Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lars and the real girl
  • movie time
  • mr popper's penguins
  • no strings attached
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #7

Ik heb de laatste tijd weer een paar zeer verschillende films gekeken. Van thrillers tot comedy en drama. Van de meesten heb ik genoten en in de zevende Movie Time vertel ik je over Lars and the Real Girl, The Roommate, Mr Popper’s Penguins, No Strings Attached en One Day.

Lars and the Real Girl

 

Ik ben deze film gaan kijken omdat ik bij de omschrijving vooral dacht: ‘Huh?’ Lars and the Real Girl gaat over Lars (Ryan Gosling). Lars woont in de garage bij zijn broer en zijn vrouw, en komt nauwelijks buiten. Hij is het liefst alleen en probeert altijd onder uitnodigingen van z’n broer om te komen eten uit te komen. Hij wil gewoon geen menselijk contact. Op een dag wijst een collega hem op een ‘Love Doll’, een levensechte pop. Lars bestelt er een, noemt haar Bianca, en behandelt haar en stelt haar aan iedereen voor alsof ze zijn echte vriendin is. Zijn omgeving besluit mee te spelen, want Lars komt eindelijk weer eens naar buiten.

Het mooie is dat dit hele verhaal in Lars zijn hoofd zit: hij beslist hoe Bianca zich voelt, wat er gebeurt, of ze ruzie hebben of dat hun relatie geweldig loopt. Het is echt een vaag, bijzonder, raar verhaal, maar ik heb er wel van genoten. Soms is het wat saai, er is niet echt een climax, maar ik vond het een mooie film met een mooie boodschap: alles zit in ons hoofd.

Leuk vind ik dat Ryan Gosling eens niet de mooie jongen is, maar juist een nogal rare jongen is die geestelijke problemen heeft.

IMDb cijfer: 7.5 Mijn cijfer: 7.7

The Roommate

Deze film wilde ik al een tijdje zien, maar ik stelde het telkens uit. Toen ik de film eenmaal ging kijken snapte ik waarom, het was vast een voorgevoel! The Roommate gaat over Sara (Minka Kelly) en haar gestoorde kamergenoot Rebecca (Leighton Meester). Rebecca ontwikkelt een obsessie voor Sara. Dit gaat zo ver dat ze het leven van Sara’s vriendinnen zuur maakt (op een zieke manier), dezelfde tattoo laat zetten als haar en haar nauwlettend in de gaten houdt. Dit eindigt in een bloedbad. Het is nogal voorspelbaar, maar hier en daar vond ik het best spannend. Al met al wel een tegenvaller, het is nogal een voor de hand liggend verhaal en verloop. Wel leuk dat Leighton Meester de creep is!

IMDb cijfer: 4.5 Mijn cijfer: 5.5

Mr. Popper’s Penguins

Ah, dit is gewoon een grappige film waar je niet bij na hoeft te denken. Jim Carrey is Mr. Popper, die als erfenis van zijn vader een groep pinguins krijgt. Zijn appartement verandert in een winterwonderland en hij riskeert alles om de pinguins op te voeden. Hij krijgt er een goede band met zijn kinderen en ex-vrouw voor terug. Maar natuurlijk kan dat niet lang goed gaan…

Grappig, simpel, leuk om te kijken als je geen zin hebt in een zware film waar je erg moet opletten. Niet per se een aanrader, maar wel leuk!

IMDb cijfer: 5.8 Mijn cijfer: 6.0

No Strings Attached

Oké, hier ging ik naar kijken met een gevoel dat ik dit helemaal niks zou gaan vinden, maar eigenlijk vond ik hem best wel leuk! Het is wel een beetje jammer dat er al zo’n soort film is (Friends with Benefits). Het is ook een erg cliché verhaal: jongen en meisje besluiten ‘casual seks’ te hebben  zonder een relatie aan te gaan, en na een tijdje gaan ze elkaar toch leuk vinden. Dat kan je na één minuut al voorspellen, maar het is best wel een leuke film. En Ashton Kutcher is een leuke acteur. Maar het is geen aanrader.

IMDb cijfer: 6.2 Mijn cijfer: 6.2

One Day

http://youtu.be/GU4qLmIXbOE

Deze film draait pas in november in de bios, maar ik zag hem tijdens een Sneak Preview. En mijn God, wat een geweldige film. Ik heb elke minuut genoten. Dit is zo’n film die ik vijf keer kan zien en aan iedereen wil aanraden. Het gaat over Emma (Anne Hathaway) en Dex (Jim Sturgess) die bij elkaar op high school zitten. De nacht na hun eindexamenfeest belandt hij bij haar in bed. Vanaf dat moment zie je elk jaar die bewuste dag (15 juli), en hoe het Emma en Dex vergaat. Hun hele leven houden ze contact. Ze vinden elkaar leuk, maar elke keer is er een reden om niet voor elkaar te gaan. Vriendschap die verpest kan worden, relaties, verschillende levens. Tientallen jaren later zoeken ze elkaar weer op. Verder ga ik niks vertellen want dan verklap ik het, maar jeetje, wát een film. Ik was ongelooflijk onder de indruk, heb heel hard gehuild (ja, in de bios!), en heb nog dagenlang nagedacht over deze film.

Ik was nooit zo gek op Anne Hathaway, maar ik ben nu helemaal gek op haar, wat heeft ze deze rol geweldig goed gespeeld. Echt een aanrader deze film, als ‘ie echt in de bios is ga ik hem zeker nog een keer kijken. Wauw, wauw, wauw! Jim Sturgess is trouwens erg knap. Haha!

IMDb cijfer: 6.5 Mijn cijfer: 8


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.