Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • boeken
Een MissLipgloss artikel

Mijn laatst gelezen boeken #1

Als er een non-beauty blogpost is waar ik veel vraag naar krijg, is het wel de blogpost over de boeken die ik laatste periode heb gelezen! Op Facebook vroeg ik of jullie een video of geschreven blogpost wilden, en de geschreven versie won! Dus vandaag: deel 1!

Ik heb het opgesplitst in twee delen omdat het in totaal zo’n elf boeken waren, iets teveel om in één blogpost te bespreken. En elk boek verdient echt de aandacht, haha! Net als in Movie Time, daar behandel ik ook altijd zo’n vijf films.

De boeken die ik in deze twee blogposts laat zien heb ik in het laatste halfjaar zo’n beetje gelezen. Op vakantie, ’s avonds in bed, en nu lekker op het terras in de zon. Sinds ik kan lezen verslind ik boeken, ik ben er zo gek op! Ik kan mezelf dan helemaal afsluiten van m’n omgeving en gedachten, en ben alleen bezig met mijn boek. Zo fijn. Ik lees ook heel erg snel, ik kan in een paar uur een boek uitlezen! Op vakantie in Lanzarote afgelopen november heb ik zeven boeken gelezen. Jep! Echt waar!

Alle boeken van de laatste tijd…

En deze boeken ga ik vandaag behandelen!

Jetset van Marion Pauw is een dwarsligger, een mini boekje, superhandig voor onderweg. Weegt bijna niks en leest heerlijk! Ze kosten wel gewoon €12,95 per stuk maar ik vind ze echt heel handig. Ik las deze in het vliegtuig van New York naar Amsterdam, en las hem in één ruk uit.

Jetset gaat over succesvolle zakenman Alexander Zilver, die om zijn honderdste miljoen te vieren, samen met zijn beste vrienden, zijn dochter en z’n nieuwe vriendin een week lang op een luxe jacht door het Caribisch gebied gaat varen. Het begint al ongezellig, en het wordt nog ongezelliger – understatement! – als Alexander op de tweede dag dood in zijn hut wordt gevonden. De kapitein en hoofdstewardess gaan op onderzoek uit, en al snel blijkt dat iedereen aan boord wel een reden heeft om Alexander uit de weg te ruimen.

Deze literaire thriller is superspannend, hier en daar grappig en heel vlot geschreven. Het leest gewoon lekker weg en is echt een pageturner, je kan niet wachten tot je bij de volgende pagina bent, omdat je zó nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt. Een aanrader als je van spannende boeken houdt, ik heb er van genoten en hem letterlijk in één keer uitgelezen.

Nog een dwarsligger, die ik twee keer heb gelezen! Één keer gewoon thuis, één keer in het zwembad op vakantie. De reünie van Simone van der Vlugt. Sabine heeft een jaar thuis gezeten met een burnout en gaat langzaamaan weer aan het werk bij een bank in Amsterdam. De precieze oorzaak van de burnout weet ze niet, en het werken gaat ook niet echt lekker wanneer ze een uitnodiging voor een reunie van haar oude middelbare school krijgt. Ze denkt weer regelmatig aan de verdwijning van haar klasgenoot en hartsvriendin Isabel. Ze rakelt haar hele verleden weer op, ze voelt zich schuldig omdat zij de laatste was die Isabel die dag gezien had. Ze gaat op onderzoek uit, ze gaat wroeten in het verleden en komt steeds dichterbij de reden van Isabels’ verdwijning.

Dit boek leest als een chicklit. Het gaat over een jonge vrouw met haar dagelijkse problemen: vriendjes, vriendinnen, werk. Bij Sabine loopt niks echt lekker, ze is sociaal gezien niet echt goed, heeft een drankprobleem, had een burnout, ligt niet zo lekker bij haar collega’s… En dan komt er die uitnodiging. Dit boek is heerlijk spannend en sleept je mee, omdat je zelf zo graag wilt weten wie Isabel vermoord heeft, en waarom. Het einde is bizar. Dit boek is een aanrader voor meiden die een heel spannend verhaal willen lezen, maar ook een soort roman.

In ‘Vrouw zoekt berg om tegenop te zien’ ben ik net begonnen en ik vind hem nu al heerlijk. Het past wel bij mij! Het verhaal gaat over Noelle Hancock, die haar goedbetaalde baan als gossipblogger ineens kwijtraakt. Op vakantie krijgt ze dit nieuws, terwijl ze op het strand aan een cocktail ligt te nippen. Ineens is alles weg. Ze gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, en dan komt ze per toeval de quote van Eleanor Roosevelt tegen: ‘Doe elke dag een ding waar je bang voor bent’. Dit doet haar beseffen dat ze van een heel ambitieuze en spontane vrouw is veranderd in een timide, twijfelend persoon. En dus volgt ze Eleanors advies op. Elke dag gaat ze iets engs doen. In de trapeze hangen, acupunctuur, haar exen opzoeken… Hierdoor leert ze zichzelf kennen en ontdekt ze waar ze toe in staat is.

Het boek staat vol met mooie, inspirerende quotes, waar ik echt gek op ben! Het is gewoon een heel leuk, grappig, ontroerend verhaal van een vrouw die eigenlijk gewoon op zoek gaat naar zichzelf, wie zij is en waar zij voor staat.

Vita van Matthijs Kleyn kocht ik toen ik vast zat op Schiphol omdat er geen treinen reden. Leesvoer! Vitagaat over Hylke en Vita. Hylke ontmoet haar op zijn werk en wordt smoorverliefd op de kleine, stoere Vita. Ze krijgen een relatie en Hylke is met haar voor het eerst echt gelukkig. Tot hij merkt dat ze depressief is, en dood wilt. Hij doet z’n uiterste best om haar van gedachten te veranderen, maar het maakt het alleen maar erger. Om te voorkomen dat ze ongelukkig blijft, besluit hij een eind aan haar leven te maken.

Leest als een speer, neemt je mee, houdt je vast. Spannend en romantisch, ontroerend… Maar ik was zwaar teleurgesteld door het eind, en ook doordat dat al verklapt werd in de flaptekst. Het is een bizar einde. Ik kan niet veel meer verklappen want dan weet je precies wat er gaat gebeuren, maar ik legde dit boek weg met een heel, heel naar gevoel waar ik nog uren over na heb gedacht. Nee, ik vind het geen aanrader. Jammer.

‘Zomerhuis met zwembad’ las ik, hoe toepasselijk, op vakantie, aan het zwembad. Het gaat over Marc Schlosser, hij is huisarts en heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patienten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij moet zich verantwoorden voor het Medisch Tuchtcollege, maar daar is ‘ie niet zo bang voor. Maar: is het wel een fout? De verhoudingen tussen Marc en Ralph lagen niet zo lekker. Heeft het te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?

Dit is een ander boek dan boeken die ik normaal lees. Het is hier en daar een beetje ranzig, alles wordt tot in detail beschreven, en nergens komen clichés terug in dit verhaal. Het is spannend, er rijzen een hoop vraagtekens bij je wanneer je dit verhaal leest, en je kan ook wel wat sympathie voor Marc opbrengen. Spannend, grappig, een tikje ranzig en vooral meeslepend. Een heerlijk boek voor aan het zwembad, op vakantie!

Een kleine Sneak Preview van de boeken die ik in de volgende editie laat zien! Als je nog tips hebt voor boeken die ik echt móet lezen… Kom maar op! De laatste tijd ben ik vooral into thrillers!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.