Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • movie time
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #16

Ik zei het al: ik doe Movie Time niet vaak genoeg. Nu dus alweer een nieuwe, met vier films: Jeff Who Lives At Home, Gigantic, Young Adult en Into The Wild. Benieuwd?

 

Jeff who lives at home

Yes, weer een leuke film met Jason Segel, ik vind hem zo’n ontzettend leuke acteur. In Jeff Who Lives At Home speelt hij Jeff, een volwassen man die nog steeds bij zijn ouders woont en zich gedraag of hij zestien is. Zijn moeder zeurt al weken tegen hem of hij de shutters in de keuken wil maken, er is namelijk een plankje uit. Op een dag besluit hij dan eindelijk naar de winkel te gaan om dit te regelen. Maar onderweg gebeuren er een aantal dingen die hem van zijn doel houden. Zo word hij al een aantal dagen gebeld door iemand die op zoek is naar Kevin, en in de bus zit een jongen met ‘Kevin’ op zijn rug. Daar moet hij achteraan, natuurlijk. Ook ontmoet hij ineens zijn broer, met wie hij achter de affaire van zijn vrouw aangaat. Een hectische dag, waarin Jeff zich ineens beseft wat belangrijk is. Of zo.

Bij de titel van deze film verwachtte ik een totaal ander verhaal, dus ik werd verrast, maar ik vond de verrassing erg leuk. Het is een film vol toevalligheden (of niet?) en banden tussen familieleden die versterkt worden. En het is gewoon een grappige film.

ImdB cijfer: 6.7 Mijn cijfer: 7.0

 

Gigantic

Hmmm, Gigantic vond ik een beetje een rare film. Eigenlijk ging ik hem kijken omdat mijn favoriete actrice Zooey Deschanel er in speelt, maar hij viel me een beetje tegen. Het gaat over Brian, die in een beddenwinkel bedden en matrassen verkoopt. Hij wil een Chinees kindje adopteren, en ontmoet in de winkel Happy (Zooey Deschanel). Zij valt in slaap op een bed en hij blijft bij haar. Ze krijgen iets samen, maar Happy lijkt er niet zo zeker van. Eigenlijk lijkt het een beetje op 500 Days of Summer, maar dan een heel stuk minder leuk. Ik weet niet, ik vond het niet een heel leuke film, hij viel tegen.

ImdB cijfer: 6.1 Mijn cijfer: 5.5

 

Young Adult

‘The girl you hated in high school’ is de pay-off van deze film, en ik vind hem zó goed. Charlize Theron speelt Mavis, die nog steeds helemaal gek is op haar ‘high school sweetheart’ Buddy. Buddy is echter gelukkig getrouwd en zijn vrouw is zwanger, dus hij zit helemaal niet op Mavis te wachten. Mavis denkt daar anders over. Ze gaat terug naar Minnesota, waar ze vroeger woonde, en gaat er álles aan doen om Buddy terug te krijgen. Het is vooral heel erg triest, en grappig. Gewoon een leuke comedy waar je lekker om kan lachen. En Charlize  Theron is echt heel erg goed.

ImdB cijfer: 6.5 Mijn cijfer: 6.5

 

Into The Wild

Meest indrukwekkende film sinds tijden. Christopher besluit na high school uit de maatschappij te stappen. Hij geeft zijn spaargeld ($24.000) aan goede doelen, laat alles achter en trekt Alaska in om een eigen leven te leiden, los van alles wat hem normaal dwars zat. Zijn verblijf in Alaska is zowel heel uitdagend en spannend als eenzaam en verdrietig. Hij leert er heel veel, over zichzelf en over het leven. Het einde was vreselijk zielig en daar heb ik echt (hard!) om gehuild. 

Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en dat maakt het allemaal nog veel indrukwekkender. Het deed mij eigenlijk best wel denken aan 127 Hours, al vind ik Into The Wild nog beter en ontroerender. Echt een must-see – en dat zeg ik niet vaak!

ImdB cijfer: 8.2 Mijn cijfer: 8.2

 

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.