Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • aromatherapie
 • headeez
 • inner beauty
 • mohddoh
Een MissLipgloss artikel

Mohdoh: mouldable Aromatherapy


Ken je aromatherapie? Nee? Laat ik dan eerst even kort uitleggen wat dat is. Aromatherapie is een soort alternatieve geneeswijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische oliën en geuren. Er zijn honderden soorten oliën waarvan de geur een bepaalde werking heeft. De ene geur werkt opwekkend en verfrissend, de ander kalmerend of helpt tegen misselijkheid. Als je je erin verdiept gaat er een wereld voor je open, want er is onwijs veel over te lezen. Niemand heeft ooit bewezen dat aromatherapie werkt, maar als je het probeert kan het fijn zijn voor je. Het is een kwestie van testen! Er is nu een bijzonder merk dat aromatherapie combineert met een soort klei. Mohdoh. Mohdoh kneed je zo’n vijf tot tien minuten waarbij je bewust bezig bent met de aromatherapie. Er zit een sterke geur aan de Mohdoh’s, en elke soort heeft een ander effect. Lees verder voor meer info en een review!

Dit zijn de drie soorten die ik heb, in totaal zijn er negen soorten. Ik heb Headeez, Slim en Travel, maar er is bijvoorbeeld ook Calm, Unwind of Quit (voor rokers). De potjes kosten €7,95 per stuk. Nogmaals: aromatherapie zal niet voor iedereen werken. Een vriendin van mij zweert erbij. Toen ze bij mij thuis was zag ze de ‘Travel’ Mohdoh staan, waarin onder andere mandarijn zit. Ze vertelde me dat zij altijd wagenziek is en misselijk wordt in het vliegtuig. Ze heeft dan al-tijd een mandarijn mee zodat ze aan de schil kan ruiken, en dan wordt ze niet misselijk. Bijzonder, toch? Ik heb haar dan ook mijn ‘Travel’ Mohdoh gegeven, want ik heb zelf geen last van reisproblemen.

En dit zie je wanneer je het dekseltje er af haalt. Er zit ook nog een soort plasticje op het doosje zodat de ‘klei’ niet uitdroogt. De ‘klei’ is trouwens gemaakt van cellulose, papierpulp, vermengd met lucht. Het is compleet recyclebaar, net als de verpakking, en de essentiële oliën die er in zitten hebben een ECOCERT keurmerk, dat betekent dat ze helemaal puur zijn. Mohdoh is dus klei met geur! Het idee erachter is dus de aromatherapie, en dat je vijf tot tien minuten bewust met het kneden van de klei bezig bent. Zo verzet je je gedachten, ben je een beetje aan het spelen (het is leuk!) en merk je de effecten van de aromatherapie. Kijk je mee naar de soorten die ik heb, en de oliën die zijn gebruikt?

Dit is Headeez, de nieuwste. Deze moet zorgen voor verlichting van hoofdpijn. De olien:

 • Kamille werkt rustgevend en kalmerend
 • Lavendel werkt genezend en zuiverend en beschermt tegen negativiteit. Ook stimuleert lavendel het denken en ontspant het de zenuwen.
 • Akkermunt (cornmint) werkt kalmerend wanneer je geestelijk of intellectueel ‘moe’ bent. Het zuivert van onrust en werkt ook kalmerend.
 • Basilicum ontspant de zenuwen en werkt kalmerend. Het geeft rust wanneer je uitgeput, zwak en hysterisch bent. Het verdrijft ook negatieve gedachten.

Ook de kleur van de Mohdoh heeft een werking; turquoise werkt harmoniserend, balancerend en kalmerend.

De geur van Headeez doet me denken aan de geur die wel eens in spa’s hangt. Fris, kalmerend, rustig. Ik vind de geur persoonlijk erg lekker en wanneer ik hoofdpijn heb en even vijf minuten met de klei ga ‘spelen’ (kneden, rollen) merk ik dat mijn hoofdpijn minder wordt. Ik denk niet dat dat alleen van de geuren komt, maar ook doordat je vijf minuten stil zit en rustig gewoon niks doet. Het kneden werkt al kalmerend, zeker in combinatie met de geuren. Ik heb zelf het meeste aan deze Mohdoh. Ik zou ook graag de Unwind en Calm willen proberen, ik denk dat die qua werking in de buurt komen van de Headeez.

Deze foto’s heb ik gemaakt om de substantie te laten zien. Het doet me het meest denken aan kneedgum, waar ik op de basisschool uren mee heb zitten spelen. Vooral als je het ‘uittrekt’ ziet het er gek uit. Mohdoh is prima te kneden, is best stevig, maar wordt zachter als je hem langer kneed. De ene Mohdoh is trouwens zachter dan de ander.

In de ‘Travel’ Mohdoh:

 • Rozenhout kalmeert wanneer je zenuwachtig bent en heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking als je in paniek bent.
 • Mandarijn werkt goed bij angst, stress, 0nrustigheid en nervositeit.
 • Petitgrain werkt goed bij hartkloppingen, slapeloosheid, angst en nervositeit.

Deze kan je dus ook heel goed gebruiken als je bijvoorbeeld nerveus bent voor iets! De kleur oranje werkt trouwens opbeurend en het helpt wanneer je je verveelt. De geur is heel fris en citrus-achtig, je ruikt vooral de mandarijn goed.

Als laatste de ‘Slim’-Mohdoh, eentje die je zou moeten helpen bij afvallen. Het zorgt ervoor dat je minder trek krijgt in eten en het verstrekt je wilskracht. Ook helpt het kneden van de klei natuurlijk even voor een afleiding. De olien die er in zitten:

 • Venkel werkt op het zenuwstelsel (het kalmeert) en de spijsvertering. Ook heeft het een connectie met eetlust, het zou de eetlust weg moeten nemen maar ik lees ook hier en daar dat het juist de eetlust opwekt.
 • Geranium heeft een genezende en rustgevende werking.
 • Patchoeli werkt bij nervositeit en stress.
 • Rozemarijn werkt opwekkend, verwarmend, zuivert lichaam en geest en zorgt voor een blije gemoedsrust.

‘Slim’ ruikt heel kruidig en warm. Ik heb nog niet gemerkt dat deze Mohdoh echt werkt, natuurlijk krijg je afleiding door even met de klei te spelen maar of deze oliën ook echt werken dat moet je gewoon zelf proberen. Ik vind het een leuk en goed bedacht product, zeker voor mensen die open staan voor aromatherapie! Je kan ze alleen nog kopen bij i-Beauty.nl

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.