Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • new york
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

Must sees in New York – algemeen I

New York is een geweldige stad, maar waar moet je in vredesnaam beginnen? Er zijn zoveel toeristische attracties en trekpleisters waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom laat ik vandaag zien wat mijn aanraders zijn. Natuurlijk niet geheel objectief, aangezien dit de attracties zijn waar ik zelf geweest ben. Maar ik deel dus wat ik ongelooflijk gaaf vond én aanraders voor wanneer jij naar NY gaat.

 

Empire State Building


Op de top van het ESB, het hoogste gebouw van New York, voel je je echt even queen of the world. Hier besef je dat je écht in één van de geweldigste steden ter wereld bent. De entree is op zich al indrukwekkend, evenals de ritjes in de liften. Ze gaan zo snel dat je oren er pijn van gaan doen!
Eenmaal boven heb je het mooiste uitzicht dat je op New York kan hebben. Vooral ’s avonds een aanrader, alle lichtjes zijn prachtig om te zien. Je ziet zelfs waar Times Square zit door de light blob er om heen.

Kost dat?: ca. $20
Waar: 350 5th Avenue, neem de metro naar 34th st Herald Sq of 33rd station


Vrijheidsbeeld & Ellis Island

Het vrijheidsbeeld is natuurlijk hét symbool van The Big Apple. Ooit was het een geschenk van Frankrijk en nu staat mevrouw Liberty mooi groen te wezen om iedereen welkom te heten in de stad. Je kan hiervoor kaartjes kopen in combinatie met een bezoek aan Ellis Island, het eiland waar in de 19e en 20e eeuw alle immigranten binnenkwamen. Ik was niet zo onder de indruk van Ellis Island, het Vrijheidsbeeld vond ik wel enorm indrukwekkend om te zien.
Houd rekening met lange wachttijden en uitvoerige veiligheidscontroles, voordat je de boot opgaat maar ook nog op Liberty Island.


Uitzicht vanaf het Vrijheidsbeeld, helaas was het weer niet zo helder

Kost dat?: $12, dan kan je op het eerste ‘blok’ om van het uitzicht te genieten en je hebt toegang tot het Ellis Island museum. Vanaf Battery Park ga je met een boot naar de eilanden. Ga bovenop zitten, dan heb je een mooi uitzicht!

Waar: Vanaf Battery Park, neem de metro naar bowling green of south ferry.


Movie tourVoor het Friends appartement

New York is dé filmstad bij uitstek. Honderden films en series zijn opgenomen in het beste decor dat je je maar kan voorstellen. Op elke straathoek is wel een keer een filmploeg geweest… Je kan een movie tour boeken om lekker relaxed in een bus langs movie hotspots uit bijvoorbeeld Gossip Girl, Enchanted, Will & Grace, Friends en I Am Legend te gaan. Op de echte hotspots stopt de bus en kan je foto’s maken. Dit is heerlijk als je een drukke week hebt gepland: even relaxen in de bus. Maar je kan zelf ook adressen van jouw favoriete series en films opzoeken en zelf op onderzoek uitgaan. Is nog gratis ook!


Voor The New York Palace, het hotel waar Serena woonde in seizoen 1 van Gossip Girl

Kost dat? $41 voor de movie tour, aanrader is dus om lekker zelf op pad te gaan!
Waar: Vanaf Broadway en 51st street. Neem de metro naar 50 St op broadway.


Ground Zero Tour & Museum


9/11 is de zwarte dag van New York en heeft een flink litteken achtergelaten. Zowel op de kaart als op de zielen van veel New Yorkers. Wanneer je langs Ground Zero loopt zie je weinig bijzonders: een grote bouwput met hekken er om heen. Maar ik kan je echt aanraden om de tour te doen en het museum te bezoeken. Tijdens de tour wordt je rondgeleid door het World Financial Center, vanaf daar heb je perfect zicht op Ground Zero. Je hoort verhalen van slachtoffers die het overleefd hebben, of familie van firefighters. Indrukwekkend en confronterend. In het museum zie je overblijfselen van het vliegtuig, gevonden kledingstukken, pakken van brandweermannen en een grote wand vol foto’s van de slachtoffers. Ik hield het niet droog.


Luisteren naar de verhalen met uitzicht op Ground Zero


Kost dat? $25
Waar: 120 Liberty St, metro naar world trade center


Een sportwedstrijd bezoeken


Wanneer je in New York bent is het erg leuk om dingen te doen die de ‘echte’ New Yorkers ook doen, zoals het bezoeken van een sportwedstrijd! IJshockey, honkbal, basketbal… Wat je maar leuk vindt. Ik ging naar een NBA basketbalwedstrijd tussen The Knick en de Minnesota Timberwolves en ik had een geweldige avond! Ik houd niet eens echt van sport, maar de sfeer is echt geweldig.

Kost dat? Dat hangt af van de wedstrijd. Ik betaalde $20.
Waar: Dat hangt ook af van de wedstrijd, de wedstrijd die ik bezocht was in Madison Square Garden.


Volgende keer: Deel twee met alleen maar gratis attracties  en  daarna must see’s op gebied van winkelen en beauty.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.