Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • new york
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

Must sees in New York – algemeen II

Vandaag: de gratis must sees in New York! Voor als je een wat kleiner budget hebt, of als je het gewoon leuk vind om gratis dingen te doen. Want ook met wat minder dollars kan je heel wat toffe dingen doen in deze stad. Op een rijtje de dingen die ik échte aanraders vind.


The Brooklyn Bridge

De brug naar Brooklyn vanaf Manhattan moet je gezien hebben. Het is even lopen om middenop te komen of zelfs er helemaal overheen, maar het is het waard: het uitzicht is adembenemend. Links zie je de skyline van Manhattan en rechts zie je heel in de verte het Vrijheidsbeeld. Ook een aanrader om ’s avonds te doen, de brug is dan prachtig verlicht. Iets wat je nooit gaat vergeten!

Hoe: Neem de metro naar Brooklyn Bridge – City Hall


Grand Central Station

An sich is het Grand Central Station al een geweldige plek om te bezoeken: het ziet er prachtig uit en het is echt een belevenis om door de grote vertrekhal te lopen. Maar zeker als je een Gossip Girl fan bent, is dit een aanrader. In Grand Central is namelijk een scene in de allereerste aflevering opgenomen!

Vanaf 0:10 zie je Grand Central Station.

Hoe: Simpel en logisch, neem de metro naar Grand Central Station. Liever lopend? Het zit op 87 East 42nd Street (makkelijker: daar waar Park Avenue met 42nd Street kruist).


Times Square


By day


By night

Een van de bekendste trekpleisters van New York is Times Square. Zeker wanneer je dit plein voor het eerst ziet, is het ongelooflijk indrukwekkend. Vooral ’s avonds, maar ook overdag. Al die lichtgevende billboards en posters… Adembenemend! Vroeg jij je ook altijd al af waarom het zo heet? Dat is omdat het hoofdkantoor van de New York Times ooit aan dit plein zat. Daarvoor heette het Longacre Square. Weer wat geleerd!

Hoe: Lopend naar Times Square of met de metro naar Times Square 42nd St


Central Park

Het bekendste en grootste park van New York is Central Park. Een grote lap groen middenin Manhattan, heel bijzonder, zeker als je er midden in staat! Je ziet de hoge gebouwen boven de bomen uittorenen en dat is wel iets heel aparts. In de zomer ga je er lekker picknicken en zonnebaden, in de winter kan je er schaatsen en lekker rondwandelen.


Schaatsen in Central Park

Hoe: Gewoon lopend, Central Park strekt zich uit over vijftig (!) blokken dus het is bijna altijd in de buurt. Je kan ook de metro nemen naar bijvoorbeeld 59 St Colombus Circle, 5 Ave/59 St voor wanneer je in het zuiden van het park wilt zijn, neem de metro naar 86 St als je in het midden wilt belanden en naar Central Park North voor inderdaad, het noorden. Er zijn heel veel haltes vlakbij Central Park, check gewoon even de metrokaart.


Fifth Avenue

Misschien wel de bekendste straat van heel New York: Fifth Avenue. Dé straat waaraan de grote modehuizen zitten en waar je dus geweldig kan shoppen. Niet alleen de dure merken zitten hier, maar ook winkels als Zara, H&M, Abercrombie & Fitch, Saks, Bloomingdales, the Apple Store… Heel indrukwekkend om te zien maar ook écht ‘shopbaar’. Aanraders zijn de Apple Store (waar je gratis kan internetten), Tiffany’s en Abercrombie & Fitch, daar moet je echt even geweest zijn.
Wees trouwens niet bang om de grote dure winkels in te lopen, je word enorm aardig behandeld. Ik ging met een vriendin rondneuzen bij Tiffany’s en we werden ongelooflijk vriendelijk ontvangen. Ze kijken je niet raar aan en ze laten je lekker alles passen en proberen. Heel anders dan hier in Nederland. Gewoon doen, dus!


de Apple Store, die volledig onder de grond is verstopt


Tiffany & Co

Hoe: Met de metro naar 5 Ave/59 St, dan stap je uit vlak voor de Apple Store. Loop naar het zuiden, dan kom je langs alle mooie winkels.

SoHo

Deze wijk kennen veel meiden vast wel van de serie Sex and the City, want Carrie woont in SoHo! SoHo staat voor ‘South of Houston’. Houston is een straat, en de wijk SoHo ligt daar onder. Er is ook een wijk die NoHo heet, en je kan natuurlijk wel raden waar dat voor staat.
SoHo is de wijk bij uitstek om lekker te gaan shoppen. Er zijn veel boetiekjes, kleine winkeltjes en restaurantjes. Allemaal net iets exclusiever en origineler dan de winkels op Fifth. De sfeer in de wijk is erg gezellig en knus, heerlijk om doorheen te struinen. Bezoek ook de Magnolia Bakery uit SatC, die zit op Bleecker St kruisend met W 11th Street. Het appartement van Carrie in Sex and the City zit op 66 Perry Street, tussen Bleecker Street en West Street. En als je dan toch in de buurt bent, bezoek je ook even het appartement van Monica uit Friends, die zit op de hoek van Bedford Street en Grove Street.

Hoe: Neem de metro naar Canal St of Houston St.

 

Meatpacking District

Een van de hipste wijken op dit moment in New York is het Meatpacking District. Vroeger was dit een wijk waar veel vlees verhandeld werd, vandaar de naam. Deze wijk is qua sfeer en stijl compleet anders dan andere delen van Manhattan en dat maakt het zo leuk. Als je The City kijkt, ken je deze wijk sowieso! De studio van Diane von Furstenberg zit hier bijvoorbeeld. Pas achteraf ontdekte ik dat ik er langs gelopen ben!

Hoe: Neem de metro naar 8th Ave – 14th Street.

Chinatown

In Chinatown waan je je even in China. Je ziet bijna alleen maar Chinezen, onbegrijpelijke uithangborden, marktkramen met bijzondere fruitsoorten en grote hompen vlees. Ook zie je hier heel veel soorten kruiden langskomen. Het Chinatown in New York is de allergrootste van het westelijk halfrond. Echt de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Hoe: Neem de metro naar Grand St, Essex St – Delancey St of East Broadway.

Een tip voor wanneer je veel verschillende wijken gaat bezoeken: doe dit te voet! Het is heel bijzonder om te zien hoe de wijken in elkaar overlopen. Zo heb je naast Chinatown Little Italy, een Italiaanse wijk, en je ziet heel langzaam de overgang. In een aantal straten zitten de Italiaanse slagers naast Chinese toko’s. Stippel dus een mooie wandelroute uit, want New York is het mooist om wandelend te beleven.


Stel je eigen movie tour samen
Ik deed een movie tour, georganiseerd door een bedrijf. In een bus werden we door de stad rondgeleid en kwamen we langs plekken die in films en series voorbijkwamen. Maar je kan ook heel makkelijk je eigen movie tour samenstellen! Zoek adressen op van series en films waar jij de plekken van wilt zien en ga er zelf heen met de metro. Neem ook even een keer een yellow cab!


Upcoming: must sees op gebied van beauty en shopping!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.