Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn essentiële kwasten

Ik heb veel kwasten, héél veel. Maar als ik ergens heenga neem ik die natuurlijk niet allemaal mee, want ik kan ook wel een look maken met weinig kwasten. Met veel kwasten vind ik fijner, dan kan ik een mooier effect krijgen, vooral bij oogschaduw. Maar als ik ergens ga logeren of als ik op vakantie ga, neem ik maar vier kwasten mee. De dingen die ik met mijn handen kan, doe ik met mijn handen. Zoals foundation en concealer aanbrengen. In dit artikel vertel ik je welke kwasten in sowieso meeneem, waar ik écht niet zonder kan.

Tadá! Dit zijn ze. Een simpele poederkwast, een platte oogschaduwkwast, een fluffy blendingkwast en een pencilkwast.

  • De poederkwast gebruik ik voor het aanbrengen van losse poeder na foundation, blush, bronzer en highlighter
  • De platte oogschaduwkwast gebruik ik om oogschaduw aan te brengen op grote vlakken, zoals mijn bewegend ooglid of onder mijn wenkbrauwbot
  • De fluffy blendingkwast gebruik ik om oogschaduw te blenden
  • De pencilkwast gebruik ik om heel precies oogschaduw aan te brengen in bijvoorbeeld mijn arcadeboog en onder mijn oog

Als het écht moet kan ik wel zonder de pencilkwast, maar dan gaat alles wel echt een stuk moeilijker. Het begint met het juiste gereedschap, natuurlijk! Zonder goede en fijne kwasten kan ik niks.

De grote kwast is van Sigma, de platte kwast en de pencilkwast van Lotus Label en de blendingkwast van Sephora.

Als je zelf op zoek bent naar echte basiskwasten is dit misschien meteen een handig artikel voor je! Als aanvulling zou je nog een foundationkwast kunnen kopen (een bufferkwast, een stipplerkwast of een platte foundationkwast), verschillende groottes oogschaduwkwasten en een grotere poederkwast. Voor mij is dit in ieder geval de absolute basis!

Wat zijn jouw basiskwasten?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.