Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • prep
  • routine
  • verzorging
Een MissLipgloss artikel

Mijn verwenroutine voor perfecte make-up

Soms komt het voor dat ik me echt wil opdoffen voor iets. Als ik naar een chic feestje ga, of iets belangrijks heb. Mijn haar moet mooi zitten, en mijn make-up al helemaal. Dan neem ik altijd een half uurtje om mijn huid te preppen voor de make-up!

Dat doe ik door het gewoon heel erg goed te reinigen en te voeden. Ik merk dat wanneer ik dit doe, mijn make-up veel mooier zit, en ook gewoon veel langer op zijn plek blijft. Ik heb er niet altijd tijd voor, maar als ik het doe geniet ik er echt van. Ik trek er ongeveer een half uur voor uit, en daarna ga ik me opmaken. Mijn huid is gladder, zachter, en gewoon supergoed gereinigd. Ik zal vertellen wat ik precies doe, stap voor stap!

Oppervlakkig reinigen

Eerst maak ik mijn huid normaal schoon zoals ik dat ’s ochtends en ’s avonds ook doe, met een facewash of oliereiniger. Ik gebruik meestal mijn One Love Organics Easy Does it Foaming Cleanser, die werkt snel en makkelijk en is zacht voor mijn huid.

Scrubben

Daarna scrub ik mijn huid. Ik heb een aantal favoriete producten, die ik met elkaar afwissel (ik kan nooit kiezen, eigenlijk). De Aveda scrub vind ik erg fijn omdat ‘ie heel erg fijn van structuur is en zijn werk geweldig doet. De One Love Organics scrub ($39) werkt prettig omdat die helemaal natuurlijk is, en de Benefit Refined Finish Scrub (€29) lijkt qua structuur ook wel op de Aveda scrub (Tourmaline Charged Skin Refiner, €40), maar ruikt wat sterker. Even lekker inmasseren en dan afspoelen en je huid droogdeppen. Een goedkoop alternatief is de scrub van de Hema voor je gezicht, die vind ik zelf erg fijn!

 

Stomen

Als ik tijd en zin heb, ga ik nu stomen, zo’n tien minuutjes. Dit doe ik niet zo vaak, ik heb niet altijd het geduld ervoor. Stomen zorgt er voor dat je poriën lekker open gaan staan waardoor ze de bestanddelen van de producten die je daarna aanbrengt goed worden opgenomen door je huid. Ik stoom dan graag met een Steamer Tab van Lush (€2,95), die ‘doen’ dan ook echt iets met je huid. Je kan ook prima zonder een product stomen!

Diep hydrateren

Tijd voor een masker. Ik gebruik op deze momenten het liefst een crème masker. Die zakjes van Dr. van der Hoog (ca. €2 per stuk) zijn heel erg fijn en maken mijn huid altijd heerlijk zacht en gevoed. Ik heb ze alleen niet altijd in huis (soms heb ik een voorraadje, en soms is die op!), dan gebruik ik dingen die ik wel in huis heb. Mijn favorieten zijn het Black Rose crème masker van Sisley (€100,95), en de Wrap d’Eau van Qiriness (€64,35). Ik breng daarvan dan een laag van aan op mijn gezicht en laat dit ongeveer een kwartier intrekken. Dit kan je gewoon doen onder de douche, als je je haar nog wilt wassen en je benen scheren, bijvoorbeeld.
Ik gebruik op deze momenten liever geen kleimasker omdat mijn huid daar  toch altijd even een beetje droog van wordt en dat wil ik juist niet.

Afspoelen en verzorgen

Het masker spoel je dus af na ongeveer een kwartier en dan breng ik mijn gewone dagverzorging aan, ik gebruik nu het serum van One Love Organics in combinatie met een nieuw producten van Sensai, de Prime Perfection (dat product zorgt ervoor dat je gewone verzorging nóg beter werkt). Even lekker laten intrekken… en dan is mijn huid klaar voor make-up!

Het is een hele routine en ik doe dit niet vaak, nog niet eens één keer per maand. Eigenlijk alleen als ik iets heb waarvoor ik er éxtra mooi uit wil zien en wanneer ik zeker wil zijn dat mijn make-up perfect is. Dan helpt het dus om vooraf even goed te gaan zitten voor de reiniging en verzorging van je huid. Het is een heerlijk verwenmoment en het heeft nog nut ook. Genieten.

Ik gebruik trouwens – nu ik het nalees – vrij prijzige producten, maar natuurlijk kan je dit met goedkopere producten doen, of producten die je zelf maakt (home made maskers en scrubs zijn heerlijk!). Ik laat nu gewoon zien wat ik gebruik en hoe ik deze routine doe 🙂 Ik heb bij de kopjes ook nog goedkope alternatieven toegevoegd.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.