Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn ‘MissLipgloss.nl gear’

Ik vroeg laatst op Twitter of het een goed idee was om een keer een update te maken rondom de ‘gadgets’ die ik gebruik om MissLipgloss.nl te maken. Daar kwam als antwoord een volmondig ‘JA’ op van mijn volgers, dus, komt ‘ie!

 

Een paar jaar geleden schreef ik ook al een soortgelijke update, maar er zijn wat dingetjes veranderd. De afgelopen anderhalf jaar heb ik wat apparaten vervangen en dus is het wel leuk om even te laten zien hoe mijn blog nu elke dag tot stand komt. Natuurlijk heb ik mezelf daar voor nodig, en het begon in 2006 met een laptop en een simpele fotocamera, maar de afgelopen jaren wilde ik gewoon steeds iets meer en steeds iets beter. Ik heb dus alle spullen niet in één keer gekocht, maar eigenlijk uitgesmeerd over een aantal jaar. En ik gebruik ze allemaal (bijna) dagelijks, het is echt mijn werkmateriaal voor de site!

 

 

21,5 inch iMac

Deze kon je ook al zien in mijn vorige update! In september 2010 kocht ik een iMac. Ik ging toen op mezelf en wilde graag een desktop computer in plaats van een laptop om op te werken. En dus schafte ik een iMac aan, de kleinste en ‘goedkoopste’ versie. Het werkt prettig, ik kan er goed achter zitten op mijn bureaustoel, en ik vind Macintosh gewoon heel erg prettig werken. Ik heb er een draadloos toetsenbord en Magic Mouse bij en dat werkt als een trein! Het enige wat ik op deze computer doe is werken aan mijn blog, en heel soms een spelletje Sims 😉 De iMac die ik heb kost €1.149,-.

 

13 inch MacBook Air

Een paar maanden geleden sloot ik mijn MacBook Air in mijn armen. Hiervoor had ik een ‘gewone’ witte MacBook (die zijn niet meer te koop). Helaas begon die wat minder te worden (vooral de ‘buitenkant’, de accu ging kapot bijvoorbeeld) en ik vond hem qua gewicht nogal onpraktisch. Mijn laptop sleep ik overal mee naar toe. Letterlijk overal, hij zit bijna altijd in mijn tas. En ik had altijd last van mijn rug als ik mijn laptop mee had omdat ‘ie vrij zwaar is. Een vriendin wilde hem graag van me overnemen (haar MacBook was al tijden kapot, maar haar accu deed het nog) en toen hakte ik de knoop door om een MacBook Air te kopen. Ik twijfelde al een tijd (want: mijn MacBook deed het op zich nog prima en een Air is niet bepaald goedkoop) maar in mei kocht ik hem. En ik ben er als een kind zo blij mee. Hij weegt bijna niks (net iets meer dan een kilo), waardoor ik hem praktisch bijna niet voel als ik hem in mijn tas heb. Ik til me geen ongeluk meer en dat is wel echt heel prettig! Hij gaat altijd mee, op reis, in de trein, naar kantoor, weekendjes weg. En hij werkt gewoon geweldig. Ontzettend snel, vooral! En hij ziet er prachtig uit. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat er geen ethernet aansluiting in zit, maar dat is op te lossen met een USB-adapter waar je wel een ethernet kabel in kan doen. Ook zit er geen CD-ingang in, maar dat mis ik verder niet. Ik vind hem echt nog veel beter en fijner dan ik vooraf gedacht had. Mijn Air en ik zijn onafscheidelijk! Ik kocht hem voor €1.249. Dat zijn toch heftige bedragen om te pinnen, maar voor een apparaat dat ik dagelijks gebruik kan ik het voor mezelf rechtvaardigen ;-). Elke dag als ik er op werk geniet ik er weer van, wat een wolkje (letterlijk en figuurlijk) om op te werken.

 

Panasonic Lumix G3 met 14-42 objectief en 20mm 1.7 objectief

Net nieuw: mijn Panasonic Lumix G3 systeemcamera. Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste ‘goede’ camera, een spiegelreflex, voor mijn site. Een instapmodel, een Olympus E-420. Al een jaar denk ik aan een andere camera. Ik wilde graag meer, iets creatiever kunnen zijn met de lenzen (en ik wilde geen nieuwe lenzen voor mijn Olympus kopen omdat ik wist dat ik ook een andere body wilde), beter kwaliteit. Ik dacht eerst aan een Canon EOS 600D, maar uiteindelijk ben ik in plaats van een spiegelreflex voor een systeemcamera gegaan. Een systeemcamera kan eigenlijk alles wat een spiegelreflex kan, en is ook vergelijkbaar qua kwaliteit, maar is veel compacter. Er zitten dus geen spiegels in, maar je kan de lenzen wel verwisselen. Volgens de expert in de winkel waar ik hem kocht zijn systeemcamera’s de toekomst!
Ik kocht de Panasonic Lumix G3. Hij is heel compact (echt een heel stuk kleiner dan de camera die ik wilde, die qua kwaliteit op hetzelfde neerkwam), kwalitatief heel goed, snel, hij kan filmen (al zal ik dat niet veel gebruiken, ik heb een heel goede videocamera), en ik heb er twee te gekke lenzen bij gekocht. Een macro lens en een ‘gewone’ lens. Ik ben er ontzettend blij mee, ik kan er sneller betere foto’s mee maken en ik kan met de lenzen wat creatiever zijn. En deze gaat mee op vakantie en reizen, want hij is zo lekker compact!
In totaal was ik voor de camera met lenzen, extra batterij en kaartje rond de €1000 kwijt. Niet veel goedkoper dan een spiegelreflex met lenzen, dus. Dat is dan weer geen verschil, helaas. Haha!

Hiervoor gebruikte ik dus een Olympus E-420, maar die is niet meer te koop. Het was een prima instapmodel spiegelreflex waar ik leuke foto’s mee kon maken! Maar hij was op, viel bijna uit elkaar en zelfs bij de winkel waar ik mijn nieuwe camera kocht wilde ze hem niet meer. Tijd voor een nieuwe. Ik heb een lief vriendinnetje er wel nog blij mee kunnen maken, zij wilde nog graag een oude DSLR om mee te oefenen. Iedereen blij!

 

Panasonic HDC-SD900 Videocamera

Vorig jaar was het tijd voor een goede videocamera. Daarvoor filmde ik altijd met een klein compact cameraatje, en die kwaliteit was nogal slecht. Een logische stap dus om daar wat meer kwaliteit tegen aan te gooien. Ik maak niet supervaak video’s, maar als ik dan een video plaats, moet het wel goed zijn. En ik vind het ook leuk om op locatie te filmen, tijdens een trip, bijvoorbeeld. Dan moet de beeldkwaliteit gewoon beter zijn.

Na heel wat reviews gelezen te hebben en na heel wat advies kocht ik de Panasonic HDC-DS900. En wat ben ik daar toch blij mee! Hij filmt ontzettend scherp, kan heel ver inzoomen (check eens het SylvieNails filmpje, ik stond bij de videoshoot op zo’n 10 meter afstand en kon Sylvie toch ‘dichtbij’ en haarscherp filmen), heeft geweldige beeldstabilisatie, geweldige autofocus en is handig in gebruik. Ik heb alleen nogal moeten wennen aan de witbalans, maar dat gaat nu al wat beter. Nog best wel lastig hoor, al die apparaten door en door kennen!

Voor deze camera betaalde ik destijds rond de €700. Ik dacht: als ik nu even investeer en meteen een goede camera koop, dan hoef ik de komende jaren niet opnieuw iets te kopen. En ik ben er heel blij mee en tevreden over!

 

iPhone 4S

Tja, het is een telefoon, maar ik gebruik hem toch hoofdzakelijk voor MissLipgloss.nl! Sinds vorig jaar december heb ik een iPhone 4S, daarvoor had ik een iPhone 3G. Mijn abonnement was afgelopen en ik kon dus een nieuwe telefoon uitzoeken. Dat werd de 4S! Ik ben dol op mijn iPhone. Ik kan er als ik niet in de buurt van een computer ben mee

  • twitteren
  • facebooken
  • reacties checken op de site en eventueel meteen beantwoorden
  • instagrammen
  • mijn mail lezen en eventueel beantwoorden
  • mijn agenda checken (ik heb mijn agenda in Gmail en dus heb ik op al mijn apparaten (dus zowel mijn laptop, mijn computer, mijn iPad en mijn iPhone) mijn agenda). Ik had hiervoor een papieren agenda maar dit is toch heel wat praktischer!
  • foto’s maken (heel belangrijk voor de Sneak Peek en Beauty Bits! 🙂 )
  • oh ja… bellen!

Natuurlijk kan je met een iPhone nog veel meer, maar dit zijn voor mij wel de handigste functies. Ik gebruik ook vaak ‘Maps’ als ik ergens heen moet reizen of lopen en ik weet de weg niet.

Het enige grote nadeel vind ik de batterij die zo gruwelijk snel leeg gaat, maar daarvoor heb ik altijd een Duracell mobiele oplader bij me.

 

Bose Quiet Comfort koptelefoon

Ik twijfelde of ik deze er tussen zou zetten, maar eigenlijk gebruik ik hem voornamelijk tijdens het werken. Dus ook MissLipgloss.nl gear’! Ik ben iemand die graag wil werken met absolute stilte. Ik ben gewend om thuis te werken waar het stil is, en in de trein werken (of in een koffietentje, of op kantoor, of in een vliegtuig) vind ik soms lastig wanneer het erg lawaaiig is. En ik vond het irritant dat ik in het vliegtuig niet fatsoenlijk muziek kon luisteren of een film kon kijken vanwege al het lawaai. Ik was al een tijdje op zoek naar een goede noise cancelling koptelefoon, eentje die omgevingsgeluid wegfiltert. Daar zijn hele technieken voor en ik snap er niks van, maar het werkt. Al een paar keer probeerde ik de Bose Quiet Comfort, bij vrienden, in de MediaMarkt, en ik las veel reviews. Er zijn meer merken met deze noise cancelling techniek, die ik ook probeerde, maar allemaal was het effect ‘mwah’. Op Twitter en Facebook werd ik door gebruikers op het hart gedrukt de Bose te kopen en dat ik er enorm veel plezier van zou hebben. Twijfel twijfel, na een maandje wikken en wegen toch aangeschaft. En damn! Wat is dat ontzettend FIJN! Je zet de koptelefoon op, knopje aan, en je hoort niks meer. Het is muisstil. Ook als je geen muziek of geluid op hebt staan. Al kan dat natuurlijk wel, en dan is het kraakhelder. Ik ben er weg van, wat werkt dat toch heerlijk. Een aanrader voor mensen die veel met het vliegtuig of de trein reizen, of die soms gek worden van storend omgevingsgeluid. Koptelefoon op, en weg!

 

 

Dat was het wel zo’n beetje! Ik heb ook al jaren een iPad (de eerste versie) maar die gebruik ik niet zoveel écht voor de site, dus die heb ik er niet bij gezet.

Het is nogal wat, al die dingen bij elkaar! Maar ik heb een geweldige basis (een heel goede computer voor thuis, een heel goede voor onderweg, een heel goede videocamera, een heel goede fotocamera én een heel goede telefoon) dus de komende paar jaar hoef ik dan ook niks nieuws meer aan te schaffen. Misschien ooit een objectief voor mijn fototoestel, maar dat is het dan ook wel! Goed gereedschap is geweldig om mee te werken en ik ben heel blij met mijn spullen waar ik elke dag MissLipgloss.nl mee kan maken.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik ‘achter de schermen’ allemaal gebruik! X


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.