wel goed, maar de laatste twee kwasten zullen in de praktijk denk ik niet zo goed werken.

Deze drie losse kwasten heb ik besteld. De Powder Brush (€14,99/$9,99), Blush Brush (€13,25/$8,99) en Foundation Brush (€11,25/$7,99). Deze kwasten zitten verpakt in een kunststof ‘doosje’ en hierbij zit geen hoesje. De prijzen zijn wat hoger dan de setprijzen, maar ik vind het alsnog vrij betaalbaar voor kwalitatief goede kwasten.

De Powder Brush is vooral groot en héél fluffy!

De Blush Brush is ook wat groter dan je gewend bent van andere blush kwasten en deze is ook mega zacht en fluffy, als het staartje van een konijntje.

Als laatste deze aparte schuine foundationkwast. Nog niet gebruikt, en hier ben ik wel heel nieuwsgierig naar! Deze haren zijn wat steviger, maar wel erg zacht.

Mijn eerste indruk van Real Techniques? Die is heel erg goed! Ik ben blij met mijn kwasten en ga ze de komende tijd vooral lekker uitproberen. Én wassen, om te testen hoe de haren het dan houden. Het is jammer dat de Nederlandse prijzen een stukje hoger liggen dan de Amerikaanse, maar dat is eigenlijk altijd zo met Amerikaanse make-up merken. Alsnog vind ik de Nederlandse prijzen heel prima voor kwalitatief goede kwasten. Ze zien er mooi uit, de haren zien er goed uit, de kwasten zijn heel zacht…

Ik heb ze besteld bij iHerb.com en was inclusief verzendkosten $61,46 kwijt, dat is €46,44. Als ik ze in Nederland zou kopen zou ik €92,79 kwijt zijn. Wel een heel verschil. Met de code HMW582 krijg je ook nog $5 korting op je eerste order. Het nadeel van een Amerikaanse website is wel dat het langer duurt voor je het in huis hebt (behalve als je meer wilt betalen voor Express verzending) en dat je niet met iDeal kan betalen, alleen met creditcard of PayPal. Het voordeel van bestellen bij een Nederlandse shop is dat je gewoon met je eigen bank kan betalen en dat je het sneller in huis hebt voor minder geld.

Anyhow, ik ben heel enthousiast en ben benieuwd of hier meer dames zijn met ervaring met de Real Techniques kwasten!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.