Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
26 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Megasnelle douche/bad pedicure

Verzorgde voeten en nagels: heel belangrijk. Mezelf een uitgebreide pedicure geven? Mehh. Ik vind het niet leuk om te doen én ik kan er maar slecht bij. Soms laat ik het doen bij een salon, maar deze zomer heb ik een slimme, snelle manier gevonden om altijd verzorgde, zachte voeten te hebben. Ik deel mijn trucjes graag met je!

 

Truc 1: Elke dag je nagelriemen verzorgen en terugduwen

Dit moet je gewoon even in je routine opnemen, net als het verzorgen van de nagelriemen van je vingernagels. Voor je gaat slapen even een drupje olie of nagelriemboter op de nagelriemen van je teennagels doen. Even laten intrekken en met een bokkenpootje terugduwen. Op die manier groeien je nagelriemen niet vast en zo blijven ze zacht en soepel. Het resultaat: je hoeft niet meer een keer in de maand (of hoe vaak je het ook wil doen) eerst een half uur in een voetenbadje te weken en cuticle removers te gebruiken om die nagelriemen in toom te krijgen.

Truc 2: Scrub je voeten onder de douche

Dat gedoe met teiltjes met bruisballen, scrub dat overal belandt behalve op je handdoekje, glibberige voeten waarmee je door je huis moet lopen… Skip het gewoon (of je moet er écht zin in hebben).

Wat ik een keer in de week of in de twee weken doe: mijn voeten een stevige scrub geven onder de douche. Het liefst gebruik ik een scrub met een olie er in, zoals van Rituals of Sabon. Ik geef vooral mijn hielen veel aandacht en mijn tenen en nagelriemen. Daarna soaken je voeten natuurlijk nog even in het bad- of douchewater.

Na het douchen duw je dan even je nagelriemen terug en als je jezelf insmeert met bodylotion, dan neem je je voeten ook even mee.

Truc 3: Snel lakken

Nagels lakken vind ik heerlijk, teennagels lakken: not so much. Ik kan er niet zo goed bij. Maar toch doe ik het. Wat ik bij mijn nagels doe om lekker snel te zijn: ik skip base- en topcoat en neem een lak die heel goed dekt. Zo ben je in een minuutje klaar. Wel even goed laten drogen, dus het liefst even op slippertjes of blote voeten door het huis lopen.

Je kan natuurlijk ook gelnagellak (laten) aanbrengen op je teennagels, maar ik gebruik liever gewone lak.

 

Zo! Sinds ik deze ’trucjes’ doe, hoef ik nooit meer voor een uitgebreide pedicure te gaan zitten. Natuurlijk moet ik mijn nagels soms even bijvijlen, maar dat is zo gebeurd. Een keer in het jaar, meestal voor ik op vakantie ga, ga ik voor een uitgebreide pedicure naar een salon. Genieten! Maar verder heb ik altijd verzorgde en zachte voeten door deze trucjes.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.