Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

MissLipgloss’ ‘op mezelf’ perikelen

Oh goodie! Het gaat allemaal zo snel! Waarschijnlijk krijg ik volgende week al de sleutel van mijn nieuwe appartement! De afgelopen weken ben ik dus erg druk geweest met het kopen van dingen. Eerst klein spul, zoals keukenspullen. En dat is zo ongelooflijk veel! Je hebt logische dingen nodig als servies, bestek en een slakom, maar wat dacht je van een knoflookpers, een kurkentrekker en een kaasschaaf? Of een blikopener? Een vergiet? Bakblikken? Niemand heeft me ooit gezegd dat het makkelijk en snel was, een uitzet kopen, maar er gaat echt meer tijd in zitten dan ik vooraf had gedacht. Gelukkig is het leuk om te doen.

De meeste keukenspullen heb ik bij Ikea, HEMA en Xenos gekocht. Mooi, basic, OK kwaliteit. Hiervan wilde ik een shoplogfilmpje maken maar ik wist echt niet waar te beginnen, dus bij deze beloof ik jullie een uitgebreide home tour waarin ik alles laat zien. Okay? (Please, anders moet ik al die spullen weer uitpakken! 😉 ) Ik begon met de kleine dingetjes omdat ik de afmetingen van de woning niet wist. Straks kocht ik een te grote bank, of een te groot bed. Of een tafel die er helemaal niet in past. En hoeveel laminaat heb je dan nodig? Precies. Dus vorige week heeft mijn lieve papa alles opgemeten en dus kon het echte werk beginnen. En ook het echte geld uitgeven, damn, daar gaat m’n spaargeld! Eerlijk gezegd doet het best een beetje pijn om het geld waar ik jaren voor heb gespaard (bijna) allemaal uit te geven, maar ik denk ook bij mezelf: dit is toch waar je uiteindelijk voor spaart? Precies. Dus niet zeuren, Cynt.

Afgelopen donderdag ben ik met mama heel Zwolle doorgecrosst om ‘grote’ dingen te kopen. Bed, bank, eettafel, laminaat, dat soort dingen. Ik had al gekeken voor een bank, dus ik wist welke ik wilde. We hoefden alleen de kleur uit  te zoeken en te bestellen. Eerst gingen we naar Matras Direct, een soort beddenoutlet. M’n slaapkamer wil ik eigenlijk het eerst klaar hebben, daar beginnen we ook met klussen en laminaat leggen, dan kan ik er in ieder geval al slapen wanneer ik dat wil.

Ik wilde sowieso een boxspring, en na wat getest te hebben werd het deze:

Pom pom… fotootje van de site van Matras Direct, ziet er ietsje mooier uit zo 😉

Het is een Johnsen/Emmen boxspring, 140 centimeter breed en 200 centimeter lang. Was €979. Mijn budget was eigenlijk €500 voor een bed maar ik vind een bed wel echt het laatste waar ik op moet besparen… Ik zie net ook op de site dat ‘ie al was afgeprijsd en normaal gesproken €1.937,- is! Insane! Hij ligt enorm lekker, niet te hard, niet te zacht, precies goed. Ik viel al bijna in slaap toen ik er in de winkel even op ging liggen 🙂 Ik had daarvoor een andere goedkopere getest en die lag zo ‘niet lekker’ in vergelijking met deze… I just felt it was right! 😉
Maar ik was er nog niet, er moesten twee kussens bij, een dekbed en een molton. Ik keek de verkoper wat raar aan toen hij zei dat ik dat soort iets moest kopen. Wist ik veel wat dat was. Maar goed, een molton beschermt het matras. Het wordt allemaal over twee weken bezorgd, ik hoop dan de laminaat en alles in de slaapkamer er in te hebben.

Toen… Op naar de Praxis. Of was het Gamma? Of Karwei? Nee, Gamma. Laminaat!

Oh, oh, oh, wat heb ik lang getwijfeld. Thuis, maar in de winkel heb ik nog een kwartier rondgelopen. Veel laminaat is vrij duur, bijvoorbeeld 20 of 30 euro per vierkante meter. Ik heb in mijn woning 75 m2 waar laminaat gelegd moet worden, en dat gaat me dan gewoon te ver. Al tijden zat ik te denken over wit laminaat. Toch weer vanaf gestapt. En toen zag ik bij Gamma deze kleur, en afgeprijsd naar €12,95 per vierkante meter. Nog niet super goedkoop, want het kan goedkoper, maar ik vind hele goedkope laminaat er vaak zo fake uitzien en voelen. Niet dat dit nou net echt hout is, maar het is wel mooier dan laminaat van een paar euro per vierkante meter. En daarnaast is het niet iets wat ik er over drie jaar weer uitsloop…

Dus, het is heel licht eiken geworden voor het hele appartement. Ik ben enorm benieuwd hoe het er uit gaat zien, ik weet zeker dat het prachtig is. Ik heb zes grote ramen aan de voorkant wat het appartement heel licht maakt, en ik denk dat dat lichte hout er geweldig bij staat. Ik kan echt niet wachten! Ik kan geen foto’s vinden van complete kamers met zo’n witte eiken vloer, maar ik en er van overtuigd dat het echt geweldig wordt.

Knoop doorgehakt wat betreft het laminaat, besteld en gaan we ophalen wanneer ik de sleutel heb. Dan naar de Karwei, want ik had wat mooie meubels gezien daar. En waarom duur doen als je wat goedkoper kan…? Mijn spaarrekening is (helaas) ook geen bodemloze put, namelijk.

Een eiken tv-meubel. Basic, in de houtkleur die ik mooi vind. 150 centimeter breed, kan een mooie brede televisie op (die moet nog gekocht worden) en daaronder dvd-spelers en dat soort dingen. Volgens mij was ‘ie rond de €200. Niet duur voor een mooi houten tv-meubel.

En een bankje voor bij mijn…

…eetkamertafel. Niet met die stoelen, die vind ik niet echt mooi (om het even zacht uit te drukken 😉 ), ik heb nog geen stoelen uitgezocht. Ik weet ook nog niet goed wat ik wil. Misschien van die blanke stoeltjes die ik dus zelf jadegroen schilder, misschien juist mooie, wat grotere stoelen. Aan de ene kant komt dus dat bankje, en aan de andere kant drie eetkamerstoelen. Ik wil ook een leuk krukje aan één hoofd van de tafel (de andere komt waarschijnlijk tegen een muur aan te staan), maar die moet ik nog even ergens vinden. De prijzen weet ik niet meer precies, volgens mij was het bankje iets meer dan €100 en de tafel rond de €200 ook.

Ik had trouwens deze stoelen al gezien bij een meubelmakerij in de stad, echt prachtig:

Past qua kleur goed bij mijn bank (lees verder voor meer daarover) en ik vind het model ook gaaf. Maar best wel aan de dure kant, €190 per stuk… Dus dat is nog even iets waar ik over na ga denken. Gelukkig heb ik wel een vrij goedkope tafel en dus aan één kant dat bankje. Nou ja, daar ben ik in ieder geval nog niet over uit. Dat komt nog wel!

Heb bij Karwei ook zes van deze plankjes gehaald, voor fotolijsten en mooie grote boeken of tijdschriften. Handig voor in de keuken maar ook bij mijn werkplek. Ik maak namelijk in mijn woonkamer een ‘kantoorhoek’ om te werken, wat ik deels afscherm met een kamerscherm. Gelukkig kan dat prima, ik ben zo blij dat ik daar de ruimte voor heb 😀

En dan nu… hier ben ik zo, zo, zó blij mee! En het voelde ook zo’n ‘mijlpaal’ ofzo toen ik dit ging kopen. My first sofa! Mijn aller eerste serieuze bank! Hihi.

Het is deze hoekbank geworden, in een donkergrijsbruine stof. Bij Montel liep ik er tegenaan en ik wist meteen ‘dit is hem’. Ik wilde sowieso dat gevoel hebben als ik een bank zou gaan kopen. Ik had verwacht dat ik stad en land af moest lopen voor de perfecte hoekbank, maar ik liep er gewoon zo tegenaan. Hij kostte trouwens €999, afgeprijsd van €1499. Ik heb hem wel laten impregneren, zodat ik er geen (of in ieder geval niet snel) vlekken op krijg. Als stof geimpregneerd wordt, trekken dingen die vlekken maken er niet zo snel in. De verkoopster deed het voor met twee stukjes stof, een geimpregneerd en de ander niet. Ze gooide er koffie op, en bij de ‘gewone’ stof trok het er meteen in, bij de geimpregneerde bleef het er op liggen en ‘rolde’ het er als het ware vanaf. En ik heb ook 2 jaar garantie op vlekken. Dus als ik wél een vlek heb, zorgt Montel ervoor dat die er uit gaat óf dat de bank opnieuw bekleed wordt. Wel een duur grapje vond ik, €200. Maar ja, dit is geen bank die ik over twee jaar bij het grof vuil zet… Dus ik vond het het wel waard.

Zoals je ziet heb ik al vrij veel gekocht voor in m’n appartement, en dat mag ook wel, want het gaat nu allemaal zo snel! Gelukkig hoeft er niet heel veel te gebeuren. Deuren, kozijnen, vensterbanken enzo moeten geschuurd en geverfd worden, er moet schoongemaakt worden en ik ga alle muren wit sauzen. Een muur is knal oranje, dus daar gaat vast wat werk in zitten. En het laminaat moet gelegd worden, maar gelukkig doe ik dat niet zelf.

Ohhhh, ik kan echt niet wachten! Ik moet nog wel aardig wat kopen… Een bureau, bureaustoel (heb ik al uitgezocht), eetkamerstoelen, een koel/vriescombinatie, oven/gasfornuis, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, wasmachine, wasdroger, kledingkast, vloerkleed, televisie, salon’tafel’ (ik wil geen echte tafel maar een hocker denk ik)… Ik ben er nog lang niet, maar het is nu wel in zicht, en ik ben super excited 😀 Nu is het echt!

Edit: Ik krijg woensdag de sleutel!!! Ik ga meteen woensdagavond er heen met de man van m’n nicht (hij is bouwvakker) en m’n moeder om te kijken wat er gebeuren moet. Qua schoonmaken en verven. Donderdag gaan we dan meteen spullen halen en aan de slag! We beginnen met de slaapkamer want over 1,5 week wordt m’n bed al geleverd, dus dat wil ik als eerste klaar hebbeb.

Oh, en ik kan me trouwens wel voorstellen dat jullie denken ‘daaaaaaamn, wat moet dat wel niet kosten, een appartement van 80m2 in de binnenstad? Is ze getrouwd met een rijke vent ofzo!?’ Nou, ik heb heel erg veel geluk gehad. Dit appartement kost namelijk evenveel als het allereerste appartement dat ik bekeek, en dat was nog geen 30m2. Het is gewoon vriendjespolitiek, m’n vader kent namelijk de eigenaar van het pand, het gaat niet via een makelaar, en de huurprijs van dit pand is echt al vijftien jaar hetzelfde. Zo simpel is het 🙂 Normaal gesproken kost zo’n appartement minstens €1000 in de maand (als je particulier huurt). Ik ga niet zeggen hoeveel ik er voor betaal (dat vind toch een beetje privé) maar het is echt extreem goedkoop voor zo’n groot en mooi pand op zo’n locatie. Ik besef dus wel dat ik enorm veel geluk heb en ik ben zó blij dat ik al die andere veel duurdere en veel minder mooie en minder grote appartementen die ik heb bekeken niet heb gekregen 🙂 Alles gebeurt met een reden, blijkt wel weer, er wachtte gewoon iets beters op me!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.