Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • MIYO
 • Review
 • Test
 • testpanel
Een MissLipgloss artikel

MIYO Fresh Face Fluid Foundation

Ik vind het zo leuk om te lezen hoe nieuwsgierig iedereen is naar MIYO. Het voelt ergens een beetje als mijn kindje, haha. Vandaag heb ik de review van de Fresh Face Fluid Foundation voor je! Deze kost €6,95.

De Fresh Face Fluid Foundation is er in zes tinten: Pearl, Ivory, Nude, Golden, Walnut en Almond. De lichtste tint is echt superlicht, heel prettig voor dames met een licht huidje. De donkerste kleur is niet superdonker, helaas niet geschikt voor echt donkere dames. Jammer…

De MIYO Foundation zit in een tube. Dat zie je niet vaak! Wel zie je vaak getinte moisturizers en BB Creams in een tube, foundations zitten meestal in een pompverpakking. Het fijne aan een tube is wel dat je echt alles eruit kan krijgen, dat is bij een pompflacon lang niet altijd het geval. 

De tube ziet er prima uit. Het design is niet heel mooi, maar het is ook geen bende.

In de verpakking zit 30ml en je ziet ook op de tube staan dat MIYO niet op dieren wordt getest. Hier zie ik wel meteen een heel groot nadeel: de ingrediënten zijn nergens te vinden. En met nergens, bedoel ik ook echt nergens 😉 Op de site van MIYO zelf staat het ook niet, en via persoonlijk contact kan ik het ook niet krijgen. Om de producten zitten geen doosjes waar het op zou kunnen staan. Lastig dus, ik heb deze foundation puur getest op hoe het voelt en hoe het eruit ziet, omdat ik de bestanddelen niet weet. Ik zit er nog wel achteraan te bellen en mailen naar Polen, maar tot nog toe heb ik er niks over gehoord. Ik houd jullie op de hoogte hierover.

Op de achterkant van de tube zit ook een stickertje met de kleurnaam en het kleurnummer erop.

Als je de grote zwarte dop van de tube afhaalt, is dit wat je ziet. Prima!

De substantie van de foundation vind ik bijzonder, dit heb ik al een hele tijd niet meer gezien bij foundations! Ik kan het het beste omschrijven als een mousse. Het voelt heel luchtig en het doet me heel in de verte denken aan de Dream Matte Mousse van Maybelline, die jaren geleden ongelooflijk populair was. Het is niet hetzelfde, maar het doet me er wel een beetje aan denken.

Alle kleurtjes op een rij. Hier zie je de substantie ook goed, het is echt apart. Ik heb nog niet eerder zo’n foundation gezien of geprobeerd.

Pearl, Ivory, Nude, Golden, Walnut en Almond

Pearl, Ivory, Nude, Golden, Walnut en Almond. Er zijn tinten met een gele ondertoon en tinten met een meer rode ondertoon. Zo is Nude rood, en Almond ook. De rest is geel.

Natuurlijk heb ik de foundation een poos getest (eigenlijk gebruik ik hem regelmatig) en ik heb voor- en na foto’s gemaakt.

Hier draag ik helemaal niks op mijn gezicht.

Hier draag ik de MIYO foundation, in de kleuren Nude en Golden. Die heb ik met elkaar gemengd om de goede kleur voor mijn gezicht te krijgen. Mengen doe ik altijd op de rug van mijn hand. Gewoon twee dotjes naast elkaar aanbrengen, met je vinger mengen en dan op je gezicht doen. Ik heb hier de foundation aangebracht met de buffer kwast van Zoeva, dat vind ik het prettigst werken en het geeft ook een mooi effect. Je hoeft het natuurlijk niet per se met een kwast aan te brengen, je kan het ook prima met je vingers doen, of met een sponsje. Het is maar net wat jij het fijnst vindt.

De foundation is van zichzelf al vrij mat, maar op deze foto draag ik hem in combinatie met een heel klein beetje MIYO Doll Face Pressed Powder. Dit doe ik puur zodat het langer blijft zitten, maar voor de glans is het eigenlijk niet echt nodig. De foundation heeft alleen een héél subtiel glansje en is verder goed mat. Prettig als je een wat vettere huid hebt, maar ook met mijn meer droge huid werkt het heel prima.

Hier heb ik de rest van mijn make-up ook gedaan. Ik draag de MIYO blush in Peach, MIYO oogschaduw, MIYO zwarte eyeliner en MIYO Big Fat Lashes mascara.

De substantie is iets waar ik even aan moest wennen maar het voelt superlekker aan op mijn huid. Het voelt fris – waardoor ik het idee heb dat er alcohol in zit, maar dat weet ik dus niet zeker -, verdeelt makkelijk en ziet er mooi uit op mijn huid. Hij dekt goed, maar voor duidelijke oneffenheden heb ik wel een concealer nodig. De MIYO foundation geeft dus een medium dekking, prima als je je huid wat egaler wilt maken! Ik vind dat zelf wel mooi, een superdekking ziet er niet natuurlijk uit. De finish van de foundation vind ik erg prettig, hij glanst heel iets en heeft eigenlijk maar weinig poeder nodig. Ideaal als je een wat vettere huid hebt, maar ook met een meer normale, droge of gemengde huid gaat het prima (zelf heb ik een gemengde/droge huid). Gedurende de dag blijft de foundation mooi zitten, maar ik merk wel dat ‘ie aan het einde van de dag hier en daar wel verdwenen is van mijn gezicht. Dat heb ik eigenlijk met alle foundations, ook als ik primer en poeder gebruik. Na een dag van veertien uur dan is het niet zo raar dat je make-up er nog helemaal perfect op zit.

Ik vind hem niet heel zuinig in gebruik, je hebt echt wel een flinke dot nodig voor je hele gezicht. Ik denk dat dat komt omdat ‘ie zo luchtig van structuur is.

De foundation voelt prettig aan op mijn huid, ik krijg er geen irritaties, plekjes of puistjes van. Ik weet niet wat erin zit, ik heb het idee dat het geen siliconen bevat, maar wel alcohol. Als ik de ingrediëntenlijst nog weet te bemachtigen, zal ik deze blogpost nog updaten.

Helaas bevat de foundation geen SPF, maar ik gebruik zelf altijd een hoge SPF (zonnebescherming) voor ik mijn make-up aanbreng, dus op zich vind ik het niet zo’n probleem.

Pluspunten

 • €6,95 voor een goede foundation is goedkoop
 • Praktische, hygiënische verpakking
 • Substantie voelt lekker aan op de huid
 • Verdeelt makkelijk
 • Heeft een mat effect met een heel subtiel glansje, afpoederen is niet echt meer nodig
 • Blijft prima zitten (is aan het einde van de dag wel iets weggevaagd, maar dat heb ik met alle soorten foundations)
 • Mooi effect met medium dekking
 • Er is ook een heel lichte tint

Minpunten

 • De bestanddelen zijn nergens te vinden
 • Verkrijgbaarheid: alleen online te koop (in mijn webshop)
 • Beperkt aantal donkere kleuren
 • Bevat geen SPF

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een heel lichte foundation, of als je op zoek bent naar een luchtige foundation met een wat matter effect

Skippen als… je houdt van veel glans, als je liever een heel vloeibare foundation hebt, of als je een heel donkere huid hebt

Zou ik dit opnieuw kopen/gebruiken? Ja, ik wissel deze MIYO foundation af met mijn meer vloeibare foundations. Ik gebruik deze het liefst op warmere dagen (omdat ‘ie wat luchtiger is). Als ik meer dekking wil, ga ik voor een andere foundation.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.