10 december 2016 door Cynthia Schultz 51 reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn reizen van 2016

Het eind van het jaar is nu echt in zicht: tijd om terug te blikken. In deze blogpost maken we even een kleine trip down memory lane, want we gaan op reis! Ik ga al mijn reizen van het afgelopen jaar met je doornemen. 

 

Ik heb de reizen binnen Nederland niet in deze blogpost vermeld omdat het anders wel héél veel zou worden. In januari ben ik met Willem een weekendje naar Rotterdam geweest, ik ben naar verschillende plekken in Friesland geweest in het begin van de zomer, ik was op Vlieland in juni en verder ben ik weer een stuk of vier keer op Terschelling geweest. Die staan er dus niet tussen, maar waren wel minstens zo fijn.

April: Peru

Misschien wel mijn meest avontuurlijke reis van dit jaar was die naar Peru. Op uitnodiging van The Body Shop ging ik naar het regenwoud om daar te zien hoe de paranoten worden geoogst en verwerkt. De olie wordt in veel producten van The Body Shop verwerkt en de regio daar is erg belangrijk voor het merk, en het merk voor hen.

Het was een bijzondere, intensieve reis. Het was echt zwaar, heftig en afzien, maar ook bijzonder omdat ik zo’n unieke plek heb mogen ervaren. Het regenwoud is echt out of this world, iets wat ik nog nooit heb gezien, geroken, gevoeld. De geluiden, de geuren, de warmte, de vochtigheid, de diepte, het idee van al die duizenden kilometers amazone, amazone, amazone. Intens was het, en onvergetelijk.

Lees hier mijn verslag.

April: Vietnam

Maar twee dagen na mijn korte Peru avontuur sprong ik in een heel ander avontuur aan de andere kant van de wereld: ik ging met Cycle4Girls van Plan Nederland naar Vietnam om daar eindelijk te gaan fietsen. Ik was een half jaar aan het trainen, ik had zo’n €9.000 opgehaald en ik was klaar om daar de projecten te bezoeken waar we geld voor hadden verzameld.

Het was zo’n waanzinnige reis. Wat is Vietnam onbeschrijflijk práchtig. Niet normaal. En dan het fietsen! Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo’n 400 kilometer door Vietnam zou fietsen. De ontmoetingen met de sponsorkinderen. De groep vrouwen. De landschappen. Wauw! Ik wil zo graag nog een keer naar Vietnam, wat is het daar mooi en wat zijn de mensen ongelooflijk lief.

Lees er hier en hier meer over.

april: THailand

Vanuit Vietnam vloog ik door naar Thailand, waar ik Willem ontmoette op het vliegveld van Bangkok. 2,5 week waren we in dit land. Eerst een paar dagen in Bangkok, daarna naar Chiang Mai en toen naar de eilanden. We gingen naar Ko Lanta en Ko Mook. Wat me het meest bijstaat is het eten. Het was de vakantie waar ik het lekkerst óóit heb gegeten. Niet normaal.

Het was bloedheet, we zaten in een Thaise hittegolf, maar ook dit was een vakantie om niet snel te vergeten. We hebben aardig wat plekken gezien en wat is ook dit land prachtig. Het is niet per se een plek waar ik nog een keer heen wil, al heb ik er natuurlijk wel echt maar een héél klein stukje van gezien, dus wie weet ooit.

Lees hier mijn verslag.

Mei: Portugal

Te leuk: samen met bloggers Roëll en Chantal mocht ik naar de Algarve in Portugal om daar Camptoo te proberen: een soort AirBnB voor campers. We huurden daar een camper en verkenden de Algarvese kust en dat was echt zó leuk! Het is er zo ontzettend mooi met prachtige natuur, maar ook erg leuke stadjes.

Supertof om te kunnen proeven van een vakantie in een camper, zeker iets om nog eens te doen!

Lees hier mijn verslag.

Juli: Roadtrip Oost-Europa

Met Willem deed ik in juli een roadtrip door Oost-Europa. We hadden een bruiloft in Bulgarije en reden vanaf daar terug naar Nederland in zes dagen. Heel kort, dus we reden vooral veel, maar hebben echt mooie plekken gezien. We logeerden in Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Wat is het een verrassend mooi gebied en vooral Slovenië stal onze harten. Die natuur daar is zo indrukwekkend, zo groen, met superblauwe rivieren en meren, groene bergen, wijngaarden… We aten bij Hisa Franko en dat was wel echt het hoogtepunt van deze reis.

Naar Slovenië gaan we sowieso terug, het lijkt mij te gek om daar in de zomer eens twee of drie weken rond te rijden.

Lees hier mijn verslag en lees hier mijn verslag van het diner bij Hisa Franko.

September: New York

Een droom die uitkwam: ik mocht voor New York Fashion Week naar New York met Moroccanoil en MAC Cosmetics. Waanzinnig. Wat een week was het, met hectische shows, chaos backstage, heerlijke hotels en spabehandelingen, lekker eten: ik werd erg in de watten gelegd. Ik houd zo van deze stad en na de vijfde keer ben ik het nog steeds niet zat.

Lees er hier meer over.

September: Bordeaux

Foto’s: Mariët Mons

Oef, drie dagen in het teken van wijn en kaas. Mag ik dit nog een keer doen? Samen met fotograaf en vriendin Mariët ging ik naar Bordeaux: de stad én de streek in Frankrijk. We wandelden door de stad, gingen naar spa’s, reden met een TukTuk door de wijnvelden, dronken hier en daar een glaasje en proefden lokale lekkernijen. Een enorm volgepropt weekend was het, maar zó leuk. Wil ik zo nog een keer doen! Wat een lekkere plek.

Lees hier, hier, hier en hier mijn verslagen.

Oktober: Curacao

We zijn bij Curacao aanbeland en inmiddels denk ik: Pfff, dat ik dit allemaal voor mijn werk mag doen! Bizar, zo leuk, ik ben er zo dankbaar voor. Sanny en ik gaven allebei een workshop op Social Media Matters Curacao en daar plakten we natuurlijk een paar dagen aan vast. Het was een erg leuke week met fantastisch leuke mensen en we genoten natuurlijk enorm van zon, zee en strand.

Lees hier mijn verslag.

December: Frankfurt

frankfurtBron foto

Het allerlaatste korte reisje van 2016 en nog even in de toekomst: volgende week ga ik twee dagen naar Frankfurt. Ik ben door een groot cosmeticamerk ingehuurd om mee te denken over bepaalde strategieën waar ik eigenlijk verder niks over mag zeggen. Superleuk om te doen én ik ben nog nooit in Frankfurt geweest. Nu ga ik wel echt alleen heen en weer voor de afspraak waar ik heen ga (ik vlieg woensdag om vier uur heen en de avond erna weer terug), dus ik zie waarschijnlijk niet veel van de stad. Ik zal dus in de taxi alles in me opzuigen en elke eventuele vrije minuut benutten!

 

Ik kan niet omschrijven hoe dankbaar ik ben dat ik al deze mooie reizen heb mogen maken! Zeker nu ik alles weer even terugzie en alle foto’s heb opgezocht en de reisverhalen opnieuw heb gelezen. Ik heb er van genoten en hoop dat 2017 ook een jaar gaat worden met onvergetelijke reizen, ik ben zo benieuwd wat me allemaal te wachten staat. Dit jaar heb ik plekken mogen zien waar ik nooit van heb durven dromen en dat was echt waanzinnig. Bedankt dat jij dit mede mogelijk maakt 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

51 reacties
 1. Marjolein

  Ik was ook op zoek naar de artikelen over de Roadtrip en Hisa franko. Jammer dat deze niet meer online staan!

 2. Tamara

  Ik wilde heel graag je verslag van Kroatië/Slovenië lezen, omdat ik daar in mei naartoe ga, maar het artikel bestaat niet meer, het is een dode link 🙁

  • Tamara

   En het verslag van je diner is ook weg! ?

 3. Maartje

  He Cynthia,

  De linkjes naar de verslagen, zoals de roadtrip van Oost Europa, Hisa Franko en de Portugese kust doen het niet. Ik was juist aan het zoeken naar tips voor overnachtingen in Slovenie, kan me herinneren dat jij ook in Tolmin en Kobarid bent geweest? Weet je nog waar je toen hebt geslapen? Hopelijk komen de verslagen weer online, was zo leuk om te lezen!

 4. Britt

  Wauw, er zitten zeker dingen tussen die ik nog ontzettend graag wil zien. Zo staat New York nog heel hoog op mijn bucketlist (bij wie niet haha!), maar Thailand en Vietnam lijkt me ook zo ontzettend bijzonder, heel erg mooi! Die Vietnamreis die je hebt gehad lijkt me wel gaaf, met ook nog dat mooie doel in je achterhoofd waar je voor werkt en naartoe streeft. Wij zijn jou allemaal ook dankbaar, voor het delen van je mooie artikelen en foto’s, je verdient het!

 5. Susa

  Pfoe, als ik dit lees word ik toch wel een beetje jaloers… Op een goede manier, hoor! Supertof dat je dit allemaal mag meemaken, wauw. Inspireert me om goed mijn best te doen en altijd hard te werken zodat ik in de toekomst misschien ook wel zulke mooie dingen mag doen! Ennehhh, nu al benieuwd naar welke reizen je volgend jaar gaat maken want ik vind je verslagen altijd superleuk om te lezen 🙂

 6. Josianne

  Wauw, wat een prachtige reizen heb je gemaakt dit jaar. En je bent op hele bijzondere plekken geweest! Ik ben benieuwd waar je komend jaar allemaal weer naar toe gaat 😉 Oh, en het viel me op: veel foto’s bij auto’s of busjes haha!

 7. Milou

  Wauw wat geweldig dat je dat allemaal mee mag maken. In 1 jaar tijd zoveel landen en culturen meemaken. Daarnaast werk je ook nog eens keihard. Geweldig Cynthia, geniet ervan!!

 8. Lola

  Het feit dat je dit niet boeiend vindt zegt veel over je eigen bekrompen mentaliteit xd

  Ps. Ik ga nooit met de bus of auto, ik woon middenin het centrum

  • Lola

   @rachel

  • Mandy

   Hahaha! Wauw. Wat zal jouw leven zwaar zijn. #jealousyisabitch

 9. Lien

  Mooi mooi mooi. Al die prachtige reizen. Als je dan nog Mariet mee hebt,heb je dan nog super mooie foto’s. Jaloers op zn vriendin! Ik wens je het komend jaar nog meer reisplezier.

 10. Stefanie

  Wat een leuke reizen heb je gemaakt! Heel divers! Wat gaaf dat je dat voor een groot deel voor je werk mag doen!

 11. Sien

  Wauw, wat een fantastisch jaar heb jij achter de rug op vlak van reizen!! (Anders ook hoor 😉 ). Ik moet nog een jaartje studeren, maar hoop daarna ook veel te kunnen reizen 🙂

 12. rachel

  zo aardig lijstje mop 😀 heerlijk!! en wij hebben mee mogen genieten #top

 13. Femke

  Super gaaf zeg! Ik wist wel dat het veel was, maar als het allemaal op een rijtje zet dan zie je pas hoeveel het echt is. Op naar 2017 🙂

 14. Joyce

  Ohhhh wauw ik wist het natuurlijk wel omdat ik je volg maar als je het zo ziet is het wel erg indrukwekkend! Zo geweldig om de wereld op die manier te mogen ontdekken. Je bent bevoorrecht maar dat weet je 🙂
  Laat die stomme commentaren maar lekker van je afglijden.

 15. Mariëlle

  Oh wauw!! Ik ben al blij dat ik dit jaar naar Mallorca, Spanje, Ibiza en Sri Lanka ben geweest 🙂 Maar wat heb jij veel gave reizen gemaakt zeg, wauw!

 16. Vlindertje

  Wat heb jij mooie reizen gemaakt 🙂 En ik vind de foto op de voorpagina echt super tof <3

 17. Emmy

  Wat mooi dat je zo veel van de wereld hebt mogen (en kunnen) zien! Ik ben wel een beetje jaloers. 🙂

 18. Margot

  Wat een ontzettend mooie reizen allemaal! Heel erg leuk!

 19. xoxo

  Ik raad je zeker aan om nog eens terug naar Slovenië te gaan, ik heb deze zomer ook rondgetrokken door Oost-europa en in totaal een week in Slovenië gezeten en het was schitterend. Vooral als je graag in de natuur bent, heerlijk! Kan je nog een hele goede airbnb aanraden 😉

 20. anna

  Wauw, wat een prachtige reizen heb je gemaakt afgelopen jaar (en veel ook zeg!). Ik wil ook nog eens een roadtrip maken door Europa.

 21. Saskia

  Wauw! Wat heb jij veeeeel mooie reizen mogen maken! En dat in 1 jaar! Leuke blog om te lezen, (net als alle andere persoonlijke blogs 🙂
  Qua reizen kom ik niet veel verder dan de buurlanden van Nederland dit jaar..

 22. lola

  Wow, je hebt echt een gigantische ecologische voetafdruk. Mss moet je daar eens beter over nadenken, het is echt schadelijk voor onze wereld.
  Bijvoorbeeld:
  Onderzoek van Paul Watkiss Associates en AEA Technology Environment toont aan dat vliegtuigpassagiers tussen Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam elfmaal meer CO2-uitstoot veroorzaken dan treinreizigers. Een retourvlucht Londen-Parijs zorgt voor 122 kg CO2 per passagier tegen 11 kg per treinreiziger.

  En jij vloog meerdere keren de wereld over….

  • Barbara

   Goedemorgen

  • Marit

   Ik denk dat je voor dit soort opmerkingen bij de PR bureaus moet zijn die alles regelen.
   Beetje lullig om Cynthia hierop aan te spreken.

  • nena

   Ik moet zeggen dat ik daar ook wel eens aan denk…… vroeger was vliegen nog een luxe, nu neem je het vliegtuig alsof het je fiets is bij wijze van spreken. Maar goed, de luchtvaartmaatschappij plant vast wel ergens een boompje erbij zodat wij weer lekker elk jaar een paar keer de wereld kunnen rondvliegen.

  • Linda

   Wat een onzin om dit te vermelden op haar blog. Bedenk je je wel eens dat er mensen zijn die dagelijks 100 km heen en terug rijden naar hun werk? Dan is thuis werken en af en toe met het vliegtuig lang niet zo erg. Daarnaast kan ik je vertellen (ik heb een MSc in Aardwetenschappen) dat er bepaalde processen zijn die veel schadelijker zijn voor het milieu, om een voorbeeld te noemen, de vlees industrie. Hoe dan ook, beetje onzinnig om deze reizen te bestempelen als milieu onvriendelijk op haar blog.

  • Lola

   Juist jij zou dan moeten weten hoe schadelijk een vliegtuig is en iemand die daar commentaar op heeft niet de grond in moeten trappen. Hoezo onzinnig? Deze reizen bestempelen als milieu onvriendelijk? Ze ZIJN milieu onvriendelijk! Het is de waarheid… Je noemt nu wel werkende mensen op die 100km per dag reizen en idd de vleesindustrie, maar dat is niet het topic van dit artikel of wel soms?

  • Sam

   Ik ben het ergens wel met Lola eens. Als blogger heb je een niet te onderschatten invloed! Ik gun je van harte alle mooie reizen die je al hebt gemaakt en hopelijk nog zal mogen maken, maar even stil staan bij wat jouw impact is op de wereld, is, denk ik, niet verkeerd. Ik zie het zo: jij krijgt geweldige ervaringen/uitzichten/mogelijkheden mede door ‘aarde’, wat zou je terug kunnen doen voor onze planeet? 🙂

  • Vera

   Ik vind dat het best eens gezegd mag worden eigenlijk! Persoonlijk denk ik dat Cynthia zelf hier weinig aan kan doen als alles voor haar geregeld wordt, maar ik denk dat het heel goed is als mensen hier zich bewust van zijn. Een dag heen en weer vliegen naar Frankfurt voor één afspraak is dan eigenlijk bespottelijk, de trein is véél milieuvriendelijker, maar wat moet ze dan in dit geval? Natuurlijk zijn er duizend andere manieren waarop mensen wel of niet kunnen compenseren (minder/geen vlees eten, minder de auto, enzovoort), maar bewustwording is de eerste stap vind ik. Dus helemaal geen ‘onzin om te vermelden’.

   Bizar hoeveel reizen je het afgelopen jaar hebt gemaakt! En dat te bedenken dat je vakantie naar Kreta met Mascha, niet eens extreem lang geleden, je eerste vakantie in het buitenland was. Als je dit toen toch eens zou weten! 🙂

  • rachel

   jij gaat nooit met de auto of bus zeker?? weetje wat daar niet allemaal uit komt….schei toch uit man lekker boeiend dit…..NOT

  • Sam

   Gelukkig maar dat een autorit minder vervuilend is dan een vliegtuigtrip! Anders zou het nog slechter met de aarde gesteld zijn, gezien die kilometers file iedere dag 🙂

  • Lola

   Het feit dat je dit niet boeiend vindt zegt veel over je eigen bekrompen mentaliteit xd

   Ps. Ik ga nooit met de bus of auto, ik woon middenin het centrum

  • Corine

   Dat vliegtuig vliegt toch wel, of Cynthia er nou in zit of niet.
   Prachtige reizen Cynthia! Volgend jaar Canada misschien?
   Ga zo door met je blog, je doet t echt fantastisch!

  • Sam

   Misschien onderschatten we hier ‘de kracht’ van het volk? Tuurlijk, het vlees in de winkel ligt er al en wordt anders weggesmeten en tuurlijk, dat vliegtuig zal ook zonder Cynthia opstijgen, maar als er velen eens een stuk vlees zullen laten liggen en eens de trein nemen ipv het vliegtuig, zal het aanbod zich automatisch verschuiven! Onze portemonnee is krachtiger dan we denken 😉 Ps ik vraag ook helemaal niet dat iedereen thuis blijft, ik wil gewoon graag wat nuanceren en ik denk dat een kritische blik nooit verkeerd is 🙂

  • Romy

   Dat is altijd erg makkelijk; je kop in het zand steken en naar een ander wijzen. Als iedereen zo denkt dan verandert er nooit wat en zijn al die dingen waar we nu allemaal zo van genieten (mooie stranden, regenwouden, meren, landschappen en alle andere vormen van natuur) op een gegeven moment verleden tijd. Aanraders zijn de documentaire Racing Extiction en de documentaire Before the Flood van Leonardo DiCaprio.

   Mijn bericht is totaal niet om Cynthia af te zeiken, ik vind haar blog geweldig en lees hem elke dag. Maar reacties zoals bovenstaand met “lekker boeiend” en “schijt” zijn erg jammer, het zou goed zijn als mensen meer op de hoogte zijn van hoe we de wereld kapot maken en wat we daartegen zouden kunnen doen. Het kan misschien voelen als een druppel op een gloeiende plaat, maar duizenden druppels vormen een emmer, en op die manier komen we uiteindelijk wel ergens 🙂

  • Lot

   Ik sluit me hier eigenlijk ook bij aan… Het voelt erg dubbel: mooie prachtige reizen die unieke ervaringen met zich meebrengen, maar aan de andere kant zorgt dat er ook voor dat je zulk natuurpracht een stukje hebt aangetast door die voetafdruk.

  • Lousaa

   Goed dat je het zegt Lola. Ik zie veel argumenten die eigenlijk over andere dingen gaan, en denk dat je toch wel een belangrijk punt naar voren brengt. Die voetafdruk van deze reizen is best enorm, zeker omdat de noodzaak heel klein is.

  • Miss Lipgloss

   Ha meiden, ik snap de ophef en vind hem ook terecht. Waar ik met de trein kan, ga ik met de trein, maar als het om werk- of persreizen gaat wordt dit voor mij geregeld en heb ik daar geen stem in. Ja, niet meegaan 🙂 En met de trein naar Peru is natuurlijk nogal onhaalbaar.
   Goed dat jullie hier scherp op zijn en er op reageren – reizen is voor mij iets belangrijks, iets waar ik enorm van geniet, dus er is zeker ruimte om te kijken hoe milieu(on)vriendelijk we bezig zijn.
   Als ‘compensatie’ voor de vele vliegreizen die ik maak probeer ik zo min mogelijk de auto te pakken. Ik ga vaak met de trein als ik bijvoorbeeld naar de Randstad moet, ik eet meerdere avonden per week vegetarisch of veganistisch, eet biologische groenten van het land uit Zwolle (zodat ze geen duizenden kilometers per vrachtwagen of boot hoeven af te leggen), probeer te minderen in plasticgebruik et cetera. Waar andere mensen elke dag drie uur in de auto zitten, werk ik de meeste dagen in de week thuis en doe ik mijn vervoer lopend of met de fiets. Ik ben hier zeker bewust mee bezig, al wil ik niet zeggen dat ik een milieuactivist ben.

  • Bente

   Zeker nodig om bij stil te staan een goede reactie Cynthia, fijn om te horen dat je je er bewust van bent 🙂

 23. marije

  Wat was 2016 een mooi reisjaar voor je! Een mooie mix van uitdaging en ontspanning. Heerlijk om dat terug te zien in je foto’s. Hopelijk volgend jaar weer zulke mooie reizen

 24. Daniëlle

  Wat heb je een mooie reizen gemaakt! Ik kan mij voorstellen dat je daar heel dankbaar voor bent!

 25. xAmber

  Jeetje wat een reizen!

 26. Willemijn

  Wat mooi om te zien hoe je kan genieten van deze reizen! Vind het mooi om te zien hoe je er nog even (dankbaar) bij stil staat. Ik ben erg benieuwd naar je reizen in 2017! Ik lees je verslagen hierover graag.

 27. jonna@burgertrutjes

  De roadtrip door Oost-Europa staat ook nog op onze wishlist. Je foto’s zijn echt prachtig! Wij hebben ook een jaar vol vakanties gehad, heerlijk!

 28. Susan

  Wat een prachtige plekken heb je mogen bezoeken. Je boft maar! Hopelijk wordt 2017 net zo’n mooi reisjaar 🙂

 29. Heleen

  Wat een mooie lijst 🙂 heb je voor 2017 al veel in het verschiet?

  Waar ik ook heel benieuwd naar ben. Je hebt eens omschreven dat je best een huismus bent, met introverte kanten. Word je dan niet onrustig van dat vele reizen? Telkens een nieuwe omgeving, niet weten waar je terecht komt/ Hoe het eruit ziet etc.