Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • film
  • films
  • movie time
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #5

Ik had nog heel wat films over om te behandelen in een Movie Time, dus daar gaan we weer! Benieuwd naar wat ik vind van The Curious Case of Benjamin Button, Confessions of a Shopaholic, Julie & Julia, Definitely, Maybe en Made of Honor? Lees dan verder.

 

 

The Curious Case of Benjamin Button

Deze keek ik op aanraden van mijn vriendin Aukje, en samen gingen we op een regenachtige zondag op de bank hangen met deze film. Hij duurt twee uur en drie kwartier, dus we hadden wel even de tijd nodig. De film gaat over Benjamin Button (Brad Pitt), die met een rare afwijking wordt geboren: hij verouderd andersom. Hij wordt oud geboren en wordt steeds jonger naarmate de jaren verstrijken. Dit brengt een hoop problemen met zich mee, met als allereerste dat zijn ouders hem niet willen en hem te vondeling leggen. In de film volg je Benjamin zijn leven, wat vaak ontroerend is, maar hier en daar ook grappig.
Ik was onder de indruk van deze film. Ook al kan het natuurlijk helemaal niet in het echt, ik vond het erg geloofwaardig. Ik kan normaal niet goed tegen dit soort films (ik denk dan de hele tijd: ‘Maar jongens, dat kan toch nóóit’), maar deze vond ik echt wel heel goed. Ontroerend, hier en daar romantisch en: Brad Pitt. Naarmate hij jonger wordt kan je ook daar van genieten in deze film.

Cijfer op IMDb: 7.9 Mijn cijfer: 7.9

Confessions of a Shopaholic

Oh, wat is dit toch een heerlijke film. Jaren geleden zag ik hem voor het eerst in de bios, en laatst ging ik hem lekker nog een keer kijken, op de bank samen met mama. Ik ben groot fan van de boeken en deze film vind ik ook geweldig. Het verhaal gaat over Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), die nogal gek is op winkelen. Heel erg gek. Ze heeft tientallen creditcards met hoog oplopende rekeningen. In de film probeert ze van haar shopverslaving af te komen en haar schuld terug te verdienen. Ook wil ze heel graag een baan bij mode tijdschrift Alette, maar ze probeert het eerst bij Successfull Savings, een tijdschrift over geld…
De film doet erg Sex and the City-achtig aan, wat ik erg leuk vind. Lekker upbeat, grappig, lekker veel New York, shoppen, en hier en daar wat drama. Perfect voor een meidenfilm. Wel is Becky natuurlijk een beetje dom hier en daar, maar dat maakt de film juist wel grappig. De boeken zijn ook aanraders!

Cijfer op IMDb: 5.6 Mijn cijfer: 8

Julie & Julia

Deze film kreeg ik vorig jaar cadeau van mijn vader voor Sinterklaas, maar hij lag al tijden in mijn DVD-la. Toch maar eens gaan kijken, dacht ik. Het gaat over Julie (Amy Adams), die groot fan is van de beroemde kokkin Julia Child (Meryl Streep). Uitdaging: een blog beginnen en in een jaar alle recepten van Julia Child koken. Je volgt in de film het verhaal van Julie en haar blog, en van Julia en haar culinaire carrière. Uiteindelijk belandt Julie’s blog in de New York Times en daarmee wordt ze beroemd: ze gaat een boek schrijven over haar blog-avontuur. Het verhaal is echt gebeurd en daardoor vind ik het superleuk en inspirerend, ik herken mezelf wel erg in Julie. Ik vond alleen het einde nogal een (grote) teleurstelling, maar dat heb je nou eenmaal met echt gebeurde verhalen. In ieder geval wel heel inspirerend, vrolijk en superleuk. Heerlijk. Aanrader!

Cijfer op IMDb: 7.1 Mijn cijfer: 7.5

Definitely, Maybe

Definitely, Maybe, gaat over Will (Ryan Reynolds) die aan zijn elfjarige dochter de scheiding tussen haar ouders wil uitleggen. En de andere twee relaties die hij heeft gehad. In de film ga je met Ryan terug naar de relaties die hij heeft gehad, en terwijl hij die verhalen uitlegt aan zijn dochter Maya verandert hij de namen, zodat zij moet raden met wie hij uiteindelijk is getrouwd. Ik vond dit een beetje een rare en vage film, als ik eerlijk ben. Misschien snapte ik het niet goed (ik heb niet heel erg goed opgelet en heb hem in twee delen gezien) maar ik vond het nogal raar dat een vader liefdesadvies vraagt aan zijn elfjarige dochter. Ze wordt er erg in betrokken en ik snap dat niet helemaal. Maar, misschien begreep ik het verkeerd? Ik vond het in ieder geval niet echt een leuke film. Wel leuk: Ryan Reynolds en New York.

Cijfer op IMDb: 7.3 Mijn cijfer: 6

Made of Honor

Deze film keek ik op aanraden van een vriend van me, die zei dat dit een van zijn favoriete films was die hij al vijf keer heeft gezien. Ik ging dus met hoge verwachtingen kijken samen met mijn vriendin Marije. Het gaat over beste vrienden Tom (Patrick Dempsey) en Hannah (Michele Monaghan). Tom is een womanizer en heeft veel oppervlakkige vriendinnetjes, maar hij houdt écht van Hannah. Voorspelbaar, voorspelbaar! Wanneer Hannah voor een paar weken naar Ierland vertrekt mist hij haar zo, dat hij besluit zijn liefde voor haar op te biechten wanneer ze terug komt. Drie keer raden… hij is te laat.
Ik vond het niet zo’n leuke film. Heel erg voorspelbaar (al is dat niet altijd slecht), super cheesy, nogal onrealistisch en ik was niet zo gek op dat hele overdreven Schotse gedoe. Nee, ik vond hem niet echt geweldig en was blij toen ‘ie voorbij was. Ik ben wel groot fan van Patrick Dempsey en wederom New York als decor, maar deze keer ben ik het qua rating eens met IMDb.

Cijfer op IMDb: 5.5 Mijn cijfer: 5.5


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.