Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 september 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn muzieksmaak (en Spotify playlists)

Jullie zien de muziek die ik leuk vind wel eens voorbij komen in video’s en op Twitter. Ik heb geen mainstream muzieksmaak denk ik, ik luister bijna nooit top 40 (populaire) muziek, en negen van de tien keer als er mensen op bezoek zijn hebben ze geen idee wat voor muziek ik aan heb staan. Ik kreeg de laatste tijd een paar keer de vraag of ik een artikeltje wilde schrijven over naar welke muziek ik graag luister. Natuurlijk!

 

Ten eerste, dit is de link naar mijn favoriete Spotify Playlist. Als je Spotify hebt (aanrader!) dan kan je dit gewoon luisteren. Je kan je ook op mijn playlist abonneren, als ik nieuwe muziek toevoeg dan werkt Spotify dat vanzelf bij. Ik heb trouwens een premium account, ik betaal $9 per maand en dan kan ik onbeperkt muziek luisteren, ook via mijn iPhone. Dat is super handig! Nooit meer gedoe met (illegale) MP3’s, maar gewoon op een nette manier overal naar je favoriete muziek luisteren. Ik vind het ook leuk dat ik door muziek van mijn Facebookvrienden kan bladeren, op die manier ontdek ik veel nieuwe dingen!

Ik heb vlagen dat ik veel bezig ben met muziek. Ik ben niet zo iemand die naar muziek luistert als ik werk, ik kan me dan niet concentreren. Ik heb muziek aanstaan als ik aan het koken ben, een boek lees, aan het schoonmaken of opruimen ben, dat soort dingen. Op kantoor zet ik ook altijd mijn playlist aan, daar kan ik wel werken en luisteren tegelijk, maar thuis niet (raar). Ook luister ik onderweg vaak naar mijn muziek. Thuis heb ik een grote geluidsbox waar ik mijn iPhone in kan zetten, op die manier kan ik naar mijn Spotify playlists luisteren. Het lijkt wel een reclame voor Spotify dit, haha, maar het is gewoon zo handig.

Oké, de muziek die ik luister. Het ding is dat ik nooit echt wat weet over de bands of zangers/zangeressen waar ik muziek van luister. Ik beland op een of andere manier bij hun muziek, zet het in mijn playlist, en luister het. Ik kan wel écht fan zijn van een band, maar ik weet vaak niet eens hoe de bandleden er uit zien. Ik ben het meest fan van Two Door Cinema Club. Hun liedje Something Good Can Work is mijn favoriet, hij is lekker vrolijk en de tekst vind ik erg fijn. Verder vind ik al hun nummers goed, maar vooral Undercover Martyn en What You Know.

Vampire Weekend, met als favorieten A-Punk en Giving up the Gun. Miike Snow met zijn supervrolijke liedjes met herkenbare deuntjes, Animal en Song for No One luister ik het liefst. Deze doen me erg denken aan mijn tijd in New York. Ik luisterde dit toen veel, en elke keer als ik in bad ging, of ging douchen (elke dag dus), zette ik deze muziek aan in de badkamer. Dazzled Kid, die nu een heel bekend liedje heeft (Yes No Maybe, superleuk is die) vind ik ook goed. Ben gek op Young The Giant, Cough Syrup is mijn favoriet. Verder nog een aantal bands die ik heel goed vind: Feist (ga ik heen in oktober in Carré), Graffiti6, Julian Perretta, The Killers, Royksopp, Arctic Monkeys, Elbow, Phoenix, Bombay Bicycle Club, The Strokes, Meaghan Smith, The Smiths, The Noisettes, Kensington, Turin Brakes, Local Natives, Doves…

Hieronder een aantal van mijn favoriete grijsgedraaide nummers:

http://www.youtube.com/watch?v=K4ajwiV_7W0

http://www.youtube.com/watch?v=DMQbzLrvwlE

Grappig detail: de meeste van deze clips (en dus de bandleden) zie ik voor het eerst. Ik ben echt een luisteraar, geen ‘fan’.

Van Nederlandse bodem: Acda en de Munnik, Racoon, A Balladeer, Tim Knol, Lucky Fonz, Le Le, De Staat, The Sheer, The Hype. Dit luister ik niet heel vaak, ik moet er zin in hebben, maar Racoon en The Sheer staan wel in mijn ‘vaste’ playlist.

Ik kan mijn muzieksmaak niet heel goed omschrijven. Ik houd erg van liedjes met gitaren (haha), een beetje rock-achtig maar ook weer niet echt, ik ben niet gek op keiharde rock (integendeel). Ik vind leuke deuntjes ook tof. Als iemand mijn muzieksmaak kan omschrijven, kom maar op! Is er iemand die zich in mijn muzieksmaak kan herkennen? Ik kom niet vaak mensen tegen die precies hetzelfde leuk vinden als ik 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.