Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete muziek

Bij Ask Me Anything krijg ik heel vaak de vraag welke muziek ik leuk vind. Dus ik besloot er maar eens een artikeltje aan te wijden! Om kort te zijn: ik heb geen specifieke muzieksmaak. Niet alternatief, meer een beetje mainstream. Een vriendinnetje van mij (Marije, I know you read this!) heeft allemaal van die  ‘aparte’ muziek op haar laptop. Zo cool vind ik dat. Ik zei laatst tegen haar “Oh zo leuk, al die onbekende muziek.” “Onbekend?” zeg ze. “Jij kent het niet, dat maakt het niet onbekend!” En da’s natuurlijk waar, haha…

Maar goed, ik ben dus iets meer standaard qua muziek. Ik ben echt heel breed qua muziekstijl. Op het moment luister ik veel naar muziek van Nederlandse bodem, zoals Dio, De Jeugd van Tegenwoordig, Acda & de Munnik, de 3J’s (okay, dit is slecht voor mijn reputatie, maar de 3J’s hebben serieus erg mooie nummers), Alain Clark, Miss Montreal… Wie zei dat Nederland geen talent heeft? Op dit moment ben ik helemaal weg van The Sheer, ik luister de hele dag hun laatste cd, ‘Here And Now And Long Before’. Mijn favoriete nummers van de cd zijn Devil On His Own en Here And Now And Long Before.


Verder luister ik de laatste tijd veel Lilly Allen (haar CD is echt ongelooflijk leuk). Ook heb ik de smaak van The Kooks weer helemaal te pakken! Ik heb sinds een tijdje hun nieuwe cd (Konk), en die zet ik vaak samen met hun oudere cd (Inside In/Inside Out) op shuffle op m’n iPod. Ik heb echt The Kooks buien, ik kan dan ook helemaal blij worden als ik hun muziek op heb staan. Het is vooral lekker op de fiets. Wanneer de zon dan net een beetje doorkomt, voel ik me helemaal happy, haha! Mijn favoriete The Kooks nummers:

 

Wanneer ik uitga, vind ik house eigenlijk altijd het leukste. Helaas wordt het in discotheken en kroegen niet veel gedraaid. Vorig weekend ben ik naar LIPGLOSS geweest, een erg gaaf housefeestje in Zwolle. Ik vind het heerlijk om op house te dansen, het is echt helemaal mijn muziek. Het filmpje hieronder is van de negentiende editie van LIPGLOSS, om even een indruk te wekken! Elke editie heeft een ander thema, thema van de negentiende was sport. Van afgelopen weekend was FEELLIKEABIOTANICANDORGANICLOVINGECOLIVE, dus natuurlijk en biologisch. Heel grappig en goed bedacht!

I know, ik heb een beetje een standaard muzieksmaak. Maar dit is dus in ieder geval wat ik leuk vind. Wat ik niet leuk vind: hardrock, death metal, piratenmuziek (echt Nederlandstalig wat je op piratenzenders hoort), (happy) hardcore, trance, The Veronicas. No offence naar mensen die hier wel van houden, het is gewoon niet echt mijn ding.

En, voldoe ik aan jullie verwachting? 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.