Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • etos
  • MNY
  • nagellak
Een MissLipgloss artikel

MNY nagellak review

Mijn favoriete budgetmerk in Nederland is ongetwijfeld Catrice, maar op een mooie tweede plaats staat MNY. Dit is het goedkope zusje van Maybelline, en is ook echt een ‘zusje’, het ziet er lekker speels en jong uit. De meeste producten vind ik gewoon fijn, maar ik vind de nagellakken toch wel de mooiste producten uit de collectie van het budgetmerk. Niet alle kleuren en formules zijn geweldig, maar voor €2,49 ben ik over een aantal zeker heel goed te spreken! Kijk verder voor swatches en een review.

Het eerste nadeel – om maar even negatief te beginnen – vind ik de kleurnamen. Of nou ja, namen, het zijn gewoon nummers. Dat onthoud ik niet, namen onthoud ik wel. Zo is mijn favoriet van Catrice ‘Absolutely Chinchilly,’ maar als die 92281 had geheten, had ik dat zeker niet onthouden. Een beetje een gemiste kans dus, volgens mij, want leuke namen zijn zo belangrijk! Natuurlijk maakt het de kwaliteit van het product niet anders, maar toch.

De verpakking is leuk, het flesje is strak met versiersels op de witte dop. Het flesje is van glas dus je kan de kleur nagellak er door heen zien. Eigenlijk niks op aan te merken!

Dan de lak zelf. Ik vind de kwaliteit verschillen per kleur, wat je ook bij grote merken als OPI ziet. De ene kleur is superdekkend en houdt lang, de ander is met vier laagjes nog niet mooi egaal en bladdert na een dag al. Dit is dus gewoon even uitvogelen welke fijn zijn en welke kleuren je mooi vindt. Ik heb zelf negen kleurtjes lak en daar zitten er vier bij die ik mooi vind en regelmatig draag. Nu moet ik zeggen dat ik een aantal had meegenomen die ik niet eens per se mooi vond, maar omdat ik wilde checken of ze goed zouden dekken (zoals de gele kleur, ik ben geen fan van gele nagellak, maar vaak is deze kleur bij merken niet dekkend genoeg, dus dat wilde ik weten). Ik vind dat alle lakjes fijn lakken, ze zijn lekker dun waardoor je een mooie strakke lak krijgt. De lak droogt ook snel en glanst mooi. Kijk mee naar de swatches.

Mijn absolute favorieten zijn de donkerrode (dit is een dupe van Chanel Rouge Noir), nummer 357. Het is een rode kleur die bijna tegen zwart aan zit, soms zelfs een tikje bruin lijkt. Dekt in twee laagjes Verder nummer 549, een paarsige kleur, die een beetje naar bruin/grijs neigt. Mooie classy creamy kleur.

Ik was echt onder de indruk van hoe lang de lak op mijn nagels blijft zitten, vier dagen lang heeft 357 het volgehouden, zonder beschadigingen of stukjes eruit. Echt zo goed! Of dat met elk lakje zo is weet ik niet maar de kwaliteit is goed te noemen. Wel zijn sommige lakjes niet goed dekkend (zoals die gele en groene, die vind ik echt niet mooi), maar dat is dus iets wat je van tevoren moet weten als je MNY nagellak gaat kopen. MNY is te koop bij Etos.

Heb jij al MNY lakjes? Welke kleuren? En wat vind je ervan?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.