Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 4s
  • apps
  • favoriet
  • fijn
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete iPhone Apps

Bijna twee jaar geleden maakte ik een update over mijn favoriete iPhone apps. Nu, twee jaar later, heb ik een iPhone 4S en ook heel andere favoriete apps! Ik krijg vaak de vraag of ik deze eens met je wil delen. Natuurlijk wil ik dat!

 

Instagram is denk ik wel mijn favoriete app. Met Instagram maak je van je iPhone foto’s iets bijzonders door de mooie filters en effecten, en dit kan je delen met je volgers en vrienden op Instagram. Je kan elkaars foto’s liken en er op reageren, en het is echt een sociaal netwerk opzich. Maar je kan ze natuurlijk ook op Twitter en Facebook delen. Ik ben dol op Instagram en ben er elke dag wel mee bezig. Door deze app kijk ik ook anders om me heen, altijd op zoek naar een mogelijkheid voor een mooie foto.

Twitter, natuurlijk! Ik gebruik de officiele Twitter app en die vind ik het fijnst, ik heb er heel wat geprobeerd de afgelopen jaren.

Herinneringen is een standaard app op de iPhone en ik gebruik hem elke dag! Zo handig! Je kan hierin allerlei to-do’s aanmaken, desgewenst je laten waarschuwen en ze afvinken. Ik maak altijd verschillende lijstjes (bijv. ‘privé’, ‘zakelijk’, ‘site’, ‘shop’) waarin ik handig bij houd wat ik allemaal nog moet doen. Wel zo handig!

 

Agenda is ook een standaard app die ik veel gebruik. Ik zweerde altijd bij mijn papieren agenda maar vervloekte hem ook als ik hem niet meenam. Hij is best groot en daardoor niet altijd praktisch. Ik heb mijn iPhone agenda gesynchroniseerd met mijn Google agenda wat superhandig is, zo heb ik altijd m’n agenda bij me. En hij werkt gewoon echt heel erg prettig!

De Facebook app is superhandig, snel en praktisch. Snel foto’s delen, inchecken bij plaatsen, wat je maar wilt. Ik vind het superhandig omdat ik vanaf mijn telefoon dus ook de Miss Lipgloss en Miss Lipgloss Shop Facebook pagina kan updaten. Snel en simpel. Love it.

 

SleepCycle. Deze gebruik ik al een hele poos! Het is een app die registreert, door de bewegingen op je matras, hoe je slaapt. Hoe diep, hoe lang, hoe licht. Je zet de wekker en de app wekt je op het moment dat je in een lichte slaap bent (vanaf een halfuur voor de wektijd). Op deze manier wordt je uitgeruster wakker! Als je tijdens je wektijd nog niet in een lichte slaap bent wordt je natuurlijk gewoon gewekt. Het is leuk om te zien hoe je slaapt in zo’n grafiekje.

 

Ziggo TV. Handig: als je op je WiFi zit (en je hebt internet van Ziggo) dan kan je via deze app live televisie kijken.

Whatsapp. Bijna overbodig nu de nieuwe iOS iMessage heeft, maar wel heel handig voor vriend(inn)en die geen iPhone hebben, of nog niet de nieuwe iOS. Whatsapp heeft me het afgelopen jaar heel wat bespaard op sms kosten! Echt perfect! Je kan met Whatsapp trouwens gratis berichtjes versturen via je internetverbinding.

Spotify. Love deze app. Als je een Spotify Premium Account hebt ($9 per maand) kan je via de iPhone app altijd muziek luisteren. Alle playlists die je in Spotify maakt, komen ook in je app tevoorschijn. Je kan je playlists ook naar je iPhone downloaden zodat je ook kan luisteren als je geen internetverbinding hebt (doe ik altijd, want zo kost het ook minder batterij). Dit gebruik ik supervaak, zowel onderweg met oordopjes als thuis in mijn docking station.

Pathé. Ik ben gek op films en naar de bios gaan, en heb ook een Pathé Unlimited Card (dan kan je voor €19 in de maand onbeperkt naar de bios). In de Pathé app kan je snel en makkelijk zien welke films er in jouw bioscoop draaien en je kan ook meteen tickets bestellen. Handig.

Reisplanner en Trein. Met deze apps kan je makkelijk zien welke treinen er rijden en je eigen routes plannen. Reisplanner is de officiele app van NS, maar ik vind Trein fijner en overzichtelijker.

TXXI. Zonder bellen een taxi bestellen! Zo handig! De app bepaalt je locatie en maakt contact met een taxibedrijf. Dit gebruik ik vrij regelmatig en werkt altijd geweldig. Soms is er geen taxibedrijf in de buurt met een koppeling met TXXI maar dan krijg je gewoon het telefoonnummer te zien, ook handig.

Water? is een supergrappig spelletje met een krokodilletje. Deze kroko staat onder de douche, en jij moet er voor zorgen dat er water in zijn badkuip komt door te graven en dergelijke. Heel erg leuk.

Catan is mijn favoriete bordspel en deze app werkt super! Ik heb hem ook op mijn iPad. Het speelt makkelijk, snel en leuk en je kan ook alle uitbreidingen downloaden. Speel dit echt vaak!

Foursquare is een leuke app waarmee je kan inchecken op allerlei locaties. Je krijgt hier punten voor en op die manier kan je een wedstrijdje doen met je vrienden, en allerlei badges verdienen. Ik vind het heel erg leuk!

 

Ik heb nog veel meer apps maar dit waren toch echt wel mijn favorieten. Heb jij nog aanraders?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.