Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chalet girl
  • movie time
  • new kids nitro
  • new year's eve
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #11

Het is alweer een poosje terug, maar het is inmiddels weer tijd voor een Movie Time! Als je benieuwd bent wat ik van Chalet Girl, Terug naar de Kust, Tower Heist, New Year’s Eve en New Kids Nitro vind!

Chalet Girl

Ik ging Chalet Girl kijken met nogal lage verwachtingen. Een zoete zwijmelfilm met Ed Westwick. Als is hij natuurlijk wel goed voor pluspunten! De film gaat over Kim, die ‘Chalet Girl’ wordt in de alpen. Daar werkt ze voor de familie van Jonny (Ed Westwick) in hun vakantiehuis. Aldaar leert ze snowboarden en wordt ze, inderdaad, verliefd op Jonny. Hoe het afloopt is natuurlijk een tikje voorspelbaar maar ik vond het een erg leuke film omdat Kim echt zo’n stoere ’tomboy’ is. Ook gaat het verder dan een simpel liefdesverhaal: Kim verloor haar moeder tijdens een auto-ongeluk en haar vader laat ze alleen achter. Moeilijeke tijden dus, voor haar.
Leuke, hoofdzakelijk vrolijke upbeat film met erg leuke muziek. Feelgood! Ik verloot trouwens een paar DVD’s van Chalet Girl, die kan je winnen op mijn Facebook! Like de status over Chalet Girl en win 🙂

IMDb cijfer: 6.0 Mijn cijfer: 7

Terug naar de Kust

Deze film keek ik omdat hij op TV was en ik letterlijk niks anders te doen had. In de hoofdrol speelt Linda de Mol, die me elke keer weer verrast met haar acteerkunsten. En in deze film speelt ze een totaal andere rol dan in andere films die ze gedaan heeft.
Terug naar de Kust gaat over Maria (Linda de Mol), zangeres, moeder en vrouw van Geert. Wanneer ze een enge stalker krijgt besluit ze naar haar zus Ans te gaan, die aan het strand woont. Vanaf dat moment gebeuren er heel enge dingen. Haar huis wordt afgebrand, ze wordt wakker met heftige verwondingen in haar gezicht en iedereen, inclusief haar psycholoog, denkt dat ze het zelf heeft gedaan en alles bij elkaar verzint. Meer verklap ik niet, want je moet hem echt zelf gaan kijken. Het is ontzettend spannend omdat iedereen Maria knettergek verklaart, terwijl zijzelf (en wij, de kijkers) weten dat het niet zo is. De ontknoping is super goed en ik heb deze film met ontzettend veel plezier gekeken. Echt een aanrader, en geen typische Nederlandse film. Loved it!

IMDb cijfer: 6.4 Mijn cijfer: 8

New Kids Nitro

Hier móest ik gewoon naartoe. Ik kijk New Kids al sinds hun sketches op internet verschenen en om een of andere bizarre reden lach ik me kapot om ze. De eerste film was natuurlijk belachelijk, maar hilarisch. De tweede film wilde ik per se ook zien, en my God, wat veel ranzigheid. Het gaat trouwens over een groepje vrienden (de New Kids), Gerrie, Richard, Rikkert, Barry en Robby uit Maaskantje, die ruzie hebben met een vriendengroep uit Schijndel. Ook breekt er een zombie-invasie uit in Friesland, waar de moeder van Richard bij betrokken raakt. Met z’n vijven verdrijven ze de zombies en sluiten ze vriendschap met de gasten uit Schijndel.

Smerig, ranzig, grof, maar toch wel weer erg grappig. En ik vind het echt heel tof dat een groepje vrienden die sketches maken op internet gewoon twee super succesvolle bioscoopfilms weten te maken.

IMDb cijfer: 6.6 Mijn cijfer: 6

Tower Heist

Tower Heist gaat over een enorm appartementencomplex (the Tower) in New York en haar merkwaardige inwoners. Een van de bewoners (de rijkste, die het enorme appartement bovenin het gebouw heeft) wordt gearresteerd en blijkt vieze zaakjes te doen met zijn geld. Maar dan komt het probleem boven water: de conciërge van de Tower heeft al het geld van de bewoners voor hun pensioen belegd bij deze man. Samen met de bewoners gaan ze er alles aan doen om hun geld terug te krijgen en iedereen weer tevreden te maken.

Hilarische film hier en daar, ook hier en daar erg ongeloofwaardig, maar ook weer pluspunten omdat het zich in New York afspeelt, wat het extra leuk maakt! Verder niet écht een heel erge aanrader.

IMDb cijfer: 6.5 Mijn cijfer: 7

New Year’s Eve

Een typische romcom vol met celebrities (Zac Efron, Halle Berry, Alyssa Milano, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Jon Bon Jovi en ga zo maar door) is New Year’s Eve. De hele film speelt af rond oud & nieuw in New York en je volgt verschillende verhaallijnen van verschillende hoofdpersonen. De een wil nog vanalles doen voor oud & nieuw, de ander heeft een enorme cateringklus, iemand anders moet optreden…

Eerlijk gezegd vond ik hem mwah. Wel leuk hier en daar, maar vooral vreselijk cheesy. Zo’n typische romcom waarvan we er al duizenden hebben gezien en waarvan ik niet eens zo’n ‘good feeling’ kreeg. Wel leuk. Maar geen aanrader naar mijn mening.

IMDb cijfer: 5.1 Mijn cijfer: 5


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.