Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eva mendes
  • film
  • griffin dune
  • guillaume canet
Een MissLipgloss artikel

Movie time: Last Night

Normaal gesproken behandel ik in mijn ‘Movie Time’ artikelen meerdere films, maar ik was zó onder de indruk van Last Night dat ik er gewoon een heel artikel aan besteed. Ik ben niet snel onder de indruk wat films betreft, negen van de tien keer ben ik ondertussen iets anders aan het doen. Maar Last Night had me in zijn greep vanaf de eerste minuut. Benieuwd waarom en benieuwd waar de film over gaat? Lees dan verder.Ik zou zeggen, kijk eerst eens de trailer, dan snap je wat er staat te gebeuren en vooral hoe dat voelt! De film gaat over een stel, Joanna (Keira Knightley) en Michael (Sam Worthington). Hij gaat op zakenreis met een aantal collega’s, en Joanna beschuldigd hem ervan verliefd te zijn  op (en vreemd te gaan met) een collega, Laura (Eva Mendes). Ze krijgen daar ruzie om, maar vlak voor Michael vertrekt, maken ze het goed. Joanna besluit dat ze aan het overreacten is en Michael zegt meerdere keren dat er niks is tussen hem en Laura. De volgende ochtend vertrekt hij, en wanneer Joanna koffie gaat halen (ze wonen in New York, dus zelf thuis koffie zetten doen ze natuurlijk niet) loopt ze haar ex Alex (Guillaume Canet) tegen het lijf, die normaal gesproken in Parijs woont. Hij vraagt haar mee uit voor die avond. En hállo, wat is dat een ongelooflijk knappe en leuke vent! Ik dacht eerst even dat het McDreamy was, hij lijkt er super op als hij lacht.

En dan is er ineens iets bijzonders: Joanna en Michael hebben ineens los van elkaar op totaal andere plekken op de wereld een date en een verleiding. Wie gaat daar aan toe geven? Wordt er uberhaupt aan toegegeven? In de film krijg je telkens delen van de avond te zien, om en om van Michael en Joanna.

Het bijzondere en boeiende vond ik het verschil tussen de spanningen en verleiding die je zelf kan voelen. Joanna en haar ex zijn gek op elkaar, ze voelen iets voor elkaar en zouden – als ze allebei geen relatie hadden gehad – weer samen verder gaan. Je vóelt dat ze niks liever willen. Maar bij Michael en zijn collega Laura ‘voelt’ het heel anders. Je voelt dat het niks diepgaands is, ze praten ook nergens over, zij zit hem alleen maar te verleiden. Ook zie je hoe Joanna geniet van haar avond, je voelt dat ze het heerlijk heeft. Het is natuurlijk ook heel herkenbaar, dat blije gevoel als je een leuke avond hebt met iemand die je héél leuk vindt. Maar Michael, die zie je tijdens zijn avond geen één keer lachen. Ik was met een vriendin aan het kijken en we wilden beiden héél graag dat Joanna en Alex zouden gaan zoenen, maar we zouden het heel stom vinden als Michael en Laura er die avond voor zouden gaan.

Wat er gebeurt, verklap ik natuurlijk niet, maar ik was onwijs onder de indruk van deze film. Door de hier en daar kunstige manier van filmen, van het switchen tussen de plekken en scenes, door de spanning en verleiding die je zelf voelt, door de acteerkunsten, door de plekken waar het zich afspeelt en door het einde. Pluspunt is dat het zich grotendeels in New York afspeelt, dat vind ik natuurlijk heerlijk om te zien. Joanna en Michael wonen ook nog eens in een práchtig huis. Ook is de film vrij recent, uit 2010. Stiekem was ik ook een beetje verliefd op Alex, wat een knappe en vrolijke man!

Echt, wat een heerlijke, bijzondere film. Een geweldige aanrader om met vriendinnen of je vriend te kijken, of lekker alleen. Want geloof me, je zit anderhalf uur in spanning te kijken wat er gaat gebeuren. Ja, dit is een film die ik nog een keer ga kijken, gewoon omdat ik er zó van genoten heb.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.