Mijn eerste keer… epileren!

Voor alles is er een eerste keer, en ook voor een epileerapparaat. Ik gebruik altijd al oldschool scheermesjes om ongewenst haar te verwijderen. Het bevalt goed, alleen het irritante is natuurlijk dat na een dag je benen al niet meer lekker glad zijn. Annoying. Harsen is ook niet helemaal mijn ding, dus besloot ik een epileerapparaat in huis te halen. Het moest maar eens gebeuren. Ik ging voor de Remington EP5000, die zo’n โ‚ฌ50 kostte.

En dit is hem dan. Het roze monstertje. Zo lief en curvy mogelijk gemaakt door Remington om de pijn psychisch iets te verzachten. Mijn allereerste keer epileren. Daar ging ik.

Au?

Ja. Au. Laten we ook maar weer meteen vergeten dat epileren pijnloos is, het doet gewoon pijn. In die epilatorkop zitten tientalen kleine pincetjes. Die epilatorkop draait heel hard rondjes en die pincetjes trekken je haartjes eruit. Stel je voor. Jep, dat doet dus best wel pijn. Al verschilt het per te epileren gebied.

Armen

Ik begon met mijn arm. ik wil altijd al mijn haar van mijn armen weghebben, maar ik vind armen scheren geen optie. Stoppels op je armen, blegh.
En dus begon ik. Ik zette het apparaat aan, plaatst het in een hoek van 90 graden op mijn arm en maakte kleine draaiende bewegingen. Ik voelde overal kleine speldenprikjes, op sommige plekken dieper dan op andere. Daar is het gevoel mee te vergelijken. Het deed niet zo enorm pijn dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg, maar aangenaam was het niet. Het viel me wel op dat het lang duurt. Ik denk dat ik een kwartier met mijn onderarm bezig was.
Conclusie van armen: valt mee, is te doen. Komt waarschijnlijk doordat haartjes daar nog dun en zacht zijn.


Benen

Benen doen al meer pijn! Meer en hardere speldenprikken. Natuurlijk doordat ik mijn benen al eindeloos heb geschoren waardoor de haren daar wat dikker en hardnekkiger zijn. Dit vond ik echt verre van aangenaam, maar weer: het is wel te doen. Maar het duurt ook wel weer erg lang.


Bikinilijn en oksels

De gevoeligere plekken, ik durfde het bijna niet aan. Toch heb ik het geprobeerd en na een mini stukje van รฉรฉn centimeter heb ik het apparaat weggelegd. Het deed echt teveel pijn. Dat wordt dan toch maar een keer harsen. Maar daar houd ik het voorlopig maar bij gewoon oldschool scheren.


En hoelang blijven die haartjes weg?

De verpakking claimt vier weken, maar na een tot twee weken zie je al wel mini haartjes terugkomen. De huid is wel lekker glad omdat je geen stoppels krijgt, de haartjes komen heel zacht weer terug. Maar na een week of drie ga je ze voelen en beter zien. Wel heb ik mijn huid nog nooit zo glad gehad als na het epileren. Logisch ook, want de haartjes gaan er gewoon helemaal uit.


Conclusie

Voors: Huid is enorm glad, haartjes blijven lang weg, haartjes komen zacht terug
Tegens: Epileren duurt lang, het doet pijn

Al met al vind ik epileren een aanrader. Jep, het duurt wat langer, jep, het doet pijn, maar er staat tegenover dat je niet elke dag hoeft te scheren en dat je drie weken er geen werk meer aan hebt. Voor bikinilijn en oksels vind ik het geen aanrader.

Fijn aan de Remington EP5000 is dat er ook een scheerkop bijzit. Je kan de epileerkop er makkelijk afhalen en de scheerkop erop zetten. Ideaal! Je kan trouwens de koppen handig onder de kraan afspoelen, hygienisch!

De epilator komt met dit roze tasje, รฉn een roze scrubhandschoen.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

184 reacties
 1. Mandy

  Ik heb een super fijne van philips en er zat een gewone epilator bij, een smalle en een pincet met lampje in een mooi hoesje van philips. Ook zat er een tasje bij. Bij mijn bikinilijn heb ik zo veel pijn gehad. Ik wilde bijna stoppen, maar nee, want ik wilde niet elke keer opnieuw scheren. Nadat ik af en toe mijn gil in moest houden is het me toch gelukt!

 2. c.

  Nou weet je, zolang ik me 2 x in de week blijf scheren, dan heb ik nooit problemen.
  Ik denk dat ik dan daar ook doet blijven. Waarom de problemen opzoeken ?

 3. Zita

  zou je hier een filmpje over willen maken? ik ben heel erg aan het twijfelen of ik hem nou wel of niet moet kopen…. o_0

 4. Sarah

  hee je schrijft dat je het met rond draaiende beweging het doet maar dan komen ze sneller terug je moet het recht doen en het tegnovergestelde van de haren bewegen.
  Dit is een tip dus het hoeft niet.
  Verder top website ๐Ÿ˜‰

 5. Yara

  Ik heb inmiddels een epileerapparaat gekocht 8)
  Dankzij dit artikel dus, ik twijfelde altijd, maar nu dacht ik ja ik doe het gewoon.
  Alleen heb ik hem vooral voor mijn oksels gekocht. Nou het is echt geweldig!
  De eerste keer was het zรณ pijnlijk, het was echt verschrikkelijk, ikheb mijn andere oksel 3 dagen later pas gedaan omdat ik het steeds niet wilde doen.
  Maar รฉcht, de pijn is he tzo waard. Ik heb bijna 3 weken kale oksels gehad en daarna kwamen er alleen dunne haartjes terug, en ook minder lijkt het. Ik heb net voor de 2e keer geepileerd en het was al vรฉรฉl beter te doen.
  Glad dat mijn oksels zijn, echt, ik zou echt gewoon je oksels ook epileren!
  Het resultaat is de pijn echt waard ๐Ÿ˜‰
  Ik denk maar gewoon, die pijn voel ik nu wel en straks nog even, maar ik heb wel 3 weken kale oksels en ik hoef niet elke keer te scheren ๐Ÿ˜†

 6. youssra

  ik heb ook zelf een epileer apparaat.ik doe het niet altijd.
  ik doe liever scheren.
  maar vanaf nu probeer ik voortaan altijd te epileren.want je benen worden glader en de haartjes blijven langer weg. ๐Ÿ™‚

 7. Lunah

  Ik epileer altijd!

 8. nat

  haha zo ging het bij mij ook toen ik voor het eerst mijn oksels epileerde, na een paar haartjes schoten de tranen in mijn ogen en stopte ik er al mee. maar de dag erna mรณest ik het gewoon weer proberen. ik hield het zeker een halve minuut vol en legde het apparaat toen weer even weg. zo ging ik steeds door, dus met veel pauzes van ongeveer een minuut tussendoor. OK je bent wel zeker een half uur bezig met het epileren van je oksels, maar daarna heb je echt van die filmsterren oksels! :love: ik ben blank en heb zwart haar van mezelf dus ook als ik mijn oksels net heb geschoren, dan zie je alsnog van die lelijke donkere plekken. maar na ongeveer 4 ร  5 keer mijn oksels geรซpileerd te hebben, doet het VEEEEEEEL minder pijn omdat de haren echt veel dunner terug komen! het is nu gewoon vergelijkbaar als met de pijn die je voelt als je je benen epileert. het is dus echt een aanrader om het nogmaals te proberen! ๐Ÿ™‚ en voor bikinilijn geldt hetzelfde. het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik voor het eerst heb geรซpileerd, en de haren komen echt veeel dunner terug en er groeien nu ook veel minder haren terug. dus zeker 30% is definitief gone. YEAH 8)

 9. Clipextensions

  Armen doet bij mij het meeste pijn, dat doe ik nooit meer! Benen duurt te lang, ik gebruik het dus alleen voor bikinilijn en oksels, daar valt de pijn goed mee, oksels voelt zelfs al als een massage, na zolang.
  Maar de haartjes komen nog steeds snel terug

 10. Ellen

  Ik laat altijd mijn wenkbrauwen epileren bij schoonheidsspecialiste en dan staan meestal de tranen in mijn ogen. Dus of ik mij aan het epileren van benen en oksels moet wagen..
  ik houd het denk ik maar bij scheren.

 11. Karlijn

  Wahaha, op die 1e foto ziet het er toch wel een beetje uit als n monster met tanden xD. Ik vind epileren ook ideaal, maar ik vind dat je met scheren een glader resultaat krijgt. En die ingegroeide haren zijn echt een ramp. Maar ik epileer toch maar, omdat je het dan minder snel ziet dat de haartjes terug komen.

 12. Jasmijn

  Ik epileer ook sinds ik erachter kwam dat mijn moeder zo’n apparaat had. Die had ze gekregen bij een abonnement, maar gebruikte ze nooit, dus nu heb ik hem. Als ik hem gebruik heb ik er vrijwel geen last van. Benen niet, oksels heel soms. Ik heb trouwens nog nooit geschoren, omdat ik bang was voor pijn als ik me zou snijden. Dus ging ik eerst harsen en daarna epileren. Ja logisch toch?

 13. stefanie

  ik vind het bij mijn benen nog wel te doen maar als ik mijn oksels doe, dat doet zon zeer :s
  maar het is toch wel de beste manier van ontharen ๐Ÿ™‚

 14. Hannah

  Epileren gaat op zich nog wel kwa pijn (ja het doet wel pijn maar goed) maar het irritantste vind ik dat het na het epileren heel erg rood wordt en gaat jeuken! Ik krijg dan allemaal bultjes waardoor het er die hele dag niet uit ziet.. ๐Ÿ™
  x

 15. noele

  Ik doe het zelf alleen in de zomer, maar ik vind het op mijn benen wel meevallen met de pijn.
  Ik denk dat dat een beetje verschillend is, op mijn armen doet het juist wel pijn ๐Ÿ˜›

 16. Lise

  Heb het juist ook nog eens gedaan, was alweer 4 maanden ofzo geleden dat ik dat ding nog gebruikt had. ’t Was weer afzien! ๐Ÿ˜€ heb nu nog maar 1 been gedaan, straks doe ik wel het andere ๐Ÿ˜› maar ik weet dat het volgende keer haast geen pijn meer gaat doen, dus ja ๐Ÿ™‚

 17. Kirsten

  Na dit gelezen te hebben dacht ik laat ik dan ook maar een keer die epileerkop van mij erop zetten in plaats van de scheerkop ( die ik altijd gebruik for my leggs )
  Ik was zo bang . xd ik durfde niet eens dat ding op mn hand te doen omda tik bang was dat het zoveel zeer deed $
  nou ik dat ding steeds verder op mn arm en zeer dat dat doet! ๐Ÿ˜ฅ
  wow echt mn hele arm ook helemaal rood :O
  zo ernstig en ik heb nu maar 1 arm gedaan morgen doe ik denk ik de andere maar ik ben er nu even zat van echt ik vind echt dat heel erg pijn doet :blush:
  maarja misschien ben ik ook wel iets te kleinzerig $

 18. carmen

  doe mij maar gewoon oldschool scheermesjes! aii lijkt me zo pijnlijk echt bah ๐Ÿ˜›

 19. Shirley

  Je haren op je benen zijn niet dikker. Even quote uit google over dat fabeltje van scheren en haren die dikker terug groeien:

  “Haren zijn – van heel dichtbij gezien – geen rechte โ€˜cilindersโ€™ , maar lopen uit in een puntje. Dat is deels de natuurlijke groeiwijze, maar ook te wijten aan het slijten van de haren aan bijvoorbeeld kleding.
  Wanneer je haren afscheert, scheer je het puntje er af en hou je een cilindervormig stuk haar over, dat dus dikker is en voelt dan dat aanvankelijke puntje. Maar als de haar aan het eind van zijn leven uitvalt en vervangen wordt door een nieuwe, of voldoende kan afslijten, word-ie weer dun.

  Je kunt na scheren dus heel even wat dikkere haren lijken te hebben, maar dat is slechts schijn ; de haren zijn nog evendik, alleen de dunne puntjes zijn er af.

  Overigens komen haren in verschillende vormen voor natuurlijk, met ronde, ovale of bijna platte doorsnede, dat weer de oorzak is van de natuurlijk krul (geen tot veel). ”

  Dus mensen, je kan gewoon scheren. Van epileren krijg je overigens ook stoppels. Ik epileer mijn wenkbrauwen en ik krijg dan echt stoppels, alleen dan dus de puntjes eerst en niet een halve haar. :9

  Zo, weer wat geleerd 8)

 20. evita

  leuk artikel!
  ik heb het 1 keer geprobeerd, maar ik kon het รฉcht niet aan, haha!
  ik houd het wel gewoon bij scheren.

 21. Monique

  Ik heb volgens mij precies deze, maar in een andere kleur ๐Ÿ˜†

 22. Rachel

  Arrghh. Wij hebben thuis ook zo’n ding, zometeen maar even proberen…

 23. Frag

  Oehh ik heb ook nooit ge-epileerd !
  Lijkt me echt verschrikkelijk , ik hars liever !

 24. Michelle

  Ik heb ook een aantal keer geprobeerd om mijn oksels te epileren, maar elke keer stopte ik vrijwel meteen door de pijn.
  Maar toen ik gisteren deze post las dacht ik: En morgen ga ik echt mijn oksels epileren.
  Ik heb eerst met een pincet de wat dikkere, stuggere haren eruit getrokken. En daarna heb ik gewoon telkens kleine stukjes gedaan met het apparaat. Alle haartjes zijn nu weg!
  Mn oksels zijn wel wat rood en gevoelig nu, maar ik denk dat dat morgen wel weg is.
  En dan heb ik perfect gladde oksels! :blush:
  Zou het zo eens proberen als ik jou was. En het duurde ook nog niet eens zo lang, een kwartier per kant ongeveer!

 25. Helena

  I love Epileren! Ik epileer ALLES.
  Oksel, haar op handen, bikinilijn, (boven) benen.
  Ik vind het ideaal, okรฉ het doet wel pijn, maar de haren zijn er ook niet om weg te halen :geek: van nature…Wat ik vooral zo geweldig vind aan epileren is dat de haren echt weken lang wegblijven! ๐Ÿ˜€

 26. naomi

  wow.. dat het bloed uit je oksels kan komen als je dat ding gebruikt. Denk toch maar dat i het lekker bij scheren houd.

 27. kim

  Auwie! Ik ben altijd bang dat je die pijn ondergaat voor niks omdat het aparaat toch niet helemaal goed werkt. Brrr..

 28. Anouk

  Ik wil het ook al een tijdje maar durf het nog steeds niet aan haha.

 29. Florence

  aan het begin van de zomervakantie, voor ik op vakantie ging, had ik mijn benen gedaan.
  eerst ging ik echt dood van de pijn, maar toen zei mijn zus (eigenaar van het apparaat) dat ik eerst de huid waar ik ging epileren moest verdoven met ijsklontjes.
  het duurt superlang (ijsklontje langzaam over een klein stukje huid laten gaan, een paar keer heen en weer erover met epileerapparaat) maar de pijn neemt echt met 90% af.
  ik hield het makkelijk vol, echt een aanrader! aan oksels en bikinilijn begin ik niet meer aan, ik probeerde ook een klein stukje en ik dacht echt dat ik gescalpeert werd. aaaautsj.
  ik denk dat ik wel binnenkort mijn armhaar ga doen, want ik wil ook geen armhaar en scheren vind ik ook geen optie.
  super artikel! :love:

 30. Yara

  Ik ga er denk ik ook een kopen.. Ik wilde er al graag een maar ik wist niet of het nou goed werkte, want ik hars altijd.
  Ik heb een keer mijn oksels geharst, echt, het was vreselijk.
  Dus ik wil ze graag epileren want ik heb ze wel een keer een deel geepileerd met een pincet (Mijn voet zat in he verband ik kon niet lopen en het awas vakantie, dus ik had niks beters te doen x( )Maar mijn oksels waren heerlijk glad.
  Maar ik denk dat ik er binnenkort toch een ga kopen

 31. Cynthia

  Klinkt echt fantastisch! Al dat gedoe met scheren, stoppels en alles, jakkes. Zal wel even vragen of ik ook zo’n apperaat mag, deze is dus wel goed? Of heeft iemand nog andere goeie suggesties? :hihi:

 32. Melene

  Hey Cynthia :),

  Je moet niet meteen de hoop opgeven bij je oksels, want de eerste keer doet echt pijn, maar hoe vaker je doet hoe minder het wordt. Op den duur wordt het zelfs “pijnloos”, alleen ik heb al weer een hele tijd niet geรซpileerd, dus dan gaat je pijngrens weer omlaag XD

 33. Sidhe

  De eerste keer dat ik mijn benen epileerde kreeg ik dus echt wel de tranen in mijn ogen van de pijn. Tegenwoordig ben ik die pijn al wat beter gewend maar echt… die eerst keer… bloedrode kop, tranen… het was de hel !! En het doet nog altijd allesbehalve deugd

 34. mina

  ik ging eerst harsen, maar ik werd het zat en heeft me moeder een epileerapparaat gekocht. Ik heb hem nu iets langer dan 1jaar. En het was zeker weten pijnlijk. maarja daar heb je het gewoon voor over.

 35. kim

  ik epileer mn oksels altijd! supersnel en veeel fijner!

 36. Manizja

  Dat wil ik ook doen: scheren is zo irritant. Haat aan stoppeltjes! x(

 37. marieke

  De eerste keer is altijd pijnlijk, ik ben direct begonnen met epileren.
  Maar het andere been deed al een stuk minder pijn, ik heb een apparaat met scheren en epileren dus als ik even geen tijd heb dan scheer ik gewoon.
  Ik vind het heel fijn, maar je moet het wel bijhouden.

 38. loes

  Het is al een paar keer gezegd geloof ik, maar het epileren van de oksels en bikinlijn.. gewoon doen! De eerste keer dat ik bikinlijn ging epileren stonden de tranen ook in me ogen, en werd me huid echt vuurrood van het verwijderen van de haartjes! Het is even afzien, maar je zal zien dat de tweede keer al de helft minder pijn doet!

 39. Marijke

  Ik heb eerst enkele maanden laten waxen in een beautysalon, en me dan een epileerapparaat gekocht. Zo ben je het al gewend en doet het minder pijn =D
  Alleen ben ik hem momenteel om mysterieuze manier kwijt gespeeld…

  • Marijke

   Btw: m’n bikinilijn laat ik nog steeds waxen, epileren is tรฉ pijnlijk :’)

 40. Me

  oooohmygod dat jullie je bikinilijn durven te epileren!
  Ik scheer het altijd gewoon, alleen komt eht erg snel terug.. zooo irritant.
  Maar komen jullie met jullie epileerapparaat dan wel bij alle plekjes? dat lijkt me TE pijnlijk

 41. Alma

  Ik wil het wel ooit proberen, maar nu houd ik het gewoon makkelijk bij mijn scheermesje!

 42. Nienke

  Ik heb een een keer gedaan … de tranen sprongen in me ogen , toch heb ik echt wel een hoge pijn grens.. maar ik was die dag ook ongesteld dus.
  Ik had zelfs een stukje been mee gepakt met die epilator geval .. ahum dat deed nog veel meer pijn!!

 43. Viola

  IK heb dit ook een tijdje gedaan maar het ging echt niet. Ik kon niet tegen de pijn dus ging ik gewoon scheren en dat was veel beter. Behalve het feit dat ik veel wondjes heb!

 44. Michelle

  Hmm ik ga het binnenkort toch weer eens proberen..
  ik kan er op mn benen heel goed tegen (ik word er zelfs lacherig van HAHA..)
  Maar mijn oksels.. ik hield mijn arm niet gespannen genoeg.. met als gevolg.. VEL tussen die pincetjes.. nou die stoppen niet met draaien hoor..

  dus mn hele arm onder de bloeduitstortingen, bloed en korsten..
  dus ik heel moedig denken: (of heel dom:p) Oh misschien moet ik mn arm wat anders houden.. ik probeer het op mn andere oksel..
  Nou precies hetzelfde verhaal..

  Toen de bikinilijn.. Nou dat gaat nog..
  Maar ik ga er binnenkort maar weer aan geloven..
  vroeg mee beginnen.. hartje winter:)..

  En ergens haat ik de stoppels na het scheren.. en waxxen werkt niet voor mij.. serieus niet..

  • Yara

   Oh help nu durf ik niet meer xD
   Ik dacht ja ik ga er toch een kopen vor mijn oksels, maar nu denk ik toch ogod help.

 45. paulien

  ik doe mijn oksels wel altijd met de epilator. de eerst paar keer deed het heel erg pijn. nu niet ben er doorheen. ze zijn nu ook dunnen en geen donkere stoppels meer.

  benen: ben ik te lui voor het duurt idd heel lang. en bovenbenen kan ik echt niet hebben.

 46. Stephniie

  Je moet zeker volhouden, op benen ook, elke keer je het gebruikt doet het weer een beetje minder pijn.. Of zo is dat bij mij toch, betert met de tijd ๐Ÿ™‚ onder mijn oksels gebruik ik het ook, als je bv nog eens een keer geschoren hebt, even wachten, zodat je terug haartjes hebt, niet te lang, niet te kort ( =P ) , en dan gaat dat ook heel goed, en blijft lekker lang weg! Bikinilijn laat ik wel liever waxen bij mijn schoonheidsspecialiste, dat doet me net iets te veel pijn met mijn marteltuig! (naam die wij hier thuis altijd gebruiken voor epileermachientje =P )

  xoxo

 47. amy

  ik gebruik altijd veet ontharingscreme en dat werkt ook prima, (doe dit alleen bij benen, verder scheer ik ook) pff, ga niet eens proberen zo’n apparaatje!

 48. Paula

  ik durf er nog steeds niet aan te beginnen ๐Ÿ˜›
  waxen is even snel tanden op elkaar bijten bij het trekken..
  epileren duurt zo lang..

 49. Joรซlle

  Mijn benen kunnen daar niet tegen. Ik had dat een keer gedaan en toen zaten heel mijn benen onder de rode stippen.

 50. Daphne

  Nou, misschien dan ook maar eens proberen. Ik heb echt een hekel aan scheren maar durf geen epileerapparaatje te gebruiken ๐Ÿ˜› Heb wel een tijdje mijn bikinilijn met de hand geepileerd, en dat deed al behoorlijk zeer (laat staan als je er een paar tegelijk uit trekt).

  Maar wat vinden jullie over het algemeen pijnlijker? Harsen of epileren? Ik heb een keer mijn benen geharst en dat deed geen pijn, alleen ik had hele stukken vel er af getrokken dus ik kon alsnog twee weken niet met blote benen lopen.

 51. Sophie

  Dit lijkt me nou echt verschrikkelijk..

 52. Mariska

  Leuk dat je hier iets over schrijft! Ik zit namelijk al heel lang na te denken: wel, niet?? Sommigen zeggen dat de haartjes afbreken… o_0 En anderen zijn weer heel positief. Ik denk dat ik toch maar zo’n ding ga aanschaffen, want die stoppels zijn niks! ๐Ÿ˜ณ

 53. Sabine

  sorry voor de vage comment haha! probeer er maar wijs uit te komen!!

 54. Sabine

  :9 veel comments!!

  mijn tip ; doorgaan!
  ik wilde ook mijn benen gaan doen een paar jaar geleden en van mijn moeder mocht ik niet scheren (stoppeltjes, mesjes enz, je kent het!) ik vond dit prima en zij deed bij mij de eerste keer mijn benen (ik was nog klein hoor :blush: ) en ik vond het vreselijk!
  gewoon die speldenprikjes, yuk
  maar nu ben ik 4 jaar verder ofzo.. nah… 3 jaar volgens mij, en ik voel er niets meer van!
  is ook zo met oksels, gewoon op je tanden bijten ff!
  ik weet dat mijn vriendins moeder had ook zo’n apparaat en die heeft m na de eerste keer op marktplaats gezet omdat het pijn deed, dom natuurlijk want ze zou er na een paar keer niets meer van voelen!!

  ohja ; ik vind het ook lang duren, dat is voor mij het grootste nadeel, maar als je zeg maar weer IETS ziet komen meteen ff eroverheen met dat ding, gewoon ff heel snel (2 min ofzo) per been, als je uit de douche komt, dan hou je het goed bij en je hoeft er nooit zo superlang voor te gaan zitten!

  nouja succes nog, en ik hoop dat het binnenkort geen pijn meer doet!!
  groetjesssss :love:

 55. ilona

  ik ben gestopt met epileren na vorige zomer, toen kreeg ik mega veel ingegroeide haren op mijn benen, ik werd er heleemaal gek van! dat jeukt zo ontzettend en allemaal bultjes enzo.. ziet er niet leuk uit in je bikini!

 56. Laura

  misschien een kleine troost: toen ik vroeger mijn wenkbrouwen epileerde deed dat echt terrible veel pijn, maar nu voel ik er eigenlijk niets meer van. Dus misschien is het hiermee ook zo? ^^

 57. Janet

  Cool! Dan kan je epileren en scheren tegelijk, best handig toch? en hij ziet er supermooi uit! En leuk tasje. ๐Ÿ™‚

 58. Sherea

  ik doe m’n oksels altijd.. ’t deed in ’t begin echt heel erg pijn idd, maar ’t is gewoon wennen, uiteindelijk is het goed te doen hoor !

  xx

 59. suzanne

  hahaha ik heb echt zo’n oud ding met grijze omgebogen dingen.. jaa beetje cryptische omschrijving hahahaha

  en toen had ik een keer pianooptreden en toen had ik daarvoor nog even snel me benen geepileerd had ik daar dus rode benen aii ๐Ÿ˜ก

 60. MISCHKA

  Ik raad je aan om je bikinilijn eerst te epileren met een pincet .
  Doet veel minder pijn.
  en als de haartjesdunner zijn moet je ze dan pas met een epileerapparaat doen.
  Ik voel er nu helemaal niks van.

 61. katrien

  Ik ben na de 5de keer epileren gestopt
  HET DOET ECHT ZOOOOOOOOOOOOOOOOVEEL PIJN!!
  ik kon de pijn echt niet meer dragen xs

 62. Isabella

  Ik moet zeggen dat epileren mij niet goed afgaat, en dan vooral bij de benen. :[
  Daar haalt mijn epileerapparaat de haren niet goed weg, er blijven gewoonweg de helft van de haren op m’n benen maar ik voel wel ongelofelijk veel pijn.
  x(

 63. Sanne

  Hmm ik wil ook wel zo’n ding xD

 64. _-Karinn-_

  nOu ik heb ook een epilator,, 1 keer gebruikt & nooit weer.
  Aangezien ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste doe moest ik er wel aan geloven met het harsen.
  maar ik vind het wel de moeite waard om te doen,, beter dan scheren want het blijft langer weg,, en de haartjes komen dunner terug.. En het is way minder pijnlijk dan epileren.

 65. leonie

  omg volgens mij echt niet te doen o_0

 66. Inge

  Ik ga nog altijd voor waxen, pijnlijk ja, maar vooral snel. Voor de oksels heb ik gekozen voor vpl, voor de rest van de dagen dus haarloze oksels, zalig! Vpl is natuurlijk ook wel afzien.

  • Winnie

   Vpl? Wat is dat…

  • Inge

   Permanente ontharing met lichtflitsen, ik zou de afkorting eens moeten opzoeken.
   Wel pijnlijk en kostelijk!

 67. lion

  ze zeggen als je het voor je “maandelijkse periode” doet dat het minder pijn doet. maar ik weet niet of het zo is, want ik scheer altijd. maar je zou het eens kunnen proberen.

 68. loeloetj

  Ik epileer mijn benen en bikinilijn. Oksels durf ik nog niet aan. Maar ik ga het zeker proberen. En als ik wat ouder ben ga ik het laten lazeren. Word zo gek van al dat scheren!

 69. anno

  klinkt misschien als een rare vraag, maar wat is zegmaar normaal om weg te halen bij je bikinilijn? Alleen de haartjes die buiten je bikini (als je die aanhebt) vallen, of veel meer?

 70. Blauwe sokken

  Mooi apparaatje!
  Hihi ik durf het gewoon niet :$ ben echt een mietje ๐Ÿ˜›

 71. Kato

  Ik doe mijn oksels ook met zo’n machien,
  je moet gewoon 5 seconden doorbijten, daarna valt het wel mee ๐Ÿ˜€

 72. Moniek

  hij ziet er wel super lief uit, maar geef mij maar gewoon een scheermesje. al die verhalen maken me bang, haha.

 73. nazli

  ik heb een van Braun. had ik in turkije gekocht voor ongeveer โ‚ฌ100 en hier kost het denk ik โ‚ฌ150. ik heb mijn benen maar 1 keer gedaan en deed niet zo heel veel pijn ๐Ÿ™‚ en mijn oksels al meerdere keren wat in het begin best pijn deed maar nu niet meer ๐Ÿ˜€

 74. Jasmien

  Ik wil ook zo’n ding!
  Nu wax ik, de haartjes blijven lang weg.. maar al die strips geven zo’n troep en het is zo’n gedoe.

  Is het zo dat, omdat ik al wax (en de haartjes dus al dunner en zachter terugkomen) epileren misschien minder pijn zal doen dan bij iemand die altijd zijn benen heeft geschoren?

  • Winnie

   Ja, daar heb je gelijk in! Met wazen trek je de haartjes ook uit je huid met wortel en al. Met epileren doe je hetzelfde, dus het zou minder pijn moeten doen.

 75. elisa

  wauw wat een super cutisch apparaatje is dit zeg!
  i love it :love:

 76. heidi

  Maakt hij veel geluid?
  Want ik had er een die maakte echt enorm veel lawaai.

 77. PLA

  :/ Ik snap het gewoon echt niet. Waarom dure spullen gaan betalen als je met suiker wax gewoon kan waxen? :p de eerste keer voelt pijn. Maar minder pijn dan de epileer apparaat denk ik. En , je kan je haar ermee dood maken (met suikerwax>:)!!!
  :phew: maar je benen scheren is eigenlijk niet zo slim. Je krijgt er ”mannen haartjes”’er mee. Ik ken iemand die door dat echte cactus benen heeft. Met suikerwax ben je 2 tot 6 weken ermee kwijt (ik anderhalf maand)

  xxx

  • Sabine

   suikerwax = een gedoe om te maken (voor mij)
   mijn moeder denkt dan meteen dat ik ‘een of ander zelfgemaakt mengsel’ ga maken en dat vind ze niet goed, en het doen is veel gedoe, met zo’n apparaat ben je…heel lang zoet!
   haha!

 78. Dieuwke

  Epileer ook altijd mn benen. Was in het begin ontzettend pijnlijk.
  Vooral de ‘achterkant’ van mn benen….
  Maar nu valt het wel mee, je went eraan en uiteindelijk doet het steeds minder pijn.
  Oksels en bikinilijn doe ik nog steeds niet
  Wel heb ik na het epileren altijd flink last van rode bultjes…
  Maar die zijn na een paar uur gelukkig weer weg.

 79. Laudy

  ‘Au? Ja. Au.’
  Geweldig, die opmerking!
  Ik durf er toch echt niet aan te beginnen om te gaan epileren ookal heb ik een vrij hoge pijngrens. Mij lijkt het zo onaangenaam.

 80. Dorien

  je went eraan.
  haartjes blijven uiteindelijk langer weg. en je gaat er veel minder van voelen.

 81. REBECCA

  ‘Ja waar heb je ‘m gekocht =p ben ik ook wel erg benieuwd naar, want hij ziet er zo lief uit ..
  ik gebruik nu vaak die van mn moeder ( we hebben allebei een aparte kop )
  en ik vind het inderdaad best pijnlijk
  soms heb ik wel tijden dat ik een tijdje mn benen niet doe
  en dan ga ik altijd eerst met mn scheermesje erover heen
  anders is het NIET te doen x(
  bikinielijn & oksels doe ik liever niet hoor, haha
  mij te pijnlijk

 82. Vera

  Ik heb een keertje m’n benen geรซpileerd, en dat vond ik wel meevallen. Niet echt een fijn gevoel, maar het was nog te doen. Toen probeerde ik m’n oksels en dat deed echt veeel pijn, het bloedde zelfs een beetje ๐Ÿ™ Na die ervaring heb ik dat ding nooit meer aangeraakt haha. Ik word nu alleen al bang van het geluid, lol. ๐Ÿ˜ณ

 83. x

  ik denk dat ik dus ook maar een epileer apparaat ga kopen,
  heeft iemand nog een tip voor een goede goedkope? (:
  aangezien ik niet zo heel veel geld heb op t moment ;p
  x

 84. Marye

  Ik heb het ook 2 keer gedaan maar vind het soms echt te pijnlijk ๐Ÿ˜ณ

 85. Daisy

  BIj epileren doet alles de eerste keer pijn. De truc is ook, als je geรซpileerd hebt, NIET meer te scheren. Als je de volgorde ‘scheren-epileren-scheren-epileren’ doet, doet het epileren de 2e keer net zoveel pijn als de eerste keer. Als je helemaal met scheren stopt en alleen nog epileert, doet de 2e keer epileren al veel minder zeer. Scheren zorgt voor meer pijn!

  Vooral bij je oksels trouwens. Eerste keer oksels epileren is serieus HEL, maar de keren daarna doet het al vรฉรฉl minder pijn. Volhouden en stoppen met scheren!

  • Sabine

   ik voel der idd nietsss meer van :9

 86. Eefje

  Wooh. Ik raad je echt echt aan niet je armen te epileren!:O Dan mag je dat de rest van je leven blijven doen! Rond je 25 heb je helemaal geen last meer van allemaal plekken met veel haar. Mijn schoonheidsspecialiste raadde het me ook sterk af! Ik heb zelf hele donkere haren, ook op mn armen, maar dat is natuurlijk! Mn benen epileer ik altijd, mn oksels en bikinilijn scheer ik, soms laat ik het harsen bij de schoonheidsspecialiste. Enn.. ik ben een van de pechvogels met een snor, die hars ik ook! Sigh.. wat we allemaal niet doen voor.. tsja. Voor onszelf! Maar ook ik heb respect voor deze switch! Van pijnloos en snel naar pijnlijk en langdurig is niet zomaar wat!

  • Vera

   Haha ik heb precies hetzelfde ๐Ÿ˜‰ Mijn moeder is net zoals mij donker en had vroeger heel veel haar op haar benen en armen. Nu is ze volledig haarloos, echt net of ze altijd haar benen harst. Het gaat dus uiteindelijk vanzelf weg!

  • PLA

   :p haha , als vrouwen wat ouder worden krijgen ze ook minder haar. Mijn moeder heeft niet alleen door het waxen (of epileren) minder haar gekregen , maar ook ouderdom :).

 87. Martine

  maar btw je armen???
  Ik heb ook wel best wat haar op mn armen, maar wordt dat dan niet lelijk als je het epileert? Dat het de eerste paar dagen super irriteert ofzo?

 88. Suzanne

  Waar heb je hem gekocht? ๐Ÿ˜‰

 89. Winnie

  Ik epileer ook altijd. Mits ik een dag mijn benen echt MOET scheren en ik gewoon de tijd niet heb voor het epileren, dan grijp ik al snel naar een scheermesje. Dit gebeurt wel altijd in de winter. In de zomer epileer ik dus altijd!

  Maar zoals Cynthia al schreef het kost veel tijd. Daarom combineer ik het met harsen, wat ik zoveel fijner vind! In een ‘rats’ is een heel deel van je haren verdwenen op die plek. Met epileren kost dit nog meer tijd en mijn benen voelen gewoon nog gladder aan dan wanneer ik alleen epileer, want een epileer apparaat laat de blonde heel zachte haartjes zitten.

  Daarnaast kan ik in de zomer mijn haren met mijn nagels er zo uit trekken. Ik begin in de winter al met epileren zodat ik een goede start heb en wanneer ik in de zomer allemaal die zonnebrand op mijn benen gesmeerd heb, dan vallen mijn haren bijna vanzelf uit. Ik vind het ideaal!

  • Eefje

   Ik heb pre-cies hetzelfde verhaal! te grappig idd, deze zomer merkte ik dat voor het eerst dat ik ze er zo kon uittrekken! Het werd een fijn tijdverdrijf voor op het strand ๐Ÿ™‚ hihi

  • Winnie

   Ik vind het echt heerlijk!

 90. Suzanne

  Ah, wat heb je dit stuk leuk geschreven!!!! Leest heerlijk, en ook nog een geweldig onderwerp etc.(L)

 91. Amy-Denise

  Ik hou het toch maar op gewone scheermesjes ;’)

 92. Elien

  Epileren is wel veel pijnlijker dan harsen. Bij bijvoorbeeld de koude wasstrips van Veet verwarm je die even met je handen, plak je die op je arm/been/wat je ook wilt ontharen, 1 keer trekken en hup, alle haartjes zijn weg. Dat is echt de korte pijn, en ik moet zeggen dat het zelfs zoveel pijn niet doet ๐Ÿ™‚ Epileren ga ik liefst uit de weg omdat die speldenprikjes zo irritant zijn! Maar ieder zijn manier natuurlijk ๐Ÿ™‚

 93. Eva

  Ik heb het ook wel een paar keer geprobeerd op mn benen. Niets voor mij!
  Ik kreeg last van rode vlekken/minibultjes/uitslag op mn benene aar ik een paar dagen lang last van had. Ook werden niet eens alle haartjes meegenomen dus kon ik alsnog gaan scheren..:(
  neu laat mij dan maar lekker met mn scheermes onder de douche staan hoor!
  dus die epileerervaringen heb ik maar gelaten voor wat ze zijn:)

 94. Milou

  Ik heb een krultang van Remington, daar ben ik er tevreden over.
  Maar dit lijkt me niet zo fijn eigenlijk, ook een beetje eng ๐Ÿ˜›

 95. Marloes

  Ik epileer ook alleen mijn benen, maar ik hou het niet altijd bij.. Gewoon, omdat ik geen tijd of zin heb! Maarja, daardoor moet ik dus wel weer aardig pijn lijden! Nouja, op zich valt het wel mee, maar het is toch ff doorbijten. Het is totaaaal geen aangenaam gevoel!
  En oksels epileren.. tot nu toe scheer ik het nog, maar ik wil het graag gaan epileren! Nog noooit geprobeerd. Zal wel ff doorbijten zijn de eerste keer, zoals iedereen zegt! Maarja, van scheren krijg ik stoppels/grijze waas!

  Maar mijn epileer apparaat is ook niet de beste meer (is een oude van mn moeder). Mijn moeder heeft het epileer gedeelte nog nooit gebruikt, dat wel haha ๐Ÿ˜›

  Bikinilijn vind ik wel echt heel eng! Vind het ook heel irritant om daar te scheren, sowieso! Denk dat ik dat maar is ga waxen ofzo..

  Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden.. >_<

 96. Annigje

  Ik epileer mijn benen altijd… Het valt me wel op dat niet alle haartjes meegenomen worden. Heb jij daar ook last van?

  • Winnie

   Dat heb ik ook! Mijn blonde zachtere haartjes blijven zitten, dus dan voelen mijn benen niet helemaal glad aan!

 97. valerie

  ik denk dat ik ook eens zo`n ding ga proberen, voor iedereen is de pijngrens natuurlijk weer anders en als het echt zo is dat je na een paar keer een stuk minder ervan voelt vind ik het gewoon een kwestie van doorbijten.. ik ben benieuwd of jij na een paar keer ook minder voelt ๐Ÿ™‚ ?

 98. Mariska

  Heb een tijd geleden m’n benen geepileerd. Pijn, pijn, pijn! Maar na 1x alles weggehaald te hebben was het daarna niet zo’n ramp meer om het bij te houden. De haartjes groeien niet allemaal tegelijk terug, dus als je het op tijd weer doet hoef je minder haar weg te halen en doet het dus ook minder pijn. Ik gebruikte zo’n ding van Braun. Deed het 1x per week (zodat ik dus niet al teveel haren had) en dat beviel goed. Het bleef de hele week mooi!
  Maar op een gegeven moment had ik steeds geen tijd meer en toen moest ik dus weer die ellende door. En ik kon het niet meer. Echt, ik ben geen aansteller, maar het doet PIJN bij mij. Niet normaal. Durfde niet meer verder. Volgende week nog maar eens proberen, en dan eerst paracetamol slikken ๐Ÿ˜› Wie weet helpt dat …
  Vooral dat het alleen de eerste keer pijn doet zorgt ervoor dat ik wel fijn vind om te gebruiken. Als het elke keer zo’n pijn deed zou ik het nooooit doen.

 99. Soraya

  is het niet zo dat als je het vaker gebruikt,
  het minder pijn gaat doen?

 100. May

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, wie weet schaf ik er ook nog een aan ๐Ÿ˜†

 101. Stรจphanie

  Oksels harsen.. ja joh, moet je doen. Haha, nee geintje. Dat heb ik een keer laten doen en moet je zeggen dat dat vreselijk veel pijn doet!! Dus daar blijf ik lekker scheren. Maar voor me benen lijkt dit wel handig! En ik ben nu zeker ook niet de enige met de vraag: Waar je het hebt gekocht?

 102. Jennifer

  Ik doe er alles mee =)
  hoe vaker je het heb gedaan hoe minder pijn het doet.

  gr Jen

 103. jasmien

  mag ik vragen wat je tegen waxen hebt?
  ik heb dit een keer laten doen bij de schoonheidsspecialiste en het deed pijn ja, maar dit lijkt me nog zoveel pijnlijker…

 104. Elsemieke

  Op de foto ziet dat ding er trouwens als een verschrikkelijk monster uit o_0

  • Sabine

   hahahaaa

 105. Ikram

  Ik heb er ook eentje en de pijn was de eerste keer echt suuuuuupererg, maar als je een tijdje bezig bent met epileren (+- 5min.) dan voel je er amper iets van. Ik heb ook de oksel geprobeerd en ook dit valt mee, maar idd de bikinilijk is VER-SCHRIK-KE-LIJK! Ik heb ook al geharsd daar, maar dat is NOG pijnlijker. Dus hou ik het maar bij scheren ๐Ÿ™ Maar voor de benen en oksels zeker de moeite waard!) ๐Ÿ˜›

 106. F.emke

  Hoi Cynthia,

  Het kan zijn dat ik er overheen heb gelezen, maar bij welke winkel/webshop
  heb je de Remmington gekocht? Just curious :blush:

 107. Sanne

  Ik ben er na twee jaar van gebruiken nog steeds niet uit…het is effectief, het werkt redelijk lang. Maar het doet ook flink pijn, en ik doe meestal over alleen mijn twee benen al een uur.
  Het is wel echt handig voor op vakantie, dan hoef je er niet telkens aan te denken.
  Het echte minpunt vind ik dat je huid er nogal bobbelig van wordt, met rode stipjes. Een soort kippenhuidje (dit blijft bij mij zeker een week zo) en dat als je langs je benen strijkt het nooit zo heerlijk glad is zoals het zou zijn als je net geschoren hebt.

  • Ikram

   Als je je benen scrubt zou dit in pricipe moeten verdwijnen, ik had er vroeger ook last van ๐Ÿ˜€

 108. Marian

  Ik heb het ook al eens begruikt maar het deed zo een pijn ! :O
  En onder mn oksel kwam waar de haartjes waren uitgetrokken zelfs bloed..
  LEVEN DE SCHEERMESJES !! ๐Ÿ˜€

  • Milou

   Hihihi, begruikt i.p.v. gebruikt ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

 109. Elsemieke

  Ik zou m’n armen niet eens durven, bang dat het zwart terug komt… + NOG meer werk.
  Ik epileer m’n benen ook sinds een tijdje, alhoewel ik nog wel even snel het scheermesje pak als ik niet zoveel tijd heb, maar het blijft inderdaad superlang weg. Maar m’n oksels en bikinilijn? Brr, ik zou het echt niet durven…

  • Elsemieke

   Trouwens, de eerste keer dat ik ging epileren zat ik met grote ogen naar die trillende pincetjes te kijken, voor de eerste keer op m’n been zetten was zooooo eng, ik dacht dat dat ding m’n been op zou eten xD

  • siel

   Haha xD

 110. Fleur

  Lijkt me echt pijnlijk! Maar ook wel weer handig. Dan moet je het maar af en toe eens doen, en daarna heb je er heel veel profijt van. Ik denk dat ik ook maar eens zo’n epileerapparaat ga aanschaffen. ๐Ÿ™‚

 111. Yasmine

  Ik heb onlangs een epileerapparaat gekocht maar heb het nog niet durven gebruiken haha :blush:
  Ga ik toch eens mee beginnen binnenkort..

 112. Amber

  Ik moet er ook maar weer eens aan geloven binnenkort. Ik deed het toen ik heen en weer reisde tussen huis en mn vriend eigenlijk altijd zodat ik me daar niet hoefde te scheren, nu doe ik dat automatisch als ik onder de douche ga want ik vind het toch echt te pijnlijk… Ik word er soms gewoon kotsmisselijk van en moet dan gewoon stoppen, ik trek het dan gewoon niet meer. Ik heb dan ook wel een hele lage pijngrens dus dat scheelt wel, maar goed, als ik het al een keer doe, doe ik het wel na een hete douche, niks te ‘koud maken want dan voel je niks’, ik heb veel minder pijn als mn huid warm is i.p.v. koud. Vraag me niet waarom, ik ben gewoon een beetje raar ofzo. Hahaha :9

 113. Fleur

  Ik epileer nu ook al iets meer dan een jaar ofzo…eerst liet ik het harsen bij de schoonheidsspecialiste maar dat was zo’n gedoe omdat je dan iedere keer een afspraak moet maken, bij epileren kan je het doen wanneer het je uitkomt ๐Ÿ˜† Ik doe m’n benen en oksels, het doet soms wel wat pijn maar dat heb ik ervoor over! Bikinlijn durf ik niet haha, dat lijkt me tรฉ pijnlijk o_0 ๐Ÿ™‚

 114. Nicole

  ik heb het inmiddels al zo vaak gedaan dat benen niks meer is :p
  armen soms nog wel

 115. Nynke

  Ik epileer mijn oksels en benen altijd. Oksels doet de eerste keer onwijs zeer, tranen liepen over mijn wangen, maar hoe vaker je het doet, hoe minder de pijn. De eerste 2 keer wil je gewoon meteen ophouden, maar ik heb mijn moeder gevraagd om te helpen en dan kan je wel doorzetten x( En geloof me, daarna is het heerlijk om minder pijn te hebben en zachte oksels :*

 116. D

  Oh en twee aspirine oid. van tevoren nemen is ook aan te raden!

 117. D

  Alles doet in t begin erg pijn maar zelfs je bikinilijn valt na een tijd erg mee! Ik kon het eerst ook niet met mn epileerapparaat maar ik krijg altijd scheeruitslag en dat HAAT ik. Dus begon ik gewoon met een pincet, dat doet veel minder pijn, je bent er alleen wel heel lang mee bezig. Maar als je dat een of twee keer doet dan lukt het wel met het epileerapparaat, telkens kleine stukjes doen en even pauzeren en uiteindelijk is het geen probleem meer ^^

  • Winnie

   Die redenatie had ik ook gemaakt! Ben ik dus ook maar mee begonnen. Gewoon iedere dag een stukje met de pincet totdat ik uiteindelijk met het apparaat kan beginnen.

 118. Vampilicious

  Krijg je geen rode vlekken op je benen van de irritatie? Ik denk dat ik het toch ook maar ga proberen… Wish me luck!

 119. Isha

  M’n benen laat ik waxen en de rest scheer ik hoor. ๐Ÿ˜‰

 120. D@nielle

  Cynthia, mischien een tip voor de volgende poging onder je oksels, eerst een coolpack erop (of koelelement) om de huid heeel koud te maken en dan epileren, gelijk erna aloe vera gel erop (ik gebruik altijd & overal na het epileren de after sun aloe vera gel van hawaian tropic). Na de 1e paar keer worden de oksels (en de benen) minder pijnlijk en gebruik ik de coolpack niet meer maar voor iedereen is de pijngrens anders ๐Ÿ˜‰

  Overigens “doe” ik alleen de benen en oksels, bikinilijn wil ik komende zomer proberen.
  grts, Danielle

 121. Esthere

  ik epileer bikini lijn met pincet, en dat is echt pijnloos. haha. ๐Ÿ˜‰

  • kim

   zo echt niet! ook keer geprobeerd, doet echt best pijn hoor.

 122. Lieke

  Nou mijn benen epileren kan ik nog wel hebben (met veeeeeeeel moeite ๐Ÿ˜ณ ) maar verder; no way! Dan maar lekker old skool scheren ๐Ÿ˜€

  • Siel

   indeed !

 123. Melissaa

  Ik had het 1 keer 1 milimeter gedaan,, x(

  doe ik noooooit meer

 124. chocoholic

  Ik epileer ook m’n oksels en dat is de eerste keer echt de HEL :O … maar na een paar keer wordt het haar veel dunner en meer aan de oppervlakte dan trek je het er zo uit!
  Mijn armen doe ik niet, dat vind ik niet nodig. Je bent de enige van wie ik nu weet dat die dat wel doet. Mijn benen scheer ik gewoon dat is veeeel sneller en je haalt de dode huidcellen er gelijk af. Voelt veel schoner dan epileren!

  • PLA

   Correctie : met scheren haal je gewoon een ”huidcel” af. De levende en dode ;).

 125. Laura

  Bikinilijn is inderdaad echt tรฉ pijnlijk. Maar benen vind ik ook geen pretje hoor! Ik ben maar weer overgestapt naar mijn oldschool scheermesje ๐Ÿ˜‰ Niks voor mij zo’n ding.

 126. Jill

  Idd, na een aantal keer epileren doet het minder pijn en het duurt langer voordat je haren terugkomen. Je moet wel opletten en oppassen dat je niet epileert op gevoelige plekjes op de huid.

 127. Lisaa

  Het lijkt mij zoo pijnlijk!! o_0

 128. Lydia

  Ik vind het nog steeds een eng martelwerktuig. ๐Ÿ™

 129. Fauve

  Ik vind het echt knap, meiden die alles epileren! Ik ging kapot van de pijn en na een half uur had ik alleen nog maar de achterkant van mijn been gehad! Werd er helemaal gek van dat het zo lang duurde.

 130. Jaxx

  Ik doe het ook al een jaar, maar ik doe echt alleen m’n benene! Armen doe ik niet (hele licht blonde haartjes), maar bij m’n oksels schieten direct tranen in m’n ogen.. Bikinilijn heb ik 1 klein stukje geprobeerd, maar ook daar blijft het scheermesje voor.

  • Jaxx

   Oja, oksels gingen ook bloeden bij mij ๐Ÿ˜ณ

 131. Lady_A

  Epileer jij de haren op je armen? :O Vind je dat zo storend of valt het zo erg op? Ik ken namelijk niemand die dat doet, dus ben benieuwd naar de beweegredenen…

  OT:
  Oksels is echt de moeite waard om te epileren, gaat lekker snel en je hebt er ff geen omkijken naar. Bikinilijn is idd doorbijten, :phew: maar in de zomer o-zo relaxed als je niet na 1 dag alweer stoppeltjes hebt! ๐Ÿ˜†

 132. Ann

  Handig stukje, maar hoe lang ben je ongeveer bezig geweest met je benen? ๐Ÿ™‚

 133. Mieke

  Oke, ik ga vanmiddag mijn benen epileren und mijn bikini-lijn en oksels! *help*
  Ik ben echt benieuwd nu!

 134. A*

  Aaah! Ik heb ook nog zon ding liggen, verschikkelijk! Vind het op mn benen al niet te doen, vooral niet met een droge huid. En je kan hem dus niet gebruiken voor je bikinilijn en oksels en die plaatsen vind ik een stuk belangrijker dan je benen.

 135. Anne

  Het kan aan mij liggen, maar je moet dus een week of 2 van tevoren stoppen met scheren en dan rondlopen met harige benen, oksels en bikinilijn voordat dat ding alle haartjes pakt?
  Lijkt me heel erg naar!

 136. Eva

  Ik vind epileren echt vreselijk. Ik laat armen en benen lekker harsen bij de schoonheidsspecialiste en de haartjes komen heerlijk zacht terug

 137. Milou

  Ik doe harsen, doet pijn maar dan ben je er ook in enkele seconden vanaf. Hoewel ik moet toegeven dat de bikinilijn en oksels harsen ook geen pretje is :blush:

 138. Naomi

  Misschien moet je een keer de Silk Epil Wet & Dry proberen, die kun je in bad gebruiken of onder de douche, en dan schijnt het een stuk minder pijn te doen!

 139. A

  Ohja, verder wil ik nog melden, toen het zo’n pijn deed toen ik voor het eerst mijn oksels deed heb ik tegen mezelf gezegd “ja goed, het doet heel veel pijn, maar dit is pijn waar je niks van overhoudt, het is niet het gevolg van een medische aandoening ofzo en het resultaat zal het waard zijn, dus doorbijten!”.

 140. A

  De pijn zal ook wel wat persoonlijk zijn. Zo vond ik mijn benen voor het eerst epileren echt niet pijnlijk ofzo, gewoon een soort van “vreemd” want je voelt dat het de haartjes eruit trekt maar het went echt zรณ snel! Oksels zijn de eerste keer ongelofelijk pijnlijk, maar het loont echt als je doorzet, na de eerste keer was de pijn al stukken minder en nu voel ik er niks meer van. Ik ga nooit meer terug naar scheren ๐Ÿ™‚

 141. Joyce

  Ik heb een aantal jaar terug zo’n epileer apparaat gekocht, maar ik kreeg er ontzettende vervelende vlekken van op m’n benen. En het deed zo’n pijn!
  Tegenwoordig hou ik het lekker bij scheren, ook niet leuk, maar wel pijnloos!

 142. Kim

  Ik epileerballeen mn boven benen af en toe, wat ik een nadeel vind is dat hij de korte haartjes overslaat.. Dus mn benen zijn nooit helemaal glad
  Wel knap dat je je oksels en bikinilijn aandurfde! ๐Ÿ˜‰

  • Dara

   “ik epileer ballen’ hahahahhaha, ik snap wel wat je
   bedoelt hoor ๐Ÿ˜‰ het staat er alleen zo grappig ;p

   ik heb mijn bikinilijn ook een keer geprobeerd alleen OMFG dat
   doe ik voorlopig รฉcht niet meer, verder vind ik het idd
   ook superlang duren en ik had dat bij mij hij sommige
   haren รกlsnog niet meenam en ik dus een week later alweer
   met de helft van mijn haren rondliep; die epileerde, en een
   week later weer met de andere helft.. hahah dooom :blush:

 143. Joy

  Ieh ja, die eerste keer epileren is vre-se-lijk! Maar echt, na een aantal keren went het wel… Ik doe inmiddels ook mijn oksels ermee en ik rats er nu zo overheen. Met 2 minuutjes ben ik klaar en de haartjes blijven daar zeker 2,5 a 3 weken weg ๐Ÿ™‚

 144. Helena

  Een beetje doorzetten bij de bikinilijn en oksels! Want als je dat รฉรฉn keer hebt gedaan, zijn de haartjes een stuk zwakker als ze terug komen en is de pijn bij de tweede keer ook veel minder. Wat bij mij helpt is om van te voren met ijs, een koelelement of een zak bevroren erwten over je huid heen te gaan. Dit verdooft het. Enige nadeel daarvan is weer dat de poriรซn een stuk dichter worden.
  Wat dus ook bij mij helpt is met heel warm water en wat scheerschuim over de huid heen gaan. Want warm water maakt de poriรซn wat wijder en scheerschuim zorgt ervoor dat de haartjes wat zachter worden.

  Hopelijk heb je er wat aan!

 145. Linda

  Ik vind mn oksels juist veeeeel minder pijnlijk dan mn benen! ๐Ÿ˜ฎ
  En bikinilijn.. pff, dat is hel ja. Maar oksels vind ik echt het minst pijnlijk. Het is ook echt superfijn dat niet alle haartjes terug komen. Nu, na een paar jaar epileren, krijg ik elke keer misschien net iets van 10-20 haartjes. Kan ze ook gewoon met de pincet epileren, maar dat vind ik dan wel weer pijnlijk (en onhandig haha).
  Wat ik wel een nadeel van epileren vind btw: Je moet wachten tot de haartjes weer een bepaalde lengte zijn voordat je ze weer kan epileren, dus je moet een aantal dagen met haar rondlopen haha. Nu zijn die haartjes meestal wel redelijk dun en minder zichtbaar, dus het is niet heel erg. ๐Ÿ™‚

  • Roeska

   “Je moet wachten tot de haartjes weer een bepaalde lengte zijn voordat je ze weer kan epileren, dus je moet een aantal dagen met haar rondlopen haha”

   hahaha ja dat is dus het nadeel, ik ga niet naar me vriend gedurend die tijd ๐Ÿ˜†

 146. SIlver

  Ar ie es pie ie sie tie R.E.S.P.E.C.T! Ja het is pijnlijk, daarom doe ik het niet. Het is natuurlijk wel superfijn dat het langer wegblijft. Maar oksels en bikinilijn…brrr

 147. Tara

  Ik heb het ook eens geprobeerd en ik vond het echt niet fijn. Scheren haat ik ook, maar daar gaat mijn voorkeur toch naar uit. Misschien moet ik het nog maar een keertje gaan proberen.

 148. beitjuh

  oh meis, ik moest zo lachen om je twitters ๐Ÿ™‚ ik bleef maar terug twitteren ‘doorzetten kom op! ik doe het je niet na en het doet straks minder pijn’ whhahaha maar idd dit doet gewoon zeer klaar….het is wel zo, dat na 5 keer ofzo hetzelfde plekje dat het telkens minder zeer doet

 149. Suus

  Ik doe mn boven en onderbenen en vind het super! De eerste 2 of 3 keer is wel pijnlijk, maar je merkt gewoon dat de haartjes dunner en zachter terug komen. Ik heb het nu al zo vaak gedaan dat het geen pijn meer doet. En nog een voordeel: de haartjes kunnen na vaak epileren verdwijnen! Dus na een paar jaar ben je gewoon lekker glad ๐Ÿ™‚

  Mn bikinilijn en oksels durf ik niet omdat ik bang ben dat ik dan 3 weken met rode pukkeltjes loop omdat het zo gevoelig is. Maar wie weet ๐Ÿ™‚

 150. Des

  Dan ga ik liever voor waxen. Dat doet ook pijn, maar dan even tanden op elkaar en RATSJJ!! Haren blijven dan ook langer weg.

 151. Patries

  Ik epileer ook, en oksels sloeg ik de eerste keer over tot ik gewoon een keer op mijn tanden gebeten heb. Ik zou zeggen DOEN! Okselhaar blijft het langst weg,3 weken later 1 of 2 kleine haartjes verder glad en voordeel is ook; Geen stoppeltjes te zien wat je met scheren wel hebt. Bikinilijn is minder gevoelig dan oksels trouwens ๐Ÿ˜‰

  • Winnie

   Dat ga ik dan ook wel een keer proberen. Gladde oksels en vooral een keer in de 3 weken lijkt me geweldig!

   Alhoewel ik mijn bikinilijn wel echt gevoelig vind om te epileren dus dit wordt dan wel afzien!

  • Martine

   ja echt zeker doen! Ik epileer ook mijn oksels en bikinilijn. De eerste keer was het pijnlijk maar nu voel ik er niks meer van ๐Ÿ™‚

  • margot

   Ik vind het epileren van alles helemaal geen pijn doen! Dus ik ben denk ik gevoeloos. ๐Ÿ˜€

  • Roos

   Werkt het wel goed bij je oksels? ik heb een epilady en die kon ik volgens de verpakking bijvoorbeeld niet voor mn oksels gebruiken, en ik heb andere dingen gelezen over bloed dat in het rond vloog met het ontharen van oksels enzo… :S kind of scares me… is de huid daar echt niet te gevoelig??? en welke gebruiken jullie?

  • selina

   nee dat is onzin je kan gewoon doen hoor !

  • britt

   ik epileer in de zomer ook me oksels!
   Ik doe altijd van tevoren met een coolpack het koelen, dan doet het veel minder pijn
   en je moet je huid heel strak trekken dan gaat het het bestee ๐Ÿ˜€

 152. Anna

  Epileren waag ik me niet aan, ik hars me benen + oksels.
  Epileren lijkt me teveel pijn te doen, ik ben al gewend aan het harsen.
  Maar hij ziet er wel mooi roze uit =)

 153. Sanne

  Lijkt me nou eht zo pijnlijk x(