Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • #lifestyle
  • frankrijk
  • lorraine
  • Persoonlijk
Een MissLipgloss artikel

Mijn Lorraine trip deel 2

Bonjour! Laatst liet ik het eerste deel zien van mijn Lorraine trip. Vandaag is het tijd voor deel twee. Zit je klaar voor foto’s van Metz, Nancy en vooral héél veel lekker eten en het laatste prachtige hotel? Ok, pak je denkbeeldige koffers…

Een straatje in Metz. Het lijkt toch best wel op Parijs, vind je niet? De sfeer was er ook wel hetzelfde.

Dit is het Centre Pompidou de Metz, een echte toeristentrekker. Het is een enorm museum voor moderne kunst. Helaas hadden we niet genoeg tijd om hier echt te gaan kijken, maar dat wil ik zeker nog eens doen. Het bestaat nu een paar jaar en Metz ontvangt nu veel meer toeristen door dit bijzondere museum.

Lekkers proeven bij patisserie Fresson in Metz.

Kwijl..

Ik proefde de Paris-Metz macaron. Dit is weer een totaal andere macaron dan die uit Boulay, dit is echt een gebakje. Je kan hier zien hoe deze gemaakt wordt, superleuk om te zien! Praktisch zijn het twee hele grote macarons met daartussen vanille room en verse frambozen.

Je kan deze het beste eten bij Fresson omdat zij de winnaars zijn van de grote Paris-Metz wedstrijd. Zij maken de beste en lekkerste Paris-Metz macaron. Must try als je in Metz bent!

’s Avonds draaide het (weer, haha) om eten en gingen we Magasin Aux Vivres uitproberen, het enige restaurant in Metz met een Michelin ster. Dit waren de amuses, zalm met eitjes en schuim van ansjovis met een koekje van parmezaan.

Het menu voor de avond…

Nog een amuse, waarvan ik niet eens meer precies weet wat het was… Oeps! Het was een schuim en dat wat er in ligt is een paddenstoeltje. Lekker was het sowieso en het zag er prachtig uit!

Vooraf ganzenlever met rozijnenchutney, een coulis van cassis en een sherry koekje. Ik vond de combinatie van de vettige en zachte ganzenlever met de zoete chutney en coulis onwijs lekker. Ik eet het in Nederland eigenlijk nooit, maar dit was wel echt héél erg lekker.

Het hoofdgerecht was mijn favoriet – al kon ik moeilijk kiezen. Je ziet hier eendenborst, palenta en pleurot paddenstoel. Het was onwijs lekker om alles bij elkaar te eten. Stukje eend, stukje paddenstoel en stukje polenta. De paddenstoel en polenta waren wat zoetiger en de eend had een heerlijk crispy laagje. Dit is tot de allerlaatste kruimel op gegaan, goddelijk!

Het spectaculaire toetje: een bolletje van witte chocolade met daarin rood fruit. Bovenop ligt een klein bolletje passievrucht ijs. In een restaurant is het toetje altijd het gerecht waar ik het meest naar uitkijk. Dan denk je dat je alles gehad hebt, maar dan komt er nog zo’n heerlijk zoet gerechtje… I love it!

Koffie en petit fours… Blijer kan je me niet maken, haha!

De dag er na gingen we lunchen bij Brasserie Excelsior in Nancy. Deze bouwstijl is Art Nouveau, wat je heel veel terugziet in de stad. We hebben hier heerlijk lang zitten tafelen maar helaas heb ik geen foto’s van het eten.

Wel van het menu!

In de overdekte markt van Nancy (ja, daar is er ook één): bijzonder vlees! Hersenen…

Vele soorten tongen…

Hier gruwel ik wel een beetje van, hoor!

Het prachtige Place de Stanislas in Nancy. Wat een geweldig mooi plein is dit! Sowieso vind ik Nancy erg leuk, je kan er mega goed winkelen, lekker eten en rondwandelen en genieten van de mooie gebouwen.

Aangekomen in ons hotel voor de laatste nacht, Le Clos Jeannon. Dit is een Chambre d’Hotes, dus een bed & breakfast. Het is práchtig. Wat een geweldig mooi hotel. De kamers zijn allemaal beeldig ingericht met design meubels. Ik zou er zo intrekken en er gaan wonen. De kamerprijzen vielen me mee. Ik had een énorme kamer met een aparte woonkamer en een mega slaapkamer, deze kost zo’n €120 voor een nacht. Dit hotel is echt een mega aanrader. Het is prachtig, rustig, de mensen zijn aardig, het eten is geweldig (zie je later) en de meubels… Oh. Geweldig! Le Clos Jeannon is trouwens zo’n tien minuutjes rijden vanaf het centrum van Nancy.

Mijn ‘woonkamer’… Ook al sliep ik er maar een nachtje, het was zó leuk dat ik hier met m’n laptop aan tafel kon zitten werken!

Ons voorgerecht in het restaurant. In de keuken staat een chef die jarenlang in een restaurant met drie Michelin sterren heeft gewerkt en dat merk je! Het is eigenlijk een vrij simpel gerecht – een stamppotje met vlees – maar zó lekker en zo mooi op het bord!

Vis met kool en prei. Simpel maar oh zo lekker! De saus die er bij was was volgens mij een port of rode wijn saus, smaakte erg lekker bij de groenten en vis.

het toetje, wat niet mijn smaak was. Dit heet een ‘baba’ en is een soort natte cake. De cake zelf vond ik lekker, de rest (het schuim) vond ik niet zo lekker omdat het wat bitter was. De rest van het eten vond ik echter onwijs lekker en echt een aanrader!

Mijn schattige sleutelhanger van mijn kamer, haha.

De keuken van het restaurant dat in het hotel zit.

Slaap lekker… Wat een heerlijk bed zeg, en de regendouche de volgende ochtend was ook geweldig.

Ontbijt in Le Clos Jeannon. Wowie!

Nog even een rondje door het hotel en foto’s maken van de prachtige inrichting…

De buitenkant… Tijd om afscheid te nemen. Het enige wat nog restte was een bezoekje aan het Maison des Truffes in Boncourt-sur-Meuse.

Over het truffelveld vertelde ik al even in de Sneak Peek. Met een hondje wordt naar truffels gezocht.

Wat was dit leuk en wat was het hondje Bilo onwijs lief en schattig!

Het aller-, aller-, allerlaatste toetje in de Lorraine… Op naar huis… Snif!

Wil je meer informatie over de Lorraine? Check dan deze site.

Voor ik vertrok naar de Lorraine, had ik geen verwachtingen. Ik besloot me totaal te laten verrassen door wat me te wachten stond. En wat ben ik blij verrast! Wauw! Ik vind de streek onwijs mooi maar ook veelzijdig, je kan er erg veel doen. Je kan er sowieso geweldig uit eten gaan op heel veel verschillende manieren – van luxe restaurants met Michelin sterren tot bij een overdekte markt -, er zijn veel heerlijke streekproducten zoals de Macarons en de mirabellen, die in veel gerechten gebruikt worden en je kan er echt veel ontdekken. In een video laat ik nog wat meer dingen zien die we op donderdag gedaan hebben, wat ook onwijs leuk was.

Mijn aanraders? Zelf vond ik Metz erg leuk omdat het wat meer een dorps gevoel heeft dan Nancy, en je moet echt het macaron fabriekje in Boulay bezoeken. Wat een lieve mensen en wat een geweldig mooi en lekker product! Ga in Nancy eten bij Brasserie Excelsior – omdat het eten geweldig is, maar ook om hoe prachtig het gebouw is in de Art Nouveau stijl -, ga shoppen in Metz en Nancy – dat kan je daar geweldig! – en… bekijk mijn foto’s en kies zelf wat je zou willen doen.

Ik heb het er in ieder geval onwijs naar mijn zin gehad en ben erg dankbaar dat ik er voor vier dagen mocht zijn, wat een mooi en leuk gebied en wat een vriendelijke mensen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.