Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • budget
 • foundation
 • goedkoop
Een MissLipgloss artikel

Miss Sporty Morning Baby! BB Cream

P1130502De BB Cream hype lijkt een beetje te zijn gaan liggen, maar toen ik tegen de BB Cream van Miss Sporty aanliep werd ik toch wel erg nieuwsgierig. De Miss Sporty Morning Baby! BB Cream kost €3,49, wat de goedkoopste BB Cream is die ik tot nu toe heb getest. Kom maar op…

Miss Sporty Morning Baby! BB Cream – de eerste indruk

P1130361

De Miss Sporty Morning Baby! BB Cream zit in een lichte, glanzende tube met een draaidop. Meteen minpunten voor die draaidop. Ik vind een klikdop veel prettiger werken en je kan hem nooit kwijtraken. Niet echt een groot probleem, maar een klikdop is gewoon fijner. Punt.

De tube ziet er verder leuk en schattig uit met de roze versiering. Ik vind de naam, Morning Baby!, ook wel erg leuk gekozen.

P1130362

P1130363

De Miss Sporty BB Cream belooft nogal wat. Op een rijtje:

 • geeft de huid een vochtinbrengend gevoel (dus ze beloven niet dat het daadwerkelijk vochtinbrengend of verzorgend is)
 • verbergt huidimperfecties
 • maakt je huid gladder
 • beschermt je huid tegen beschadigingen (?)
 • geeft een luminous en natuurlijke uitstraling

Het resultaat is volgens Miss Sporty een huid die er gezond uitziet en perfect egaal is. Ook blijft de Morning Baby! BB Cream veertien uur zitten. Miss Sporty geeft aan dat je de BB Cream onder je foundation kan gebruiken (euh, wat?) of alleen voor een natuurlijke look.

Waarom zou je een BB Cream onder je foundation gebruiken? Hm.

P1130364

Dit zijn de bestanddelen van de Miss Sporty Morning Baby! BB Cream. Wat meteen opvalt:

 • bevat veel minerale olie
 • bevat veel siliconen
 • bevat parfum
 • bevat parabenen

Nu zijn deze vier dingen niet meteen iets heel negatiefs, maar ik weet dat veel dames (enkele van) deze bestanddelen vermijden. Ik word zelf vooral niet heel blij van de minerale olie.

Verder zitten er wel wat verzorgende dingen in als glycerine en vitamine E. Verder staat er ‘May contain: titanium dioxide’, wat een zonbeschermer is. Maar waarom ‘may contain’? Ik heb even gegoogeld en vond dat het net zoiets is als bij eten, dat er dan ‘Kan sporen van noten bevatten’ opstaat en dat ze dat soms doen bij bestanddelen die allergische reacties kunnen opwekken. Dus dan ga ik  ervan uit dat er geen SPF in het product zit, dat staat verder ook niet op de verpakking.

P1130365

Wanneer je de dop van de tube afdraait, vind je een platte opening. Nog een klein minpuntje, ik heb bij een dun product toch liever zo’n ’tuutje’ waar je wat gecontroleerder mee kan werken. Ik ben wel erg kritisch, maar het zijn wel dingen die ik net niet zo prettig vind.

Miss Sporty Morning Baby! BB Cream – testen maar!

Genoeg gekletst over de verpakking en wat er in zou zitten, tijd om de BB Cream echt te testen!  Er zijn drie kleuren en ik heb de lichtste, 001 Nude Radiance. De donkerste kleur is nog vrij licht, dus deze BB Cream is niet geschikt voor getinte en donkerdere huidjes.

P1130366

Wat meteen opvalt is dat de BB Cream vrij dun is.

P1130368

De BB Cream smeert op mijn hand heel makkelijk uit en lijkt licht dekkend. Tijd om het op mijn gezicht te proberen. Op onderstaande foto’s heb ik telkens links geen make-up op, en rechts de Miss Sporty Morning Baby! BB Cream in 001 Nude Radiance.

  Untitled-1

Untitled-2

De lichtste kleur is nét een tikje donkerder dan mijn eigen huidskleur, maar niet zoveel dat je verschil ziet met mijn nek.

Let wel: ik heb hier concealer aangebracht onder mijn ogen omdat de BB Cream daar voor mijn smaak net niet genoeg dekking gaf.

De BB Cream smeert makkelijk uit (ik doe dat met een bufferkwast, maar het kan ook met een spons of met je vingers), voelt prettig aan, geeft een mooie lichte dekking en een gezonde ‘glow’ aan mijn gezicht. De BB Cream glanst bijna niet en afpoederen is nauwelijks nodig. Eigenlijk werd ik blij verrast!

P1130481

Hier draag ik ook andere make-up; een heel klein beetje poeder (puur zodat alles langer blijft zitten), eyeliner (Catrice), mascara (Essence), blush (NARS) en wenkbrauwpoeder (oogschaduw uit Urban Decay Naked Basics palette).

Ik vind de BB Cream er goed uitzien op mijn huid. Het geeft een dekking zoals ik verwacht van een BB Cream. Subtiel, maar het maakt mijn huid toch vrij egaal.

Voor een BB Cream vind ik wel dat er te weinig verzorgende bestanddelen in zitten, dit is meer een licht dekkende foundation. Er zit niet eens SPF in, en de glycerine is praktisch het enige licht verzorgende aan het product. Ik merk ook niet aan mijn huid dat het verzorgend werkt.

Al met al ben ik best wel enthousiast, maar er zitten toch ook wel wat minpunten aan de Miss Sporty Morning Baby! BB Cream. Het is aan jou om daar je eigen keuze in te maken!

Pluspunten

 • €3,49 voor een BB Cream is niet duur (ook niet duur voor een foundation)
 • Verkrijgbaarheid: bij de drogist te koop
 • Mooie tube
 • Geeft een mooie, subtiele dekking
 • De lichtste kleur is echt wel heel licht
 • Droogt vrij mat op, afpoederen is niet echt nodig
 • Geeft een mooie gezonde glow aan je gezicht

Minpunten

 • Verkrijgbaar in maar drie lichte kleuren, niet geschikt voor de donkerdere huid
 • Bevat veel bestanddelen als parabenen, siliconen, parfum en minerale olie, wat een minpunt kan zijn
 • Bevat naar mijn mening te weinig verzorgende bestanddelen voor een BB Cream
 • Heeft geen praktische dop en opening
 • Bevat geen SPF

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar licht dekkende foundation en als je het niet erg vindt dat het niet echt verzorgende bestanddelen heeft

Skippen als… je liever een BB Cream hebt die je huid ook echt een beetje verzorgt en beschermt, of als je een donkerdere huid hebt, of als je parabenen, siliconen, parfum of minerale olie vermijdt

Miss Sporty Morning Baby! BB Cream is voor €3,49 bij de drogist te koop.

xxxc Garnier Ambre Solaire BB Sun Cream SPF30


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.