Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 februari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn eerste portfoliofoto’s

Al een poosje terug liet ik mijn moodboards zien en de backstage foto’s van mijn shoots die ik heb gedaan bij B Academy (klik hier voor de moodboards van de tussenshoot, hier voor die van de eindshoot en hier voor de backstagefoto’s van de eindshoot). Nu is het dan eindelijk zover, ik mag de foto’s laten zien! Ik ben er heel trots op – al zie ik natuurlijk veel punten die ik nog kan verbeteren – dus ik wil ze heel graag aan jullie laten zien. Klik op ‘Lees verder’ voor de foto’s!


Dit is de foto van de tussenshoot, deze vind ik het mooist. Op haar gezicht zit MAC Face & Body Foundation en Kryolan losse poeder. Ik heb felroze lippen gemaakt (met OCC Lip Tar in Anime en dat heb ik afgepoederd om het mat te maken), verder heb ik haar gezicht geshaped met een MAC Cream Colour Base in Orange (onder haar jukbeenderen, bij haar slapen en haar ogen), haar wimpers heb ik viezig gemaakt met mascara op haar oogleden en haar wenkbrauwen heb ik alleen gekamd. Het haar heeft Karlijn Beukers gedaan.

Een aantal puntjes die ik zelf meteen al zag:

  • Er zit nog een glanzende spot op haar lippen, had het iets beter moeten afpoederen
  • Haar foundation is een tikje te licht

Er zijn nog wel meer kleine dingetjes, maar ik vind hem vooral supergaaf!

En dit is de foto van mijn eindshoot. Weer een look met felle lippen, ik houd daar zo van! Op haar gezicht zit ook MAC Face & Body foundation en Kryolan poeder. Ik heb weer met een Lip Tar haar lipjes gedaan, welke kleur weet ik zo niet. Verder heb ik een shape/blush gemaakt met een roze oogschaduw van NYX. En ook hier is haar foundation te licht, balen… Maar absoluut een ding waar ik van heb geleerd. Het is echt iets wat ik heb onderschat, ik dacht altijd ‘Damn, wat dom als je als visagist de foundation te licht of te donker doet’ maar het ziet er ‘in real life’ heel anders uit dan op een foto met flits. Het haar is trouwens gedaan door Harm-Jan Stouwdam. Fotografie van beide foto’s is door Jan Andraschko.

En wat ik ontdekte toen ik in Parijs was… Ik kocht daar de numéro, en daar stond bijna precies dezelfde look als deze in. Kijk!

Hoe bizar is dat? Het is gewoon precies hetzelfde tot op de nagels na. De poses van onze modellen zijn zelfs bijna hetzelfde. En ik heb deze foto niet gezien voordat ik de shoot deed. Ik zat echt met open mond er naar te kijken! Het leuke is dat we als opdracht kregen dat het qua stijl bij de Numéro moet passen, dus wat dat betreft heb ik het goed gedaan, haha! 😀

Binnenkort heb ik een professionele shoot met een heel leuk fotografenduo, en dan ga ik echt iets met donkere ogen doen. Ik heb tot nu toe alleen felle, opvallende lippen gedaan voor shoots en wil nu ook iets met smokey eyes en nude lippen doen. Dat is ook goed voor mijn portfolio, veel afwisseling.

Ik ben nu lekker druk met allerlei visagie opdrachten, waar ik jullie natuurlijk nog over ga vertellen! 😀Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.