Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete beautywinkels

]Al meer dan zeven jaar is beauty een van mijn grootste hobby’s en áls ik ga winkelen, sla ik het liefst alle kledingwinkels over en ren ik naar de beautycounters. Maar naar welke beautywinkels ga ik nu eigenlijk het liefst?

 

Vanwege mijn blog krijg ik veel producten opgestuurd, dus ik koop een stuk minder dan vroeger, maar nog steeds vind ik het heerlijk om mooie cosmetica te shoppen of gewoon rond te kijken bij mooie winkels voor inspiratie. Ik heb een aantal favoriete winkels waar ik graag kom.

 

Drogisterijen: Etos  & Kruidvat

winkellogo1_17

Etos is de drogisterij waar ik het allerliefst heenga. Ik vind dat er een prettige sfeer hangt, ze hebben vaak leuke aanbiedingen en de winkels zijn ruim en netjes. De verkoopsters zijn vriendelijk. Hier ga ik vaak heen als ik echt iets nodig heb, of als ik iets wil kopen van Etos huismerk.

 Lancering nieuw logo Kruidvat 1

Ik ben niet heel erg dol op Kruidvat qua winkel (vrij schreeuwerig, vol en vaak rommelig) maar ze hebben er wél Catrice en Essence, en daarvoor ga ik vaak naar Kruidvat. Onthulling: ik koop ook mijn wc-papier bij Kruidvat, ze hebben daar van die enorme verpakkingen.

Bij andere drogisterijen als DA, Trekpleister kom ik eigenlijk nooit, maar dat is ook omdat het verder weg van mijn huis is, dus ik wandel eerder naar Kruidvat en Etos.

 

Luxe (professionele) merken: MAC en Inglot

Ik denk dat Inglot het wint als het aankomt op luxe merken die een complete eigen winkel hebben. Ik vind de Inglot winkel op de Van Baerlestraat in Amsterdam heerlijk. Lekker ruim, mooi ingericht, je kan alles uitgebreid testen en er is zo ongelooflijk veel keus. Ik ben nog steeds verzot op het Freedom System dat ze hebben en ik ben echt gek op Inglot. Ik vind het dan ook heel erg jammer dat de Inglot counter weg is uit de V&D in Zwolle.

Op nummer twee staat de MAC Pro Store in Amsterdam, het enige wat ik daar bloed irritant vind is dat de winkel zo smal is. Er is weinig ruimte om rustig te testen en te proberen, en het is er altijd druk. Ik ga liever naar een rustige counter, maar daar hebben ze dan weer niet alles. Omdat ik zo dol ben op de make-up, neem ik het voor lief. Het helpt om vroeg op de ochtend naar de MAC Pro Store te gaan en de zaterdagen te vermijden.

 

Verzorging (op zichzelf staand): Rituals

Toen ik ging nadenken over ‘losse’ winkels met verzorgingsproducten kwam ik op Rituals, Sabon en The Body Shop. Mijn absolute favoriet van deze drie is Rituals. Ik ben gek op de producten en de geuren, de behandelingen bij de City Spa zijn te heerlijk voor woorden en de prijzen zijn best oké. Ook vind ik de winkels mooi ingericht, ruim, veel keus en het ruikt er altijd zo lekker.  ‘Mijn’ winkel in Zwolle wordt ook nog eens gerund door een geweldig lieve vrouw, dat maakt het extra fijn om er te komen.

Uit mezelf kom ik niet zo snel bij Sabon (ik vind het toch vaak iets te duur, ik houd meer van Rituals) en The Body Shop loop ik wel eens binnen maar ik koop er niet zo vaak iets. Het zit ook vaak in hele drukke winkelstraten waardoor het er altijd zo vol is. Rituals zit in Zwolle in een zijstraat en is daardoor wat rustiger.

Parfumerie: ik kan niet kiezen

m1dzn2mattou 

Qua parfumerie kan ik echt niet kiezen. Ik denk aan ICI Paris, de Bijenkorf en Douglas. Zelf loop ik het snelst naar Douglas, maar dat is ongefundeerd. ICI Paris heeft de fijnste aanbiedingen maar ik vind de winkels niet zo mooi – zo donker. Douglas vind ik altijd wel fijn en licht. De Bijenkorf vind ik de prettigste winkelervaring hebben en die heeft ook de mooiste merken en al die leuke counters. Ik ga zelf alleen niet vaak naar de Bijenkorf omdat er geen bij mij in de buurt zit. Ik ga zelf toch het vaakst naar Douglas. Maar het is niet echt een bewuste gekozen favoriet.

Wat zijn jouw favoriete beautywinkels?

 

Bron foto’s: 1, 2, 3


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.