Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boots
  • boots no 7
  • jeff simons
  • jeffrey simons
Een MissLipgloss artikel

Mister Lipgloss: Boots No. 7 For Men

Stel je voor, je bent een man. Je dagelijkse/wekelijkse rituelen bestaan uit voetbal international kijken, bier drinken met je beste maten (maten, want ‘vrienden’ klinkt zo verwijfd) en praten, dromen en denken aan de Aston Martin Vantage V8 met bouwjaar 2009. Het enige smeersel dat in zo’n wereld bestaat (en is toegestaan door je vrienden) is het zwarte goedje dat uit je auto loopt als het verrekte ding weer eens stuk is. Met die stereotypen rekening houdend voelt het als man toch altijd een beetje onnatuurlijk om met cremetjes, huidverzorging en lotions aan de slag te gaan. Maar zoals jullie vrouwen zo mooi zeggen, alles went behalve een.. euh. juist ja. Cynthia vroeg me een tijdje geleden om wat producten uit te proberen, waarna mijn mannelijke nekharen even recht overeind gingen staan. Ik ken Cynthia als een meid die make-up van over de hele wereld aansleept om ze met veel enthousiasme uit te proberen. Het idee dat ik straks met smokey eyes, dunne wenkbrauwen en ‘gelipglossde’ lippen door het leven moest gaan, gaf mij dan ook enigszins de kriebels. Gelukkig betrefde het een aantal producten van het cosmetica merk ‘Boots’. Een pharmaceut stammende uit Engeland. Afgelopen jaar bracht het zijn meest recente ‘No. 7 for Men’ huidverzorgings lijn uit met als doel; van de Engelse oermannen weer aantrekkelijke Hugh Grants te maken.

Van Cynthia kreeg ik drie producten:

  • De Anti-Friction Shave Gel (€6,95 voor 150 ml)

  • De Protect & Perfect Anti-Ageing Serum (Een stille hint, Cynth?) (€24,95 voor 30 ml)

  • De Post Shave Recovery Balm (€6,95 voor 50 ml)

Als echte mannelijke man ben ik ‘gezegend’ met een snelle baardgroei. Iets waar menig vriendinnetje tot nu toe zich redelijk aan heeft doodgeergerd. De oplossing: elke dag scheren. Maar zelfs een mannelijke man als ik ziet op een gegeven moment zijn huid achteruit gaan, mooi tijd om de No. 7 lijn uit te proberen.

De No.7 for men lijn is mooi vormgegeven. De producten voelen elk aan als stevig, solide kwaliteits producten die elk het (overigens relatief bescheiden) bedrag meer dan waard zijn. Let’s shave!

Anti Friction Shave Gel

Na het wassen van m’n huid probeerde ik eerst de Anti-Friction Shave Gel. De theorie achter de Gel zou moeten zijn dat het mesje als het ware over de huid heen zou glijden en daarmee onnodige schade aan de huid zou verminderen. De gel is doorzichtig en voelt koel aan op de huid. Opvallend is dat de gel redelijk dik is, geen waterig spul. Het ruikt erg fris en smeert makkelijk (makkelijker dan verwacht in ieder geval) uit. Tijdens het scheren merk ik dat je de gel eerst moet uitwrijven om het een beetje ‘zichtbaar’ te krijgen. Omdat het transparant is, is het moeilijk te zien waar je je al hebt geschoren. Met mijn brakke ochtend hoofd ben ik namelijk niet in staat alle haartjes op mijn kaaklijn te zien. Het scheren zelf gaat inderdaad super soepel, de gel doet zijn naam eer aan. Na het scheren voelt m’n huid wat rauwer aan dan normaal maar voel ‘t wel bijzonder schoon. Belangrijk is wel je gezicht erna even goed te wassen, door de dikte van de gel gaat ‘t er met een beetje water niet zo snel van af.

Conclusie;

Goed spul, ruikt fris, ‘t scheermesje gaat inderdaad een stuk soepeler over m’n huid heen. Wel wat extra gel gebruiken om ervoor te zorgen dat het niet te snel vervaagd en daardoor niet meer zichtbaar is. Na het scheren en douchen voelde m’n huid nog steeds niet geheel lekker aan. Tijd dus om die Post Shave Recovery Balm eens te proberen.

 

Post Shave Recovery Balm

De Post Shave Balm is een witte fris ruikende creme-achtige stof en smeert makkelijk uit over de huid (ook hier weer, geen waterig spul). Het voelt warm aan als je ‘t uitsmeert en prikte een heel klein beetje. Ik had het idee dat m’n huid wat vettiger werd maar dit trok al snel weer weg.

Conclusie:

Uiteindelijk voelde m’n huid super veel beter na het gebruiken van de Post Shave Balm. Minder trekkerig, minder geirriteerd en op het moment van spreken super glad (en weer knuffelbaar!).

 

Protect & Perfect Anti-Ageing Serum

Een klein uur later heb ik de Anti-Ageing Serum geprobeerd. Meer omdat ik erg benieuwd was of ‘t zichtbaar effect zou hebben. (Met m’n 22 jaar ben ik niet zo vreselijk oud dat het echt nodig is) De verpakking beloofd binnen vier weken een jong uitziende huid. Alhoewel ik geen idee heb hoe mijn jong uitziende huid er uit zou moeten zien probeerde ik de serum maar eens uit. Qua substantie voelde het hetzelfde aan als de Post Shave Balm. Witte, creme-achtige vloeistof in een solide verpakking. Het goedje ruikt wat chemischer kunstof/plastic-achtig, opzich niet echt lekker. Hoewel ik kritisch gekeken heb voor en na het smeren zag ik niet direct wereldschokkend verschil. Ik ben benieuwd of er binnen die vier weken iets veranderd, dus to be continued.

Conclusie:

Niet heel bijzonder resultaat tot dusver, rook niet erg lekker t.o.v. de andere producten en misschien te weinig toegevoegde waarde voor iemand van 22. Maar misschien ben ik over 4 weken wel ineens weer 16, dus to be continued!

Al met al zijn de producten van goede kwaliteit en is Boots’ No. 7 serie een mooie aanwinst voor de mannen onder ons die wat bewuster willen omgaan met hun huid.

Deze stoere mannelijke man is in ieder geval na vandaag wat minder stoer, maar wel wat knapper.

Door Jeff Simons


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.