Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete zonnebrillen

0000Wanneer de zon ook maar een beetje schijnt, heb ik meteen een zonnebril op mijn neus. Ik schreef al eens een blogpost over hoe belangrijk het is om een zonnebril te dragen, maar daarnaast staat het natuurlijk ook gewoon heel leuk! En ik vind het gewoon prettig om een bril te dragen als de zon schijnt – de voorspellingen voor vandaag zijn goed, de zon zou moeten gaan schijnen! Ik laat je vandaag mijn favoriete zonnebrillen zien!

Een goede zonnebril is voor mij echt onmisbaar en ik baal ontzettend als ik per ongeluk vergeet een zonnebril mee te nemen. Als de zon schijnt, maar ook als het gewoon helder weer is – dus ook buiten de zomer om – , vind ik het prettig voelen aan mijn ogen om een zonnebril op te hebben. Ik hoef dan niet te knijpen met mijn ogen – daar krijg ik snel hoofdpijn van, oh, en je krijgt er rimpels van! – en het kijkt ‘rustig’.

Jarenlang droeg ik allerlei leuke zonnebrillen van H&M en HEMA, sinds een paar jaar investeer ik meer in een zonnebril. Ik mag van mezelf ook geen goedkope brillen meer kopen, omdat ik weet dat ik er niet zuinig op ben (lees: er zitten snel krassen op of ik ‘vergeet’ ze gewoon) en toch graag mijn favoriete kwalitatief goede zonnebrillen draag. Niet dat goedkopere zonnebrillen niet goed beschermen hoor! Vaak is de UV-bescherming gewoon prima.

Ik krijg heel vaak de vraag wat precies de modellen zijn van de zonnebrillen die je mij wel eens ziet dragen op foto’s, dus bij deze! En wat meer informatie.

 

Ray Ban Aviator Large Metal RB 3025 met Grey Green glazen

P1140140-595x446 copy

 Dit is echt mijn nummer één favoriete zonnebril, al jaren! Dit is mijn eerste ‘dure’ zonnebril en ik draag hem heel erg graag en veel. De Ray Ban Aviator is een mooi klassiek en tijdloos model, zit onwijs lekker – je voelt hem bijna niet en ik vind hem gewoon leuk staan. Hij flatteert heel veel gezichtsvormen en deze pak ik het snelst. Op vakantie in Barcelona is er alleen een klein ongelukje mee gebeurd waardoor het frame iets verbogen is (huil! Ik baalde zó!) maar bij de opticien is ‘ie weer bijna helemaal recht gebogen.

Deze kost tussen de €110 en €113.

 

Ray Ban Justin Brown Shaded RB 4165

IMG_1617_zpsf0cda4c6 copy

Dit was mijn tweede Ray Ban bril! Een heel ander model.  Deze zag ik bij een beautyjournalist waarmee ik op persreis was. Ik was meteen verliefd op haar bril en vroeg snel welk model het was. Ik paste hem even en vond hem meteen leuk. Ik ben best wel kieskeurig met zonnebrillen, ik moet een bril echt meteen geweldig vinden, wil ik hem kopen. Net als met tassen. Als ik er één vind waar ik helemaal wild van word, moet ik hem wel kopen! Eenmaal in Nederland bestelde ik hem en ik ben er erg blij mee. Dit frame is van kunststof en is vrij licht, zit weer heel anders dan de Aviator.

Kost rond de €90 – €100.

 

Ray Ban Aviator Large Metal RB 3025 met Green Shaded Blue Mirror glazen

Schermafbeelding 2013-08-11 om 16.57.29

Een hype op dit moment: de Ray Bans met spiegelende gekleurde glazen! Toen ze net uit waren in Nederland wilde ik ze al, maar toen dacht ik: nehh, ik heb al Aviators. Toen ik later een ander Ray Ban model op het oog had, ben ik tóch voor deze Mirrored gegaan. Zelfde montuur als ik dus al had, maar met andere kleur glazen. Het model vind ik leuk, staat me (vind ik ) goed en draag ik graag, dus ik wist zeker dat ik deze veel ging dragen. En ik draag hem graag én veel! Deze is wel iets meer trendgebonden dan de ‘gewone’ Aviator.

 

Kost tussen de €110 en €130.      

 IMG_3474_zps41a9c1b1

Zoals je merkt ben ik groot fan van Ray Ban! De kwaliteit van de brillen is erg goed, ze hebben prachtige tijdloze modellen en het is gewoon wel erg mijn smaak. Ik ben niet zo van de enorme brillen met veel poespas en toeters en bellen, doe mij maar iets straks en simpels, iets tijdloos.
Wat ik ook erg tof vind is dat de meeste modellen uniseks zijn. Mijn vriend heeft ook een Ray Ban (een New Wayfarer) en als we op vakantie zijn dan kunnen we brillen uitwisselen. Mijn brillen staan hem ook supergoed en dat vind ik wel heel geinig (en handig!).

Wat ik ook prettig vind aan Ray Ban zonnebrillen is dat ze niet peperduur zijn. Oké, honderd euro is heel erg veel geld, maar als je gaat voor een Dior, Prada of Tom Ford bril zit je al gauw over de €300 en dat is bij Ray Ban eigenlijk nooit het geval. Kwaliteit voor een oké prijs.

 

Ik word trouwens niet betaald door Ray Ban voor deze blogpost, was het maar zo’n feest, haha! Ik ben gewoon echt fan van hun zonnebrillen en wilde dat gewoon eens delen. Ik krijg regelmatig vragen over welke modellen ik nu precies draag, dus, voila!

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.