Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • mooie wimpers
  • uitleg
  • wimpers
Een MissLipgloss artikel

Mooie wimpers, hoe krijg je ze?

Wimpers. Vrouwen willen ze zo lang, vol, zwart en dik mogelijk. Voor een zwoele oogopslag, voor een frisse look, mooie wimpers maken elke ooglook net even wat mooier. Maar hoe krijg je die?

 

Waarom wimpers?

Wimpers zijn haartjes die op de rand van je ooglid groeien en ze beschermen je ogen tegen viezigheid. Ook hebben ze dezelfde functie als snorharen bij katten: ze zijn gevoelig voor aanraking. Wanneer je wimpers worden aangeraakt, doe je automatisch je ogen dicht. Het is een waarschuwing dat er iets dichtbij je oog is, wat bijvoorbeeld een insect kan zijn, of viezigheid. Het heeft dus niks te maken met dat het er mooi uit ziet, het is puur bedoeld als iets voor je eigen veiligheid!

In de 22e tot 26e week van de zwangerschap ontstaan de wimpertjes bij de baby in de baarmoeder. Wanneer je er een wimper uittrekt bij jezelf, duurt het zo’n zeven tot acht weken tot ze terug gegroeid zijn. Uitkijken dus met je wimperkrultang!

 

Waarom vinden wij het mooi?

Lange wimpers zijn bij veel culturen een teken van vrouwelijkheid. Maar er zijn ook culturen die hun wimpers afknippen (de Hadza dames in Tanzania bijvoorbeeld)… Al duizenden jaren zijn vrouwen bezig met het mooier maken van hun ogen en wimpers. Kohl wordt bijvoorbeeld al sinds 3000 jaar voor Christus gebruikt om wimpers te beschermen en te verfraaien. In het oude Egypte werd het ook door de rijke vrouwen gebruikt om hun ogen te beschermen tegen zand, stof en insecten. Pas sinds 1960 worden er nepwimpers gebruikt, en ook moderne oogmake-up zoals we dat vandaag kennen bestaat nog niet zo heel lang.

 

En hoe krijg je nou mooie wimpers?

Je kan natuurlijk voor nep gaan. Wimper extensions of nepwimpers. Dit zijn tijdelijke oplossingen met wimpers die je tussen je oorspronkelijke haartjes plakt, of er net boven. Je krijgt er super lange wimpers van, maar dat is niet permanent en ook niet ‘van jezelf’. Na een tijdje gaat het er weer af en zijn je eigen wimpers er niet mooier van geworden. Je kan trouwens ook haartransplantatie doen bij je ogen, zodat je permanent langere wimpers hebt, maar of je daar echt aan moet beginnen vraag ik me af. Nepwimpers heb je al vanaf een paar euro en kan je zelf met speciale wimperlijm aanbrengen, extensions heb je vanaf zo’n €70.

Ten eerste: gebruik zo min mogelijk waterproof mascara en andere oogmake-up. Dit is gewoon lastiger te verwijderen waardoor je al gauw een beetje moet gaan boenen. Hierdoor beschadig je je wimpers én je zal ze er uit trekken.

Wees voorzichtig tijdens het reinigen. Doe wat reiniger op een watje en druk het zo’n tien tot 20 seconden op je ogen, en veeg dan je make-up zachtjes weg. Boenen hoeft echt niet! Gebruik ook geen agressieve oogreinigers, dat is niet goed voor je ogen en ook niet voor je wimpers.

Krul je wimpers, hierdoor gaan ze wat rechter op staan waardoor ze langer en voller lijken. Kijk hier echter wel mee uit, je kan met een wimperkruller ook je wimpers beschadigen. Doe het dus voorzichtig, knijp niet te hard en trek ook niet aan je kruller, want dan kan je je wimpers er uit trekken.

Je verzorgt het haar op je hoofd met oliën en conditioners, waarom zou je dat bij je wimpers niet doen? Gebruik een goed verzorgende olie zoals kokosolie of arganolie, doe wat op een wattenstaafje en breng die aan bij de wortels van je wimpers voordat je gaat slapen. Als je dit regelmatig doet en ook goed volhoudt, zal je merken dat je wimpers voller worden.

Tja, mascara natuurlijk! Gebruik een fijne mascara (mijn favoriet is de Estée Lauder Sumptuous Extreme) om je wimpers wat extra volume en kleur te geven. Zet je mascaraborstel tegen de aanzet van je wimpers en zigzag heen en weer naar boven. Breng niet teveel laagjes aan, want dan krijg je klontjes.

En verder… wees voorzichtig! Niet hard in je ogen boenen, zowel niet met je vingers als niet met je reinigers, verzorg ze en wees er zuinig op. Als je ze er uit trekt komen ze niet zomaar weer terug, je weet nu dat dat zo’n zeven weken kan duren… 😉

Wat doe jij voor mooie wimpers?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.