Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
18 april 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • kapsel
Een MissLipgloss artikel

Mijn haar verhaal

Ik heb heel wat kapsels gehad in de negentien jaar dat ik leef. Ik krijg al een hele poos de vraag of ik een keer foto’s wil laten zien van mezelf met lang haar. Maar die foto’s, waar waren die? Toen ik gisteren op mijn externe harde schijf iets aan het opzoeken was, kwam ik allemaal oude foto’s tegen. Tijd om ze op een rijtje te zetten. Let op, hier zitten héél veel foto’s bij!

Hier was ik denk ik 1,5 of twee jaar. Ik droeg een schattig bloempotkapseltje, iets waar ik toen zelf nog niet echt inspraak op had. Of beter gezegd, wist ik veel. Heb ik niet een superschattig jasje aan? En check die chubby babypolsjes!

Een jaar of vier, hier had ik een bob (zo, wat was ik hip!) met een klein staartje en een knip met kraaltjes. Ik vind het wel schattig.

Na dit kapsel heb ik jarenlang gewoon lang haar gehad, dat mijn moeder elke dag in een staart deed. Zoals dit:

Dit heb ik tot ongeveer mijn dertiende gehad. ik droeg het elke dag hetzelfde, gewoon, in een staart, zonder enig haarproduct. Moet je trouwens mijn wenkbrauwen zien! Vlak hierna heb ik ze voor het eerste laten harsen.

Tussendoor heb ik nog wel een kortere coupe gehad met een kleurtje erin:

Ik denk dat ik hier een jaar of dertien was.

Op mijn veertiende ging ik voor het eerst kort. Mijn haar was finaal verknipt bij de kapper en er zat maar één ding op: de schaar erin.

Zo droeg ik het. Mijn eigen haarkleur, met lots of gel. Damnit, had ik niet wax kunnen gebruiken ofzo? Ik vind dit wel een leuk kapsel, alleen zou ik het nu zonder matje doen. Ik was er wel blij mee toen, en kreeg er ook enorm veel complimentjes over.

Ik denk dat ik het zo ongeveer een jaar gedragen heb, ook heb ik het een tijdje in een soort hanenkam gehad, maar daar heb ik geen foto’s van.

Toen ben ik het lang laten groeien, op mijn vijftiende/zestiende. Ik wilde lang haar!

 

Op deze laatste foto is het echt wel lang, ik draag ook een staartje. Het is ook mijn eigen haarkleur, vrij donker. Maar ik vind het me niet staan, al vond ik het toen wel lekker, dat lange haar. Toch ging de schaar er weer in, lang past niet bij me.

Eerst werd het zo: aan de achterkant nog wel een beetje lang, en kort aan de voorkant.

En toen: chop chop! De schaar erin. Kort! En mijn eigen haarkleur.

Zelf zwart geverfd


Dit was mijn eerste ontmoeting met Mascha! Ik weet nog dat ik toen zó onder de indruk was omdat ik haar zo mooi vond. En nog steeds vind 😉

Zwart en heel netjes en sleek gestyled

In de zesde van de middelbare, mijn eigen haarkleur met een iets langere lok aan de voorkant. Dit begint al iets meer op mijn kapsel van nu te lijken. Al vind ik wel dat ik hier een beetje op een jongetje lijk.

En chop chop again! Dit was op mijn achttiende. Hans Beers knipte mijn haar en het werd heel heftig, maar ik vond het wel erg mooi. De zij- en achterkanten waren gemillimeterd.

Sindsdien ben ik de lok aan het laten groeien. Hier zijn de zij- en achterkanten weer ‘normaal’, iets langer.

Zwart aan het uitgroeien, vorig jaar mei (2009)

Voor het eerst (deels) blond, in de zomer van 2009. Geknipt door cursisten van Vidal Sassoon.

Grijsblond

Parelmoerblond

Grijsblond again

En mijn kapsel nu: lange lok voor, zijkant kort, bruin met blond.


Zo, wat een kapsels… En wat een werk om al die foto’s op te zoeken! Maar ik wilde dit al tijden doen en nu heb ik het eindelijk gedaan. Welk kapsel en kleur vinden jullie het mooiste?Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.