Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete Miss Lipgloss momentjes

Miss Lipgloss is nu alweer bijna drie jaar mijn fulltime baan. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat! 6,5 jaar ben ik al bezig met bloggen, bezig met MissLipgloss.nl en ik vind het te gek om te doen. Omdat ik dagelijks heel wat ‘yay!’-momentjes met Miss Lipgloss heb, wil ik die met je delen. Want jij bent ook onderdeel van de ‘yay!’.

Om een uur of acht ’s ochtends wakker worden, in bed alvast op mijn telefoon de reacties lezen en zien dat er dan al tientallen meiden gereageerd hebben. Meteen check ik mijn statistieken en dan zie ik dat er al zo’n 4.000 meiden op de site zijn geweest. Eerlijk? Dat vind ik ongelooflijk! Daar word ik natuurlijk onwijs blij van en op die manier start ik mijn dag altijd op een goede manier. 

Ik vind mijn mail verwerken een van de minst leuke dingen om te doen voor de site, maar de leuke mailtjes van jullie, mijn lieve bezoekers, maakt het een heel stuk leuker! Ik krijg wekelijks onwijs veel mailtjes van jullie. Soms kort, om even te laten weten hoe leuk mijn site is, maar soms ook hele levensverhalen. Dat waardeer ik enorm en ik probeer altijd te reageren, al is het soms na een paar weken vanwege mijn volle inbox. Wat ik vooral veel hoor is dat mijn site – onbewust – heeft geholpen in minder leuke periodes. Dat vind ik zó bijzonder. Ik noemde het ook al in mijn ‘bedankt’ video, maar dat ik al één persoon kan ‘raken’ met mijn site zou ik al geweldig vinden. Het is al helemaal te gek dat dit dus vaker gebeurd. Zo zie je maar, make-up – en Miss Lipgloss.nl – is alles behalve oppervlakkig. Het kan levens en personen veranderen!

Mensen enthousiast maken. Tijdens de presentaties die ik geef over mijn blog en mijn bedrijf, maar ook gewoon één op één. Bijvoorbeeld als iemand verbaasd is over het feit dat ik kan leven van mijn blog. Soms begint het zelfs met ‘wat is bloggen dan?’. Dan leg ik uit hoe alles werkt, hoe het kan dat het mijn fulltime baan is, en mensen reageren altijd (echt altijd!) zo leuk, vrolijk en enthousiast. Daar word ik zelf weer mee aangestoken. Daarom vind ik het ook leuk om er over te vertellen, ik word weer enthousiast door het enthousiasme van de mensen aan wie ik het vertel. Dan zeggen ze altijd ‘Wow, wat onwijs leuk!’ en dan denk ik ‘JA! Dat is het ook!’. De laatste maanden geef ik elke week wel een paar interviews af – aan magazines, kranten, radiozender en studenten – en dat vind ik ook altijd erg leuk. Als ik dan weer naar huis ga na het interview, loop ik op wolkjes. Omdat ik weer even voel hoe LEUK het is. Natuurlijk weet ik dat altijd, maar als ik overdag ‘gewoon’ aan het werk ben thuis, zit ik natuurlijk niet de hele dag te stralen en lachen, het is ook soms ‘gewoon’ werk.

Op plekken komen waar ik anders nooit zou komen en dingen doen die ik anders nooit zou doen. Bijvoorbeeld de perspresentaties, maar ook de persreizen. Soms mag ik naar exclusieve feestjes waar je anders gewoon niet binnenkomt. Ik ga er niet vaak heen, maar als ik er heen ga geniet ik er van. Het is te gek dat dat soort deuren voor mij opengaan. Het voelt soms ook gek (ik denk altijd: ik ben maar gewoon een meisje met een blog) maar het is vooral heel erg leuk en ik geniet er van. Ook persreizen zijn ontzettend leuk. Het is altijd hectisch met volle programma’s, maar dat dat mijn werk is, vind ik te gek. Zeker toen ik terugkeek op 2012 dacht ik: wow. Zeven keer mocht ik op reis voor mijn blog. Ervaringen om nooit te vergeten!

Zomaar op straat herkend worden. ‘Hey, jij bent toch Cynthia?’ of ‘Ben jij niet dat meisje van die site?’ Soms loopt er een meisje langs die roept ‘Ik bezoek elke dag je site!’ Altijd als zoiets gebeurt is de glimlach niet meer van mijn gezicht weg te slaan. Soms blijft de dame in kwestie even hangen om een praatje te maken, soms is het gewoon even ‘hoi’ zeggen, soms maken we een foto. Het is altijd enorm leuk, maar ook raar, hoor! Ik ben gewoon Cynthia, en dat ik dan meerdere keren in een week herkend wordt is echt wel bizar! Maar vooral heel erg leuk. Het is áltijd leuk om mijn bezoekers te ontmoeten.

Ik ben natuurlijk begonnen met bloggen omdat ik het zo leuk vind, en ik wist niet eens dat ik spullen zou ontvangen van bedrijven en PR-bureaus, maar ik vind het nu wel erg leuk om al die pakketjes te ontvangen. Van veel bedrijven ontvang ik hun (nieuwe) beautyproducten om te testen voor de site. Dit is altijd best veel in de week, dus zo’n vier keer in een week heb ik een soort uitpakfeestje. Het is altijd leuk omdat ik natuurlijk gek ben op beauty, maar ook omdat ik dan weer geweldig leuk nieuw materiaal heb voor MissLipgloss. Vaak zet ik meteen dingen op de foto en ga ik meteen aan de slag, ik krijg altijd zin om te gaan bloggen op die momenten. Het leuke is ook nog dat ik niet alleen beautyspullen krijg, ik word ook verwend met andere dingen. Lekker eten, kleding, accessoires, sieraden, tassen, boeken… Die zie je dan ook wel eens op Twitter en in de Sneak Peek voorbij komen. Ik geniet er van, en alles wat ik niet kan gebruiken gaat naar een goed doel. Zo is iedereen blij!

Gewoon, lekker bloggen. Als ik eenmaal in een flow zit kan ik dagen achter elkaar non-stop bloggen. Dat zet ik dan allemaal in de planning en ik werk net zo lang door tot mijn inspiratie helemaal op is. Het gebeurt wel eens dat er een weekje niks uit mijn vingers komt, en dat voelt vreselijk, maar dan staat er in ieder geval van alles klaar! Ik vind het echt leuk om thuis lekker bezig te zijn met de blogposts, met de mooie foto’s, met de leuke producten. Het is voor mij de reden waarom ik met mijn blog begon 6,5 jaar geleden en het is nog steeds wat ik het allerleukste vind: de blogposts maken. En dat zoveel dames die vervolgens dagelijks lezen. Dat is het aller-, aller-, allerleukste!

Going back in time. Soms kom ik oude Sneak Peeks tegen, van een jaar of anderhalf terug, of héle oude blogposts van 2008 of 2009. Dat is leuk, dan kan ik weer herinneringen ophalen. Zo zag ik laatst deze blogpost uit 2009, van een perspresentatie van Bourjois. Je leest het niet echt in de blogpost, maar dat heeft zoveel indruk op me gemaakt, ik weet de kleinste details nog. Het was namelijk de allereerste perspresentatie waar ik voor uitgenodigd was. Het was in een prachtig huis in de Jordaan, en ik ontmoette Debbie van Beautyscene daar voor het eerst. Ze droeg een wit met zwart jurkje met zwarte hakken. Ik dronk witte wijn en ik verslikte me. En we kregen een méga zware goodiebag. Dat soort kleine dingetjes herinner ik me dan. Het was dan ook heel wat voor me, na drie jaar naar mijn allereerste perspresentatie. Daar begon het allemaal wat ‘serieuzer’ te worden met mijn blog. 
Dat soort herinneringen zijn zo leuk om terug te halen! Wat is het toch een leuk proces (geweest), en als ik me bedenk wat voor mooie herinneringen ik nog ga maken de komende jaren, word ik nog blijer! 

 

Thanks for making it happen! Ik beleef er elke dag plezier van!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.