Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn goede (beauty)voornemens voor 2014

De afgelopen jaren hield ik goede (beauty)voornemens bij hier op de site, en aan het einde van het jaar checkte ik dan samen met jou of ik me er een beetje aan had gehouden… En ook zette ik nieuwe voornemens op voor het nieuwe jaar. Het is weer tijd!

 

Mijn goede (beauty)voornemens van 2013

Laten we eerst naar deze voornemens kijken die ik maakte voor afgelopen jaar…

Beauty

 • Meer aandacht aan mijn nagels besteden. De laatste maanden heb ik ze verwaarloosd, terwijl ik juist heel mooie nagels heb als ik ze goed verzorg. Een paar keer per week insmeren met olie, nagelverharder, et cetera. Even aandacht aan besteden!

Dit is eigenlijk heel erg goed gelukt! Ik heb een jaar gehad met erg mooie, netjes verzorgde en gelakte nagels. Ook deels te danken aan de gelnagellak!

 • Vaker naar de schoonheidsspecialiste om mee-eters te laten verwijderen. Ik heb er altijd heel veel op mijn neus en kin en krijg ze zelf niet weg, de schoonheidsspecialiste doet het zelf altijd met naaldjes. Een keer in de twee maanden lijkt me een goede richtlijn, dat is zes keer per jaar. Dat lijkt me heel haalbaar!

Check! Sinds een tijdje ga ik elke zes weken naar de hannah huidcoach. Bevalt goed! En mijn huid ziet er echt beter uit.

 • Mijn haar laten groeien en het goed verzorgen.

Check check check. Wel: extensions. Maar ik heb me hier goed aan gehouden.

 • Écht elke avond mijn make-up verwijderen. Nu echt. Geen smoesjes.

Dit gaat ook echt wel goed. Het gebeurt echt héél sporadisch dat ik het laat zitten, maar dat is letterlijk een keer in de drie maanden en ik vind het nog viezer dan vroeger. Brrrrrrrr.

 • Vaker ‘s avonds douchen. Wat is dat toch fijn!

Hmmmm. Ik douche toch vaker ’s ochtends. Vind ik schoner, ik voel me dan ook frisser en ik word er lekker wakker van.

 • Minder vaak mijn haar föhnen! Dus ‘s avonds voor het slapen gaan mijn haar wassen en ‘s ochtends wakker worden met droog haar.

Ik föhn het sinds ik extensions heb juist vaker, dus deze is niet zo goed gelukt. Toen ik nog geen extensions had, föhnde ik het bijna nooit meer, dus daarvoor lukte het wel goed!

Non-beauty

 • Volop gaan voor wat ik wil. In 2013 is dat mijn blog, mijn shop en mijn boek. Mijn jaar staat in het teken van deze drie grote dingen.

Nou, dat is gelukt! Daar kwam ook nog TV bij, met TLC en RTL Koffietijd.

 • Mijn tijd goed indelen en ook tijd maken om te relaxen. 2013 wordt ongetwijfeld een druk jaar, ik moet zuinig zijn op mezelf en ook tijd vrij maken om níet te werken.
 • Nog meer relaxed zijn. In 2012 heb ik veel vooruitgang geboekt en ben ik van een zenuwachtig stresskipje veranderd in een vrij rustig persoon. Dat wil ik vasthouden, en voor zover het kan nog relaxter zijn. Bewust, door meditatie, mindfullness en alles helder houden door duidelijke planningen te maken en mijn agenda overzichtelijk te houden.

Haha! Deze twee punten zijn me op zijn zachtst gezegd niet zo best gelukt. Ik heb hier een hoop van geleerd, maar ik ben juist totaal over de kop gegaan in 2013 doordat ik te druk was, teveel deed en geen orde kon scheppen in de chaos.

 • Gezond (blijven) eten. Maar niet te krampachtig.

Zeker gelukt! Ik ben in 2013 veel meer gezond gaan eten, ik eet voor een groot deel ‘clean’, maar niet honderd procent hoor, daarvoor is er ook teveel lekker ongezond eten waar ik af en toe van wil genieten. Ik ben dit jaar ook meer gaan sporten en bewegen, dus daar ben ik ook erg blij mee en tevreden over, het voelt goed en ik merk ook veranderingen in mijn lijf, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

 • Genieten! Zoveel mogelijk genieten en dingen doen die ik heel erg leuk vind.

Dit is gelukt. Ik geniet met volle teugen 🙂

 

Mhhh, niet slecht, toch?! Niet alle punten kan ik afstrepen, maar de meeste wel. De belangrijkste zijn me niet helemaal gelukt (relaxed zijn en tijd goed indelen en goed voor mezelf zorgen…) maar daar heb ik erg veel van geleerd en in 2014 gaat me dat juist goed lukken.

Ik denk zelf dat de jaarwisseling niet het enige moment van het jaar is om te reflecteren en terug te kijken, dat kan je op elk willekeurig moment doen. Elke dag is een goed moment voor verbetering. Daarom ga ik voor 2014 geen lijstje maken. Het belangrijkste vind ik dat ik een wat relaxter jaar in ga, waarin ik veel ga werken maar ook veel ga genieten en relaxen. Ik wil in 2014 me focussen op MissLipgloss.nl en ik hoop dat ik de kans krijg om meer televisiewerk te doen… We gaan vanzelf ontdekken wat 2014 gaat brengen, ik heb er in elk geval zin in. Bizar dat er alweer een jaar voorbij is…

Heb jij goede voornemens?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.