Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • don't be afraid of the dark
  • film
  • films
  • mary & max
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #10


Het wordt kouder buiten, perfect om weer lekker binnen films te kijken. Thuis op de bank met een dekentje, of in de bios. Benieuwd naar wat ik vond van Twilight, Mary & Max, Don’t Be Afraid Of The Dark en The Adventures of TinTin. 

 

Twilight – Breaking Dawn Part 1

Deze wilde ik gewoon kijken omdat ik lange tijd de boeken gelezen heb en ook de andere films gezien heb. Maar… ik vond hem niet zo leuk. In dit deel gaan Edward en Bella trouwen en een kind krijgen. Eigenlijk is dat wat er gebeurd in de film, en dat duurt 1,5 uur. Ik word een beetje moe van Bella die altijd een beetje sipjes is, zelfs als ze trouwt en een huwelijksreis heeft met de man van haar dromen. Het einde vond ik wel weer spannend, de rest vond ik niet echt leuk. De eerste delen vond ik nog echt spannend en dan gebeurde er nog wat, nu zijn de gebeurtenissen mega lang uitgesmeerd over de film en eigenlijk is het best saai.

IMDb cijfer: 4.2 Mijn cijfer: 5

 

Mary & Max

Ik ben dol op animatiefilms en deze ging ik kijken omdat ‘ie in de top 100 van de IMDb animatiefilms staat. En oh, wat was ‘ie leuk! Het verhaal gaat over Mary, een best sneu meisje die geen vrienden heeft, en alleen een moeder die zwaar alcoholverslaafd is. Ze besluit een brief te schrijven aan iemand in Amerika, en ze pikt random een adres uit het telefoonboek. Ze wordt vrienden met Max, die in New York woont. Een man van in de veertig die ook best zielig is. Ze bouwen een heel ontroerende vriendschap op die echt vertederend is.

De film is prachtig gemaakt, volgens mij is het een stop motion, en er zitten enorm grappige details in. Echt een aanrader, ik heb er van genoten.

IMDb cijfer: 8.2 Mijn cijfer: 8

 

Don’t Be Afraid of the Dark

Ik houd er van om naar de Sneak Preview van Pathé te gaan en laatst was dat Don’t Be Afraid of the Dark, een horror-fantasy film. Daar houd ik eigenlijk niet van, ik zou zelf niet zo snel naar zo’n film gaan, maar eigenlijk vond ik hem heel erg gaaf! De film gaat over Sally, die met haar vader, Alex (Guy Pierce) en zijn nieuwe vriendin Kim (Katie Holmes) in een enorm oud huis gaat wonen. Vroeger woonde een beroemde schilder in het huis die op mysterieuze wijze verdween. Al snel ontdekt Sally – zonder dat ze het weet – hoe deze man aan zijn einde is gekomen. In de kelder zitten kleine monstertjes die tot vreselijke dingen in staat zijn.

Het klinkt een beetje cheesy maar het is echt een enorm spannende film. Niet super eng (het is niet bloederig of zo), maar gewoon heel spannend doordat je in het begin niet ziet wat er nou zo eng is aan dat huis. Ik vond het echt een erg toffe film en vind het echt een aanrader, ook als je normaal niet van horrorfilms houdt.

IMDb cijfer: 6 Mijn cijfer: 7

The Adventures of Tin Tin

Zo, wat veel vette films in deze aflevering van Movie Time! Tin Tin… Ik ben nooit echt een Kuifje fan geweest maar was erg benieuwd naar The Adventures of Tin Tin. Ik keek hem in 3D en ik heb de hele film lang vol bewondering gekeken. Wat prachtig gemaakt! Zoals ik al zei ben ik gek op animatiefilms en dit is niet per se de leukste, maar wel de mooist gemaakte animatiefilm die ik gezien heb. Geweldige details!

Het verhaal is een echt Kuifje-verhaal over een miniatuurboot, die Kuifje in allerlei avonturen lokt. Leuk, vooral heel erg grappig, hier en daar spannend en gewoon echt een toffe film. Een must-see!

IMDb cijfer: 7.8 Mijn cijfer: 9

 

 

Ben je benieuwd naar wat ik van een film vind of heb je aanraders? Laat het me dan weten bij de comments 🙂 Ik vind het altijd leuk om filmsuggesties te krijgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.