Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn eigen beautyblunders

Het wordt tijd dat ik nu ook eens met de billen bloot ga. Ik heb jullie zo vaak gevraagd om jullie beautyblunders en we hebben er met z’n allen om gelachen. Nu ben ik aan de beurt!

 

 

Wit hoofd, bruin lichaam

Oh, vreselijk! Ik heb een soort ‘probleempje’ – al jaren, sinds ik me kan herinneren heb ik dat. Mijn gezicht bruint nauwelijks, en mijn lichaam wel. Als kind had ik dat al, en nu nog steeds. M’n make-up stemde ik daar  tijden niet op af, waardoor ik dus een bruin lichaam had, en een wit hoofd. Sexy. Hoe ik dat nu oplos: foundation gebruiken die matcht met mijn decolleté, of zelfbruiner op mijn gezicht gebruiken. Werkt allebei prima!

 

Bruin hoofd, wit lichaam

Teveel bronzer. Te donkere foundation. En dat pas merken wanneer ik op school in de spiegel keek. Blegh!

 

Witte randen op je lippen

Dit heb ik soms nog steeds en er is geen manier om het tegen te gaan: die witte randen op je lippen als je lipgloss of lipstick draagt. Zeker als ik veel praat krijg ik dat. Ik check dus vaak m’n lippen in de spiegel om het weg te halen, want ik vind het zó vies! Het helpt wel om vooraf te scrubben, maar ja, dat doe ik niet elke dag. Brrrrr.

 

Skater 4 life jwz

Ik heb een periode gehad op de middelbare school die ik – qua looks – het liefst zo ver mogelijk weg stop. Bijna niemand weet het (alleen mijn vriendinnen van toen, en mijn familie), want ik vertel het niet. Ik was een ‘nep-skater’ (dus wel de skater-look maar niet écht skaten) in de tweede klas. Ik droeg van die énorm wijde broeken, van die grote schoenen met brede felgele veters, had zwart haar, droeg bandshirts (Good Charlotte! Ik was fan!), en wilde zwarte lipstick maar dat mocht niet van mama, dus kleurde ik mijn lippen thuis in met zwart oogpotlood. En ik droeg elke dag een hele dikke zwarte lijn onder mijn ogen. Ja, ik ben een béétje veranderd.

 

Crunchy houdbare mascara

Iew. Ik heb een tijd een baantje gehad waar ik om 6.30u ’s ochtends aanwezig moest zijn. En ik moest er dus vroeg uit. Toen deed ik nog erg lang over het aanbrengen van mijn mascara (waarom?) en dat deed ik dan al de avond ervoor zodat ik daar ’s ochtends niet zo lang mee bezig was. Gatver! Waarom?!

 

Verzopen katje

Mijn middelbare school was een uur fietsen vanaf mijn huis. Door weer en wind, dus ook als het pijpenstelen regende. Zeiknat kwam ik dan op school aan, ook al droeg ik een regenpak. En je gezicht, tja, die kan je niet echt bedekken. Ik heb heel wat dagen met plakkerig nat haar rondgelopen, mascara over mijn wangen, foundation op m’n kin. Geloof me, daar is geen make-up tegen bestand. Vreselijk. Ik voelde me dan ook altijd blegh, maar ja, ik kon natuurlijk niet zomaar naar huis gaan.

 

Oranje wallen

Soms test ik een product voor de site en dan is het de verkeerde kleur, maar dat merk ik dan pas op de helft van de dag. Je kent het wel, dan ziet het er in het kunstlicht thuis gewoon goed uit, maar pas als iemand zegt ‘wat ziet je huid er gek uit’ denk je ‘shit’. Gelukkig was het thuis bij mijn ouders toen mama zei ‘Cynt… hoort dat zo? Die oranje kringen onder je ogen?’

 

Punthoofd

Ik heb sinds mijn veertiende kort haar, en in het begin droeg ik dat in een soort kuif. Hoe langer ik die kuif had, hoe meer gel ik er in deed. Ik sta op een schoolfoto met een soort ‘puntje’. Er zat zoveel gel in mijn haar dat het gewoon een strengetje haar was. Dat rechtop mijn hoofd stond. Kuifje, maar dan nét niet. Die foto stop ik het liefst zo ver mogelijk weg (omdat ik me dan besef dat ik enorm lang daarmee rond gelopen heb!). Ach, blijkbaar vond ik het toen mooi.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.