Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn kerst + kerstlooks

1111Elk jaar post ik wel foto’s van welke make-up look ik nu zelf uiteindelijk droeg tijdens de kerstdagen. Omdat ik een nieuwe camera heb, heb ik tijdens de kerstdagen veel foto’s gemaakt, niet alleen van mezelf. Ik laat in deze blogpost dus zien hoe ik er uit zie plus hoe mijn kerstdagen waren!

De foto’s zijn dus gemaakt met mijn nieuwe camera, een Panasonic Lumix GM1.

Kerstavond: na allebei klaar te zijn met werken en eten trokken we een fles bubbels open en gingen we samen film kijken en Kolonisten spelen.

P1220987

P1220990

Kolonisten spelen we normaal eigenlijk alleen op vakantie – thuis denken we er niet aan, of zo – en Willem won. Ik verloor op het nippertje, als hij één beurt later zijn zet had gedaan had ik gewonnen! Ooooh.

P1220994

Je ziet vaak alleen maar van die gepolijste, opgeruimde foto’s van woonkamers, zo ziet het er normaal gesproken uit. 😉

P1220996

Cadeautjes onder de boom…

P1230002

Schattige Philosophy kussentjes op het schommelstoeltje naast de boom.

P1230034

Met z’n tweetjes ontbijten op eerste Kerstdag! Kerstmuziek aan, broodjes in de oven, sapje er bij… Wij ontbijten bijna nooit samen echt uitgebreid dus dit is leuk!

P1230038

Dan de look die ik droeg! Ik ging voor de look die ik je liet zien in een video, mijn derde kerstlook. Ik voegde nog één glanzende kleur toe uit het Kardashian palette, verder is ‘ie eigenlijk hetzelfde!

P1230054

Op mijn lippen droeg ik Estee Lauder Pure Color Lipstick in Vanilla Truffle, uit de BlockBuster set. Deze is nu precies goed nude voor mij, omdat ik dinsdag een Spray Tan had, dus ik ben net wat bruiner dan normaal.

P1230062

Op mijn nagels toch nog een andere manicure dan ik liet zien, omdat die deels was afgebladderd en ik heb een hekel aan niet-nette nagels. Ik ging voor knalroze (KLEUR) met OPI Goldeneye op de tips. Niet echt typisch Kerst, maar ik vond het wel een leuke manicure.

P1230074

Ik droeg beide kerstdagen Chanel No. 5 eau de parfum.

P1230083

De hele look! Wat ik op mijn gezicht draag:

Klik op de linkjes voor reviews van de producten.

P1230096  P1230137

’s Ochtends waren Willem en ik samen thuis en maakten we ons klaar voor Kerst bij mijn broer thuis. Eerst lekker uitslapen, dan rustig ontbijten, klaarmaken…

P1230157

In de trein naar Dalfsen! Ik maakte daar geen foto’s. Eerst vierden we mijn broer zijn verjaardag bij hem thuis met de hele familie en we aten bij mijn ouders thuis. Tot ’s avonds laat speelden we spelletjes (Ligretto en Kolonisten van Catan, maar dan het bordspel) en het was onwijs gezellig. Fijn om zo met Kerst eindelijk wat meer tijd voor elkaar te hebben.

P1230187

Tweede Kerstdag was ik de hele dag druk bezig, want ’s avonds zouden er twaalf mensen komen eten! De familie van Willem vierde Kerst bij ons thuis. Zijn ouders, zus en neefje en nichtje kwamen met aanhang en mijn ouders schoven ook gezellig aan. Gelukkig hielp iedereen met eten maken, ik zorgde voor het voorgerecht, twee desserts, de drankjes, de hapjes vooraf (brood, kaas, dipjes, smeersels) en natuurlijk was ik de gastvrouw omdat het bij ons thuis was.

Ik heb weinig foto’s van het eten gemaakt, maar ik maakte als dessert aardbeientiramisu, je kan hieronder het recept zien:

P1230188

Dit was een succes! Verder maakte ik een salade van gekaramelliseerde stoofpeertjes met spek, geitenkaas, tomaat en rucola als voorgerecht en nog een ’tussen dessert’; citroensorbetijs en roomijs met ijskoude limoncello. Ook zorgden wij dus voor drinken en hapjes. De hele dag was ik bezig met koken, opruimen, schoonmaken, alles klaarzetten…

P1230195

Ik gebruikte dit palet van Bobbi Brown, Old Hollywood. Deze is van kerst dit jaar. Zo mooi!

P1230224

P1230228

De look! Ik gebruikte Estee Lauder Sumptuous Extreme mascara.

P1230235

Op mijn lippen heb ik MAC Underage lipglass.

P1230247

Op mijn gezicht draag ik precies hetzelfde als op eerste kerstdag!

P1230201

Alles klaarzetten!

P1230251

Tafel gedekt voor twaalf man met overal kaarsjes en glazen. Ziet er zo gezellig uit, en nog meer als overal eten staan en als iedereen op z’n plek zit.

P1230253

Voor iedereen alvast een cadeautje op het bord…

P1230259

…de rest lag onder de kerstboom. We trokken lootjes en heel veel mensen kochten nog voor iedereen cadeautjes. Zo leuk en lief!

P1230260

P1230263

Willem en zijn moeder maken de laatste dingetjes klaar voor het hoofdgerecht… Ze maakten hazenpeper, stoofvlees, spruitjes, rode kool en aardappelpuree. Het was onwijs lekker!

P1230266

Met z’n allen borrelen…

P1230272

En héél veel eten!

P1230282

CHAOS!

Het was een ontzettend leuke avond en ik denk dat dit mijn leukste kerst tot nu toe was. Ik heb onwijs gelachen en genoten, lekker gegeten en met iedereen bijgepraat. Het gebeurt niet vaak dat we als familie bij elkaar zijn, zowel op eerste kerstdag met mijn familie als op tweede kerstdag met Willem zijn familie. Praktisch zijn we nooit met z’n allen samen dus wanneer we dat wel zijn is dat speciaal én heel erg leuk. Tijd voor elkaar met lekker eten, lekker drinken en cadeautjes. Ik heb er enorm van genoten en heb een heerlijke kerst gehad.

P1230286

Er waren drie honden en Chubby besloot er aan het einde van de avond tussenuit te knijpen.

P1230298

Rond elven begonnen de eerste mensen weg te gaan omdat ze treinen moesten halen en toen begon het opruimen. Iedereen hielp heel lief mee en binnen no time was mijn huis weer netjes en schoon.

P1230296

Onesie aan, make-up er af, haar omhoog, tijd om te gaan slapen… Kerst is weer voorbij! De volgende keer dat we kerst bij ons thuis vieren dan heb ik een dresscode: zo comfy mogelijk! Dus trek je onesie of joggingpak uit de kast… Haha, dat lijkt me nou zo leuk!

Volgend jaar wordt waarschijnlijk een heel andere kerst. De oom van Willem woont op Sint Maarten en we willen daar al een poos met de hele familie heen. Je vliegt niet zomaar even op en neer. Met kerst en oud en nieuw volgend jaar willen we er graag naar toe met z’n allen. Dat lijkt me echt onwijs leuk, en ook gek om die dagen op een warm tropisch eiland te vieren!

Wat heb jij gedaan met kerst? Ik hoop dat je het leuk hebt gehad en dat je hebt genoten, wat je ook gedaan hebt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.