Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #14

Het is al een hele poos geleden dat ik de laatste Movie Time maakte! Tijd dus weer voor een nieuwe, met vijf films. Benieuwd wat ik vind van How to train your dragon, Poetry, 21 Jump Street, Les Intouchables en Catch Me If You Can? Lees dan verder!

 

How to train your dragon

Hiccup is een jonge Viking die net als zijn vader en dorpsgenoten op draken wil jagen. Zijn droom? Een draak doodmaken. Maar hij is anders dan de andere Vikings. Hij is klein en klunzig, en van zijn vader mag hij niet zomaar op draken jagen. Samen met een aantal andere kinderen uit het dorp gaat hij op drakentraining waar ze leren tegen draken te vechten. Maar Hiccup ontdekt Toothless, een draak die niet kan vliegen omdat hij gewond is aan zijn staart. Door Toothless leert hij met draken om te gaan en weet hij precies wat hij wel en niet moet doen om elke draak te veranderen in een mak lammetje.

Vooraf had ik niet verwacht dat ik deze animatie heel erg leuk zou vinden, maar uiteindelijk vond ik hem superleuk! Heel grappig vooral, en Toothless is super schattig. Ik heb veel gelachen maar was hier en daar ook ontroerd. Ik vond hem heel leuk, maar niet de beste animatie die ik ooit gezien heb.

IMDb cijfer: 8.2 Mijn cijfer: 7,5

 

Poetry

Poetry is weer een totaal ander soort film. Het is een Koreaans drama rond Mija, een vrouw tussen de 60 en 70 jaar. Ze heeft het zwaar. Ze voedt haar kleinzoon op terwijl zijn moeder weg is gegaan en ze heeft het daar niet makkelijk mee. Hij is lastig, onbeschoft en egoïstisch. Mija belandt met hem in een vreselijk drama wat zij moet zien op te lossen, wat hem echter helemaal koud laat. Wanneer ze bij de dokter komt om te vragen hoe het kan dat ze steeds vaker dingetjes vergeet, krijgt ze de diagnose Alzheimer. In deze moeilijke periode van haar leven vindt ze steun in een cursus waar ze les krijgt in gedichten maken.

Poetry is vooral een heel rustige film. Er zijn geen grote gebeurtenissen, het is niet heel spannend, daar moet je van houden. Het wordt al gauw een beetje saai, het kabbelt een beetje voort. Mija wekt heel veel medelijden op, het is echt een heel zielig en alleen oud vrouwtje, die haar best doet om gewoon blij te zijn. Alsnog vond ik het een heel mooie film, heel anders dan andere films die ik heb gezien. Heel rustig, voortkabbelend, en vooral heel erg zielig.

IMDb cijfer: 7.7 Mijn cijfer: 7.5

21 Jump Street

Wat tof, een comedy met Channing Tatum! Hij deed hiervoor volgens mij vooral romantische comedy’s? In ieder geval, 21 Jump Street gaat over twee politie agenten, Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) worden teruggestuurd naar High School om undercover te gaan. Hun doel? Drugs opsporen.

Het is vooral grappig. Ik ben gek op Jonah Hill (ik vind vooral in ‘Forgetting Sarah Marshall’ echt geniaal) en het is leuk om Channing Tatum in een comedy te zien. Er zit hier en daar wat actie in (er zijn een paar schiet scenes), daar ben ik niet zo gek op. En ik viel een paar keer in slaap tijdens de film, dat kan niet heel goed zijn, haha! Op zich vond ik het een grappige, leuke film, maar niet helemaal mijn smaak.

IMDb cijfer: 7.4 Mijn cijfer: 6

 

Les Intouchables

Aaaa, wat is dit toch een prachtige film. Het gaat over Philippe, die door een ongeluk met paragliden helemaal verlamd is. Hij kan niks, maar is wel ontzettend rijk en woont in een enorm huis. Hij gaat samen met zijn assistent op zoek naar een nieuwe 24/7 verzorger. Iemand die hem dus de hele dag kan begeleiden bij alles wat hij doet.

Driss, een arme jonge man, komt eigenlijk alleen bij de sollicitatie langs voor een handtekening zodat hij zijn uitkering weer kan innen. Uiteindelijk wordt hij tot zijn verbazing de nieuwe verzorger van Philippe. Driss trekt in bij Philippe en is overweldigd door alle luxe. Philippe en Driss bouwen samen een heel hechte vriendschap op, wat prachtig is om te zien. Ook al heeft Driss geen ervaring met verzorgen, hij zorgt ervoor dat Philippe weer helemaal gelukkig wordt.

Ontroerend, grappig, en vooral heel erg mooi om te zien hoe een jonge man zijn leven geeft om het leven van een verlamde man weer de moeite waard te maken.

IMDb cijfer: 8.5 Mijn cijfer: 8.5

 

Catch Me If You Can

Catch Me If You Can gaat over Frank Abagnale Jr., die voor zijn 19e verjaardag miljoenen valse checks heeft ingewisseld als Pan Am piloot, dokter en advocaat. En voor geen enkele baan deed hij een studie of sollicitatie, hij besloot gewoon dat hij het was. En het is ook nog eens een waargebeurd verhaal! Frank Abagnale wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio, en de FBI agent die achter hem aan zit wordt gespeeld door Tom Hanks.

Vooral met het feit in je achterhoofd dat dit hele verhaal echt gebeurd is, is het een bizarre, bijzondere film. Heel snel, grappig, en ook wel een beetje eng dat dit gewoon allemaal echt kan. Natuurlijk speelde dit verhaal zich af in de jaren ’60, dus alle veiligheidsregels zijn veel strenger geworden, maar toch is het bizar. En heel grappig hoe Frank zich moeiteloos in alle functies weet te wringen.

IMDb cijfer: 7.8 Mijn cijfer: 7.8


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.