Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • films
  • movie
  • movie time
Een MissLipgloss artikel

Movie Time! #2


Ik vond de reacties op mijn vorige Movie Time superleuk, en omdat veel van jullie aangaven dat er wel vaker een film-update mocht komen, bij deze. Ik heb weer genoten bij een aantal films de afgelopen tijd, dus tijd om een aantal films te bespreken met jullie… Welke vond ik helemaal geweldig en welke was pure tijdsverspilling?

Op nummer één Despicable Me. Ik houd heel erg van animatiefilms en deze stond nog op mijn to-watch lijstje. Ik had er niet heel hoge verwachtingen van, een verhaal over een slechterik… Hm. Maar mijn God. Deze film was echt de beste animatiefilm die ik ooit gezien heb. Ten eerste vind ik het verhaal heel erg leuk: het gaat over Gru, die graag een slechterik wil zijn en overal dingen steelt. Op zijn lijstje staat de maan. Maar daarvoor heeft hij een krimpmachine nodig, die Vector heeft, een andere ‘soort van slechterik’. Hij adopteert drie weesmeisjes om zo zijn doel te bereiken (ze gaan hem helpen de krimpmachine te stelen) en hij heeft een groep minions. Het verhaal vond ik erg mooi, uiteindelijk verandert Gru van een slechterik in een vaderfiguur en gaat hij houden van de drie meisjes. Ik heb enorm hard gelachen om de gele minions en om Agnes. IT’S SO FLUFFFYYYYYY!

Ik had hoge verwachtingen van Love & Other Drugs. Ik zag de filmposter en ik dacht meteen: die film wil ik zien. En ik ging hem dus zien. Het gaat over Maggie, een vrij meisje die zich door niemand vast laat ketenen. Dan ontmoet ze Jamie. Hij is net zoals Maggie: gaat elke week met een ander meisje naar bed en heeft nooit vaste vriendinnetjes. Maar natuurlijk worden ze verliefd. Verder werkt Jamie in de farmaceutische industrie, zo verkoopt hij onder andere viagra pillen.
Wat een stomme film vind ik dit. Ik vond hem echt niks aan. Ten eerste omdat het veel te voorspelbaar is. Op het moment dat Jamie en Maggie elkaar ontmoeten, wéét je dat ze verliefd worden en samen eindigen. Verder vind ik de hoeveelheid seksscènes een beetje irritant. En verder ben ik gewoon geen fan van Anne Hathaway, dus daardoor was het ook wat minder leuk. Nee, gewoon geen leuke film. Ik heb hem niet eens afgekeken omdat ik het echt stom vond.

Wel leuk vond ik Life As We Know It. Eigenlijk is het best een tragisch verhaal. Holly en Eric haten elkaar. Ooit zijn ze door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar gekoppeld en hadden ze een date, maar dat was zo vreselijk dat ze het niet eens maakten tot het restaurant. Maar wanneer die gemeenschappelijke vrienden verongelukken krijgen Holly en Eric samen de voogdij over hun dochter, Sophie. Natuurlijk is dit ook wel vrij voorspelbaar, maar ik vond het echt een grappig en hartverwarmend verhaal. Natuurlijk ontzettend geromantiseerd en veel leuker en mooier gemaakt dan het in het echt is, maar ja, het is een film…

Ok, dit was niet de eerste keer dat ik Alles is Liefde keek, maar ik vind hem nog steeds zo ontzettend geweldig. Alles is Liefde draait om Sinterklaas. Sinterklaas is net als de liefde. Je moet er in geloven, anders gaat het nooit werken. De hoofdrolspeelster is Kiki (Carice van Houten), die verliefd wordt op prins Valentijn. Ze ontmoet hem tijdens de Sinterklaasintocht in Amsterdam, waar zij verkleed als cadeautje op een paard zit. Maar ja, onbereikbaar, natuurlijk. Verder zijn er een aantal verhaallijnen, zoals die van Jan, die Sinterklaas speelt, en van Victor en Kees. Ik moet vooral heel erg lachen elke keer als ik Alles is Liefde kijk, en ik krijg er zelf zo’n fijn verliefd gevoel van. En het is ook leuk dat het in Amsterdam is opgenomen, veel plekjes die ik herken! Wat een heerlijke, heerlijke film!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.