Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 november 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Mooi Blond

Mooi Blond
Femque van Geffen, Janneke Dröge en Piet Dröge
Uitgeverij Kosmos
ISBN
978 90 215 4024 5
€17,95 Koop bij Cosmox: geen verzendkosten


Hun vrolijk beschilderde, grappige, kleurrijke en wat naïeve serviesgoed badlijn, dekbedden en kledinglijn veroveren de wereld: Blond Amsterdam is niet te stuiten! Na het succes van hun boeken Lekker blond, Hollandse Happen en Leuk Blond komen de twee blonde vriendinnen Femque en Janneke met hun vierde topper: Mooi Blond. Voor iedereen die er stralend Blond uit wil zien!

Het succesduo Blond Amsterdam duikt met Mooi Blond in de wereld va schoonheid en make-up. Dit leuke doeboek staat boordevol bruikbare beautytips en is natuurlijk op z’n Blonds geschreven en getekend met een flinke dosis humor.

Naast de elementaire make-uptips besteedt dit complete basis-beautyboek ook ruim aandacht aan ‘eerste hulp bij ongelukken’ en absolute musthaves. De visagie is verzorgd door Piet Dröge, topvisagiste bij Nederlandse glossy’s als ElleGirl en CosmoGirl.

Mooi Blond is geestig, kleurrijk en verfrissend. Het boek is uitgevoerd in een handaam formaat: het past in iedere handtas. Mooi Blond is heel geschikt voor gezellige beautydagen met vriendinnen. Een fantastisch cadeauboek!


Ik was altijd al dol op Blond Amsterdam, maar nu ben ik officieel écht fan van Femque en Janneke. Dit boekje laat het hart van elk meisje sneller kloppen. Waarom? Nou, A. het gaat over beauty, geen uitleg nodig. B. het is zo ontzettend ROZE! Op elke pagina is wel iets roze. Is het niet het haar van de cute getekende meisjes, dan is het wel een roze lipgloss. C. Blond Amsterdam is zooooo leuk.

Dit boekje staat vol met beautytips, vooral hele handige basisdingen. Hoe breng je je foundation aan, welke kleur is goed voor jou, hoe breng je blusher aan, wat is not done, wat is geweldig, et cetera et cetera. Heel erg leuk voor elk meisje! Daarnaast wordt ook uitgelegd hoe je smokey eyes maakt, hoe je eyeliner à la Amy Winehouse aan kan brengen en hoe je jezelf een Barbiekapsel kan aanmeten. Het leukste vind ik de ‘Spelregels’, de ‘Emergency Kit’ en alle kleine, handige tips van Piet tussendoor. Er staan écht handige dingetjes in.

Natuurlijk ben ik mega-kritisch als ik beautytips en -handleidingen lees, en er zijn altijd wel dingen die je zelf anders zou doen. Zo wordt er in dit boek niet gekeken naar gezichtsvorm, huidskleur of de kleur van je ogen. Bewust, omdat ze dat niet relevant vinden. Ik vind dat dat wel heel belangrijk is, vooral voor het aanbrengen van bijvoorbeeld je blusher! Verder is dit echt een ongelooflijk leuk boekje met heel veel handige tips.

Zoek jij voor sinterklaas of kerst nog een superleuk cadeau voor een vriendin, zus, nicht, moeder, tante of voor jezelf? Dit boekje is echt een aanrader, hét perfecte cadeautje.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.