20 juni 2015 door Cynthia Schultz 111 reacties
Een MissLipgloss artikel

Meer water drinken: tips

Begin dit jaar hebben we bijna allemaal wel dit artikel gezien, met bijzondere voor- en na foto’s van een vrouw die drie liter water per dag ging drinken. Het artikel is al best oud, maar de foto’s doken afgelopen winter overal op. Water drinken is sowieso heel belangrijk! Voor je hele lijf, en je huid heeft er ook een heleboel baat bij. Als je twee tot drie liter water per dag drinkt, straalt je huid meer, verdwijnen droogtelijntjes en wallen en je huid is egaler. Maar hóe drink je nou drie liter water per dag?

Om je vochtgehalte op peil te houden is het belangrijk dat je anderhalf tot twee liter water per dag drinkt. Alles in je lijf heeft vocht nodig, je lichaam bestaat voor 70% uit water! Zonder vocht kunnen we maar vier dagen overleven, zonder eten wel zeventig. Water zorgt er vooral voor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen via onze nieren af wordt gevoerd.

Je huid is een orgaan, net als elk ander deel van je lijf. Zonder water functioneren organen niet goed, of niet op hun best. Als je huid niet genoeg water krijgt, zal je huid droog en aanvoelen  en je zal velletjes zien. Je huid heeft minder veerkracht en je zal veel sneller rimpeltjes en droogtelijntjes zien. En: wallen!

Om je huid te laten stralen en om haar soepel aan te laten voelen, moet je gewoon een heleboel water drinken. Ongeveer twee liter per dag. Liever nog wat meer! Ik drink dagelijks zo’n drie liter. Inmiddels is het een gewoonte en ik zie het aan mijn huid! Vroeger kon ik me niet eens voorstellen hoe je in vredesnaam anderhalve liter binnen krijgt. Ik geef je dus tips om op een makkelijke, leuke en lekkere manier lekker veel water te drinken.

 • Ik begin mijn dag met twee glazen (van 250ml) water op een nuchtere maag. Dit schijnt heel goed te zijn voor je gezondheid (en volgens Japanse onderzoeken zou het ook een boel kwaaltjes en ziektes kunnen voorkomen…), ik vind het vooral erg prettig omdat ik dan meteen een halve liter water gedronken heb.

 • Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt die je kan vullen. Ik sleep mijn Dopper overal mee naartoe. Een ideale fles omdat je die kan afwassen, dat kan met gewone plastic waterflesjes niet. Als ik ergens kom waar een kraan is, vul ik hem.
 • Als je aan een bureau werkt gedurende (een deel van de) dag, zet dan een karaf of fles water met een glas in de buurt. Ik doe daar dan een citroen in plakjes in, of wat munt. Voor ik het doorheb heb ik dan alweer een karaf van twee liter leeg gedronken!
 • Maak je water lekkerder door er fruit of kruiden in te doen. Denk aan munt, dille, citroen, aardbeien, komkommer… Het gaat heel fris smaken, erg lekker! En je maakt je water nog een beetje gezonder ook 😉
  Enne, vergeet niet dat thee ook water is. Drink dus lekker veel thee (zonder suiker) en dan krijg je ook je vocht binnen.
 • Vroeger dronk ik heel veel frisdrank, inmiddels heb ik dit vervangen door water en Spa Rood met een schijfje citroen. Spa Rood drink ik niet de hele dag, ongeveer twee glazen. Alles wat ik drink is water, op af en toe een kopje espresso na.
 • Als ik buiten de deur eet, of koffie ga drinken, dan bestel ik altijd een karaf of fles water. Een karaf kraanwater is ook nog eens goedkoop, en zo drink je bijna ongemerkt zo een halve liter terwijl je gezellig zit te kletsen.

 

Ik merk zelf altijd dat ik niet genoeg gedronken heb aan mijn hoofd (ik krijg hoofdpijn!) en mijn huid. Als ik een langere periode te weinig drink (wat niet meer echt voorkomt) merk ik ook dat ik blauwe kringen onder mijn ogen krijg. Als ik dorst heb, merk ik dat ik écht te lang niet gedronken heb, gelukkig komt dat niet zo vaak voor. Enne, als je ’s avonds naar de wc gaat en je plas is geel, dan heb je sowieso te weinig gedronken. Morgen een nieuwe dag, mét drie liter water 😉

Drink trouwens zeker niet téveel, want een watervergiftiging is heel gevaarlijk. Je vindt onder andere hier en hier wat meer informatie.

Als jij nog water-drink-tips hebt, deel ze zeker bij de comments! Succes met je nieuwe gewoonte!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

111 reacties
 1. Marleen

  Ik ben toevallig nu bezig met 7 dagen water challege.. 7 dagen alleen water en thee drinken. Dit gaat wel goed. Maar de hoeveelheid blijft minpunt bij mij. Als ik mijn kantoorwerk doe, drink ik helemaal dag wel door. Maar als ik voor de klas sta, drink ik 9 van de 10 keer te weinig. Dan ben ik vaak veel te druk om te drinken… Dat blijft verbeterpunt voor mij.

 2. Nicole

  Handige tips! Ik drink altijd te weinig, mijn hele leven al maar dat komt doordat ik het vaak gewoon vergeet of geen tijd heb haha. Mijn moeder is sinds kort ook aan de karafjes begonnen met fruit enz. lekker!

 3. Elselina

  Ik houd het op 2 liter water per dag, ik gebruik dan me handige Dopper, dankzij een leuke review op je blog, ik heb een rode versie. Ik drink ook groene thee zonder suiker. Ik merk inderdaad wel als ik te weinig water drink, ik dat echt wel zie aan me huid maar ook hoofdpijn en lui voel, ook als ik wat witte wijntjes heb gedronken dan neem ik wat glazen water tussen door, zelf vind ik 3 liter water een beetje veel maar dat is ieder z’n eigen keus. Liefs X

 4. Emma

  Hallo iedereen, naar aanleiding van alle mooie instagram plaatjes en ook dit soort Posts wil ik even iets adviseren. Je ziet veel van die door fruit gevulde watertjes overal. Ik ben mondhygienist en vooral citroen in je water is zo extreem slecht voor je tanden! Het is zo zuur dat ons is geleerd dat je qua ph waarde nog beter cola kan drinken dan citroenwater. De enige tip die ik kan geven is dit dus beperken of door een rietje drinken. Anders krijg je enorme erosie!

  • Miss Lipgloss

   Ik heb het zelf laatst aan mijn tandarts gevraagd omdat ik zelf graag spa rood met citroen drink en die zei dat het geen probleem was, zeker niet bij een of twee glaasjes per dag. Met een rietje drinken kan geen kwaad natuurlijk, dus sowieso een goede tip. Lastig dat alles zo tegenstrijdig is, ik weet ook niet meer wie en wat nu te geloven. 🙂

 5. Romy

  Ohh ik moet echt beter drinken! Ik vergeet dat zo vaak..

 6. Georgina

  Wat een onzin allemaal. De twee liter die je binnen moet krijgen moet bestaan uit vocht. Daarbij mag je ook het vocht uit koffie en thee optellen. Veel water heeft geen enkele gezondheidswaarde en hydrateert ook je huid niet. Bovendien kun je met maandenlang dagelijks veel drinken toch best mineralen uitspoelen. Helaas zelf meegemaakt: tintelingen, slechter zien, vermoeidheid, slapheid e.d. hier een van de vele linken over dit onderwerp.http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/eten-drinken/8-glazen-water-per-dag-drinken-gezond-blijkt-mythe/ ik zou dit soort zaken echt beter onderzoeken voor je het als ‘waarheid’ presenteert…

 7. Francien

  Fijne tips, ik heb zelf eigenlijk bijna nooit dorst en drink veel te weinig op een dag. Moet me er echt toe zetten om wat te drinken.

  X Francien

 8. marrie

  Grote onzin,er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar extra water drinken.Het enige reële effect is dat je meer moet pissen. Heeft geen enkele invloed op je huid. Je lichaam heeft een zelfrelugerend iets t.a.v. water. Die vrouw in het artikel heeft gewoon een goede facelift gehad en mooie make up op. Mensen laten zich zoveel wijs maken.

  • Miss Lipgloss

   Ik heb juist weer onderzoeken gelezen dat het wel invloed heeft (bijv deze http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26058417), maar kan er niet zo heel veel over vinden, heb je linkjes naar de onderzoeken die jij bedoelt? Ik ben wel benieuwd natuurlijk 🙂

  • marrie

   Het was een Engelse documentaire, daar hadden ze een tweeling. De 1 moest veel water drinken en de andere normaal. Na een aantal maanden werd er een huidanalyse gemaakt, er was totaal geen verschil.

 9. Lisanne

  Oke, ik ben na het lezen van dit artikel gelijk naar de kraan gelopen om m’n bidon te vullen hahaha.

 10. Judith

  Ik vind 3 liter vrij veel. Als je veel zweet kan ik mij voostellen dat je meer behoefte heb aan vocht. Anders is 1.5 tot 2 liter per dag echt voldoende. Je kunt namelijk een overfill van vocht in de bloedvaten krijgen (te veel vocht in je bloedbaan waardoor je hart niet meer in staat is je bloed goed door je lichaam te pompen). Hierdoor kun je hartklachten of zelfs hartfalen in de hand werken. Op jonge leeftijd voel je hier misschien nog niets van.
  Ook heeft vocht een spoelende functie in het lichaam. Dit is goed omdat mineralen dan worden vervoerd naar de juuste plekken en na ‘gebruik’ worden afgevoerd. Wanneer je meer dan 2 liter per dag drinkt spoel je ook meer. Dit betekend dat de mineralen, die je binnen krijgt dmv voeding en vocht, niet optimaal benut kunnen worden. Mineralen die wel essentieel zijn.
  Drink dus niet te weinig, maar vooral ook niet te veel.

 11. Sheela

  Mijn probleem is dat ik geen glas in één keer kan drinken zoals velen wel kunnen. Ik moet het echt slokje per slokje doen waardoor water drinken lang duurt en het gewoon vervelend is. Maar ik doe mijn best.

  • Heleen Schrijvershof

   De enige manier waarop mij dat lukt is een rietje gebruiken. Klink een beetje kinderachtig, maar het werkt wel heel goed!

 12. Lifeisanadventure

  Goed artikel! Ik heb standaard altijd een flesje water bij me, zowel thuis als in de auto. Dit helpt mij om genoeg water te drinken 🙂 Ik drink heel veel water op een dag, maar ik sport ook regelmatig dus heb dat ook wel nodig.

 13. Nicole

  Wat een goede tips. Water drinken is en blijft een ramp voor mij omdat ik als ik het drink binnen 10 minuten echt heel erg nodig naar het toilet moet.

 14. Michelle

  Oei. Probleem hier haha! Ik drink echt te weinig water, maar ben al aan het verbeteren! Ik drink mijn water nu met limonadesiroop, zodat ik in ieder geval iets van water drink ipv frisdrank!

 15. Miriam

  Jaaaa, water! Lekker! Ik drink eigenlijk ook alleen maar water en heel af en toe een sapje. Ik bestel idd ook altijd een karafje water, heerlijk 🙂
  Goede tips!

 16. ess

  Ow jaa daar moet ik zeker aan werken, maar nu met de Ramadan is dat bijna onmogelijk. We eten pas om 22.00 uur en om 3 uur nog een keer, vaak heb ik als eerst 2 glazen water op en dan in de nacht nog een glas of 2 dus een liter in totaal denk ik.. En ja overdag heb ik dan dorst maar ja het is kort tijd dus veel drinken lukt niet. Na de Ramadan zal ik er zeker meer op letten

 17. Helen

  Hello, al die beweringen over water en cellen, waar heb je die info vandaan? Eerlijk over beauty? Zet er dan een fucking bronvermelding bij.

  • Miss Lipgloss

   Ik heb ’t even aangepast en ik neem je feedback mee voor de volgende keer. Je kan het echter ook tegen me zeggen zonder krachttermen – jij maakt vast ook wel eens een foutje, en ik ook. Fijn dat ik daar op gewezen word, dan kan ik het aanpassen/ervan leren, maar het is wel leuk als dat gewoon aardig gebeurd. Dankjewel 🙂

  • Alba

   *gebeurt 🙂
   Ik vind de opmerking van Helen overigens wel terecht, en ik denk dat ze eerder uit frustratie dit zo verwoordt dan dat ze jou persoonlijk aanvalt. Goed dat je het hebt aangepast.

 18. Daniëlle

  Ik drink véél te weinig water; ik vind het hartstikke vies! Zijn er tegenwoordig niet van die meeneembekers waar je in t midden bijv. fruit kan doen, zodat je water een beetje een smaakje heeft? Weet iemand hoe dat heet?

  • Anke

   Een infuser fles!

 19. Corina

  Handig artikel! Ik drink veel te weinig! Maar ik plas al ontzettend vaak (en veel) als ik weinig water drink, laat staan als ik veel water drink. Dit is voor mij ook echt de reden dat ik niet meer durf te drinken.. Dan zou ik letterlijk elk halfuur naar de wc moeten..

 20. Essy

  “Zonder vocht kunnen we maar vier dagen overleven”
  Valt wel mee hoor, ik heb ’n keer 5 dagen niet kunnen drinken (en eten) door een abces in m’n keel. Toen ik naar de huisarts ging werd ik wel direct naar het ziekenhuis gestuurd en daar opgenomen en aan het infuus. Het is natuurlijk niet aan te raden, maar zelfs na 5 dagen ben ik dus nog springlevend. 😉

 21. ingrid

  Pf, drie liter is wel erg veel! Ik vind water hartstikke lekker, thee en koffie ook, maar ik probeer toch niet te veel te drinken, omdat ik geen tijd heb om op mijn werk de hele dag door naar de wc te gaan. Ik merk aan het eind van de dag dan wel dat ik hoofdpijn heb. Hetzelfe geldt voor de weekenden, als ik een dag thuis ben heb ik het zo op, maar als ik veel moet reizen ofzo drink ik juist expres minder.

 22. Bianca

  Er staan nogal wat onjuistheden in de tekst. Misschien een idee om meer tijd te stoppen in de zoektocht naar en het lezen van goede bronnen. Internet is een mooi iets, maar ik verbaas me er iedere keer weer over wat voor onjuistheden en soms zelfs onzin er door een ieder maar op gekwakt kan worden.

  • martine

   Dan ben ik wel benieuwd naar wat er, volgens jou, niet correct zou zijn in de tekst?

  • Bianca

   “Je huid is een orgaan, net als elk ander deel van je lijf”… ok, weer wat geleerd… ik wist niet dat mijn lijf uit alleen maar organen bestaat…

   Ook stond er in de tekst dat cellen uit water bestaan, maar die opmerking zie ik nu niet meer. Cellen bestaan o.a. uit water ja, en uit nog veel meer.

 23. Nienke

  Goeie tips. Vaak is het ook zo dat je een hongergevoel kan krijgen van de dorst. Drinken voordat je aan de snacks begint kan ook heel wat helpen !

 24. Silkeblogs

  Goede tips! Ik ga ze zeker gebruiken, want ik vind het vaak moeilijk om genoeg water te drinken.

 25. Emily

  Ik drink iedere dag minstens 8 glazen water (=2 liter). Wel even handig om rekening mee te houden: koffie absorbeert vocht in je lichaam. Voor iedere kop koffie die je drinkt moet je dus een extra glas water boven op de gewone 2 liter drinken.

 26. Benella

  Die Dopper is een goeie tip, ik heb vaak getwijfeld of ik hem zou kopen, maar je trekt me hiermee wel over de streep!

  • Birgit

   Waarom per se een Dopper? Er zijn zoveel mooie en handige flessen te koop om voor dit doel te gebruiken? Ik ben zelf erg blij met een fles van Rosti Mepal. Die vind ik zelfs nog fijner dan een Dopper omdat je de dop er niet af hoeft te halen om te kunnen drinken. Dit helpt meteen als je buiten zit tegen ongedierte in je drinken.

  • Miss Lipgloss

   Ik heb nu een Sigg fles die ook echt heel chill is omdat er een rietje in zit, daar hoeft de dop ook niet af 🙂 Maar ik gebruik ook een Dopper omdat die wat kleiner is. Ik weet welke Rosti Mepal jij bedoelt, die vind ik dan weer helemaal niet handig, ik heb hem zelf ook, haha. Je kan natuurlijk elke afwasbare fles prima gebruiken.

 27. Kirsty

  Ik ben als klein meisje eens een keer uitgedroogd geraakt en sinds die tijd drink ik altijd genoeg, omdat ik heel bang ben dat het mij weer overkomt. Frisdrank vind ik best wel vies, dus ik drink alleen water, thee en alcohol (bij mij betekent dat af en toe een wijntje wanneer ik dat bij het eten vind passen) en dat is het wel. Ik vind frisdrank niet eens lekker, maar ik kan mij goed voorstellen dat het lastig is om het te vervangen voor water als je het wel lekker vindt. Misschien dat een citroentje/limoen erin iets meer smaak geeft!

 28. Chahrazad

  Ik zou zo graag frisdrank willen vervangen door water. Maar dat gaat nog niet helemaal. Ik denk dat ik anderhalf liter water per dag binnen krijg.

 29. Sophie

  Sorry niet om betweterig te doen, maar cellen bestaan niet uit water. Geen idee waar je dit vandaan hebt? Wel een leuk artikel verder!

 30. Melissa Charlotte

  Fijn om weer even wat tips te hebben, ik heb altijd periodes dat ik heel goed drink en periodes dat ik slecht drink. Ik moet meer een balans vinden waardoor het meer een levensstijl wordt.

 31. Nienke

  1,5 tot 2 liter water drinken per dag is al goed! Tenzij je natuurlijk heel veel sport of als het heel warm is. Je moet wel echt extreem weinig water drinken willen je organen niet goed meer werken 😉
  Ik ben zelf van mening dat het echt niet nodig is om elke dag 3 liter water te drinken. Je lichaam geeft zelf aan wanneer het vocht nodig heeft; dan krijg je dorst. Dit betekent niet dat je iets fout doet en je lichaam al helemaal uitgedroogd is en organen minder goed functioneren. Het is trouwens ook niet wetenschappelijk bewezen dat (heel) veel water drinken goed is voor je huid.

 32. Marloes

  Leuk om te lezen. Water drinken is inderdaad erg belangrijk. Ik heb altijd standaard een grote maison jar van 1 liter in de koelkast staan met verse munt en citroen erin. Deze vul ik gedurende de dag een aantal keer bij!

 33. Babette

  Handige richtlijn voor hoeveel water je per dag ongeveer nodig hebt. Minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: 75 x 0,44: 10 = 3,3 liter. Wat belangrijk is om te weten is dat een teveel aan water ook erg gevaarlijk kan zijn!

 34. Margot

  Ik heb de meeste dagen al moeite om aan anderhalve liter te komen. Al probeer ik er de laatste tijd wel echt op te letten, en ik heb ook een tijdje een app gebruikt om bij te houden hoeveel ik drink. Dat geeft inzicht!

 35. Remma

  Wat mensen zich niet realiseren is dat drie liter water per dag drinken, niet perse goed is voor je lijf. Het is zelfs levensgevaarlijk om grote hoeveelheden water tot je te nemen!
  Doordat het natrium in je bloed sterk verdund wordt. De hersenen zijn zeer gevoelig voor veranderingen in het natriumgehalte. Verwardheid en vermoeidheid treden vaak als eerste op. Ook hoofdpijn en spiertrekkingen komen voor. Later kan er een epileptische aanval ontstaan. Soms treedt zelfs de dood in.
  Kortom water drinken is heel gezond, maar zorg vooral dat je niet te grote hoeveelheden te snel achterover slaat. De nefrologen in ons ziekenhuis kunnen er niet vaak genoeg voor waarschuwen!

  • Annemiek

   Sterker nog, je kunt zelfs overlijden aan waterintoxicatie. Is een keer gebeurd bij een ontgroening waar drankspelletjesgedaan werden met water omdat het niet meer met alcohol mocht. Dat geval is al best wat jaar geleden maar waarschijnlijk nog te googlen.

   Veel drinken is goed maar hier tot extremen van 3l aansporen vind ik best gevaarlijk.

  • Leonie

   Voordat je doodgaat aan een overload aan water, zul je toch echt wat meer moeten drinken dan drie liter, en ook in een keer, niet verspreid over de dag. De ontgroening waar je het over hebt kan ik me inderdaad ook herinneren en die jongen moest in een keer zes liter water naar binnen werken.

  • Miss Lipgloss

   Inderdaad. Drie liter water verspreid over 24 uur is echt prima.

  • Judith

   Oeps ik zie dat iemand ook al hetzelfde al ik had gepost. Maar onderschat het alsjeblieft niet. Wanneer je hartfunctie al iets is verminderd kan veel drinken vergaande consequenties hebben. En voel jij het als jou pompfunctie minder is geworden? Vaak merk je dit pas als je serieuse klachten krijgt. Te laat dus. Plus het is echt niet goed voor je mineraalhuishouding. Ook iets wat je nodig heb voor een gezond lijf en huid.

  • Judith

   Opmerking: geeft tips aan anderen en benoemd geen risico’s. Misschien nog een tip voor aan aanvulling?

  • Miss Lipgloss

   Ik zal het er bij zetten, maar het lijkt mij persoonlijk common sense dat je geen drie liter water in een uur drinkt…

  • Judith

   Ik heb het ook over maximaal 2 liter binnen 24u. Wij hebben mensen met hartproblemen met een vochtbeperking van 1 liter per 24 uur. Mag hopen dat niemand 3 liter per uur drinkt.

  • Miss Lipgloss

   Oké, maar ik heb het over gezonde mensen. 🙂 Het lijkt me normaal dat je op een andere manier rekening houdt met dit soort dingen als je ziek bent.

  • Remma

   Ik ben het er niet mee eens. Ik werk in een ziekenhuis en ook in t zkh was de hype 3l water drinken er ooit onder verpleegkundigen, maar de nefrologen raden het echt af.
   Door een grote hoeveelheid water te drinken verdund je bloed, relatief veel water en geen zout, hierdoor gaat t water de cellen in en t kalium de cellen uit. Een te hoog kalium kan leiden tot spierkrampen, ook van het hart. Het vocht in de cellen zwellen op waardoor er oedeem in de hersenen kan ontstaan.
   Voor zo ver een lesje biologie;) t komt erop neer dat de insteek van t artikel goed is water drinken is gezond, maar 3l niet bepaald. 2 – 2.5 is voldoende. En voor mensen met evt hart afwijking is t een heel ander verhaal, dan geld het advies van de arts:)

 36. Daphne

  Oh heeerlijk, in de zomer (wanneer het echt 25 graden of warmer is) ben ik echt verslaafd aan ijskoud water met citroen (en af en toe munt). Heeerlijk!

 37. Caitlyn

  Goed artikel, ik drink zelf weinig water, maar ik merk dat ik mijn lichaam daar geen plezier mee doe dus ik probeer er nu echt op te letten dat ik meer drink en daar merk je gewoon meteen de voordelen van 🙂
  xx

 38. Femke

  Ik ben vrijwel altijd bezig met de ‘strijd’ om goed te drinken. Vaak drink ik ’s ochtends een glas melk en moet ik moeite doen om overdag nog wat te drinken.. Op het werk halen we vaak om en om wat drinken voor elkaar.. Is iedereen met zijn 4e/5e beker bezig, zit ik nog aan mijn 1e watertje, die vaak nog vol is ook. Ik merk vaak ’s avonds voor ik naar bed ga wel dat ik dan ontzettend dorst heb en klok dan gerust een halve liter/ liter water weg, dat is ook niet goed natuurlijk. Vanaf augustus wil ik echt heel goed gaan drinken, nu aan het vasten dus moet het drinken overdag nog even gaan wachten, hihi!

 39. Laura – Dagelijkse hap

  Citroenwater vind ik ook super heerlijk! Wel drink ik het altijd met een rietje, ik wil niet dat mijn tanden eraan gaan xD

 40. Irene

  Mijn goede voornemen van 2015! Vanaf begin dit jaar houd ik via een app (‘Drink water’) bij hoeveel ik drink en ik merk dat ik nu veel minder hoofdpijn heb. In het verleden dronk ik veel te weinig en had ik iedere dag hoofdpijn!

  • Stefanie

   geweldige tip van die app! hij staat nu ook op mijn telefoon.
   Thanks

 41. Lisanneleeft

  Ik kom al aan mijn waterinname door alle medicijnen die ik moet nemen, haha. Verder luister ik heel bewust naar mijn lichaam: als ik dorst heb drink ik (ook als ik dan 4 liter per dag drink), als ik geen dorst heb drink ik niet. Ik merk dat dat het beste werkt voor mij 🙂

  • N

   Je lichaam geeft toch pas dorstsignalen als je pas uitgedroogd bent, dus om dat te voorkomen moet je ook drinken als je geen dorst hebt.

 42. Fleur

  Ja ik zou zeker meer puur water moeten drinken. Ga daar maar weer eens een gewoonte van maken. Fruit erbij doen helpt zeker goed. Fijne tips!

 43. Vanessa

  Water drinken is echt een gewoonte. Ik probeer elke dag 2 liter water te drinken. Meestal lukt dat wel. Als ik thuis ben, dan zet ik ’s morgens een grote fles water naast mij en doordat ze zo dicht bij me staat, neem ik er regelmatig een slokje van. Tegen ’s avonds is ze dan helemaal leeg! Als ik ergens naartoe ga, dan merk ik wel dat ik sneller naar cola light grijp en niet naar water.

 44. Rowan I My Pink Fairytale

  Handige tips! Ook al kende ik ze allemaal al, haha. Ik drink zelf bijna alleen maar water of thee. In het weekend neem ik soms een glas frisdrank. En ik hou ook erg van Crystal Clear, maar dat is volgens mij ook wel gezond.

 45. Karen

  Thee is geen water hoor en het is ook absoluut niet verstandig de hele dag thee te drinken. Er zit theïne in thee en dat is niet zo goed voor je. Het heeft niet de zuiverende werking van water. Kruidenthee is vaak wel beter, maar zo zijn er ook weer uitzondering. In jasmijn en groene thee zit ook theïne en te veel zoethout is ook niet goed. Munt thee en kamille kun je wel weer meer als water zien.

 46. Iris | Todayslipstick

  Goede tips ik drink ook bijna alleen maar water en thee, ik ga ook maar drinken op een nuchtere maag!
  Liefs, Iris

 47. lousaa

  Drie liter water. Leuk als je de hele dag thuis zit, maar als je twee uur onderweg bent in sprintertjes is dat een schier onmogelijke taak. Ik denk dat je met twee liter al een heel eind op streek bent.

 48. Suzanne

  Handige tips! Ik drink zelf best veel water, merk ik. De laatste weken juist nog meer.

 49. Dita

  Ja ik drink ook veel water. Lekker met limoen of citroen. En idd vaak 2 glazen spa rood. Heerlijk! Frisdrank drink ik bijna nooit

 50. Minka

  Nog even een tip voor een ieder die dit leest aangaande SPA rood.
  Ik was verslaafd aan frisdrank en wilde gezonder leven dus dronk ik alleen maar SPA rood met soms een schijfje citroen en natuurlijk gewoon water maar ik vond het lekker om af en toe toch het frisdrank ‘bubbel gevoel’ na te bootsen. MAAR er gebeurd iets heel geks, ik kreeg super veel dorst en ging zelfs naar de huisarts omdat ik dacht dat ik suikerziekte zou hebben. En dan heb ik het echt over constant willen drinken. Uitslagen waren allemaal goed en ineens kwam het in me op, zou het door de SPA rood komen? Dus ik ging Googelen en wat bleek? Veel meer mensen hebben dit meegemaakt. Moraal van dit verhaal, 2 glazen per dag is prima maar niet zoals ik deed 1,5 liter per dag. Toen ik hiermee ophield verdween mijn enorme dorst ook. 😉

  • Miss Lipgloss

   Hi Minka, heb je wat linkjes naar onderzoeken? Ik ben wel benieuwd hoe dat zit.

  • Minka

   Dit speelde 2 jaar geleden bij mij en heb helaas geen linkjes bewaard. Ongetwijfeld dat er nog wat te vinden is online. Of het officieel onderzocht is weet ik niet maar ik kan me herinneren dat ik toen verbaasd was dat meerdere mensen dit hadden en er was een heel topic over. Ik weet dat ik toen ook dacht, wat raar dat dit dan niet bekend is? Maar misschien is het ook niet bij iedereen het geval, dat kan ook. Was in elk geval blij dat het bij mij de oplossing was want weken constant dorst hebben en toch heel veel (SPA) rood drinken was echt niet leuk. Ik ga zo meteen eens Googlen en als ik wat tegenkom dan post ik het hier weer!

  • Kymberley

   Spa Rood bevat ook meer Calcium, magnesium, natrium, sulfaat, waterstof-carbonaat, en droogrest (metalen en mineraalzouten) ten opzichte van Spa Blauw. Helemaal niet gek dus dat je daar dorst van krijgt. Je tanden schijnen ook niet heel blij te worden van veel Spa Rood (zie onder andere dit boek: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1365-2842.2001.00795.x/abstract ) voor bronnen van onderzoeken wordt het e.e.a. genoemd in dit artikel http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/156179-is-spa-rood-gezond.html. Het artikel zelf vind ik niet heel denderend, maar misschien dat je in de bronvermelding onderaan de pagina wat interessants kunt vinden. 🙂

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel Kymberley! Nu drink ik zelf niet zoveel Spa rood, 1 tot 2 glazen per dag, maar toch goed om te weten.

  • Minka

   Ah Top, dank je Kymberly. Je moet er inderdaad veel van drinken om het te merken denk ik maar ik dronk echt onwijs veel dus dat verklaart het wel. Helaas kan ik nu niet meer de link naar de ervaringsverhalen vinden… Sorry! 🙁

  • Ilse

   Een oom van mij dacht heel gezond te doen en dronk alleen maar spa rood…bij de dokter bleek ie een torenhoge bloeddruk te hebben mede door de spa..het is mineraal water en mineralen zijn zouten….er is wel verschil tussen bronwater en mineraalwater…..

  • Elselina

   Komt het niet door het Koolzuur wat er in zit? Staat me iets van bij dat het in spa blauw en rood zit. 🙂

 51. Susa

  De app Plant Nanny! Hele leuke manier om bij te houden of je genoeg drinkt of niet. Voor elk glas water dat je drinkt (de hoeveelheid kan je ook zelf instellen) geef je ook je plantje water, waardoor deze groeit! Als je te lang niks hebt gedronken krijg je hier ook een melding van omdat je plantje dan te droog staat, en omdat je met je plantje ook zaadjes verzamel kan je steeds nieuwe soorten plantjes kopen (die je ‘betaal’ met de zaadjes) waardoor je ook steeds een soort level hoger komt en het dus niet zo saai is. Heeft mij enorm veel geholpen, ik drink nu 2,2 liter water per dag 🙂

  • Heleen Schrijvershof

   Top tip inderdaad. Ik ben ook zo iemand die wel blij wordt van een beetje positieve motivatie. Heb ‘m gedownload en ben druk bezig om m’n plantje te laten groeien. En ja, dat ik 28 ben durf ik gerust toe te geven. Het doet me een beetje denken aan een tamagotchi van vroeger 😀

 52. Angela

  Zo dit was weer even een goede reminder! Ook ik ben schuldig, ik vergeet vaak om water te drinken, oeps.

 53. Lucinda

  Ik drink wel minimaal anderhalve liter water per dag. Ik heb ook gigantische verbeteringen in mijn huid gezien sinds ik dus genoeg water op een dag drink. Als je het constant bij je hebt staan, dan pak je het ook sneller, dat merk ik zeker met een kantoorbaan. Heb zelf ook een dopper, super handig ding. xxx Lucinda

 54. Sandra(hpw)

  Misschien ’n rare vraag, maar Crystal Clear valt dat ook onder water, of niet? (Gemaakt van zuiver bronwater, staat onder productinformatie op de website)

  • Miss Lipgloss

   Nee, dat is frisdrank. Er zit natuurlijk wel bronwater in, dus draagt ook bij aan je waterinname, maar ik zie dat echt als frisdrank.

 55. pamitsha

  Er is ook een app, kun je op bijhouden hoeveel water je gedronken hebt.Vooral in het weekend of op vrije dagen is dat handig, want dan is de regelmaat er meestal niet of minder.

  • Carolien

   Welke app is dat?

  • Margot

   Een app vind ik ook erg handig. Zelf gebruik ik Hydro Coach (voor Android), maar er bestaan sowieso nog andere hele fijne apps 🙂

  • Kathy

   Ik gebruik zelf ook een app om meer water te drinken: Plant Nanny.

   Je verzorgt als het ware een plantje, door elke keer als je zelf water drinkt, het ook in die app aan te geven. Je plantje groeit daardoor en als het plantje volgroeid is, krijg je zaadjes en met die zaadjes kun je weer speciale plantjes kopen. Best grappig om via zo’n ‘spelletje’ gestimuleerd te worden om meer te drinken! Ik die app kun je ook aangeven dat je via je telefoon een melding krijgt, wanneer je te lang niet gedronken hebt. Dus mocht je er niet aan denken om te drinken (zoals ik) dan is dat best handig!

 56. Lot

  Wat mij heel erg heeft geholpen is om altijd uit flesjes te drinken, ook thuis. Zo kan im makkelijk bijhouden hoeveel ik drink omdat ik weet dat 1 flesje een halve liter is. Als ik dan aan het eind van de dag 4 tot 6 flesjes heb leeg gedronken weet ik dat ik goed zit en zo niet dan drink ik nog een flesje voor het slapengaan.

 57. Tamara

  Goeie tips! Ik probeer ook om meer te drinken!

 58. Minke

  Ik hou heel erg van thee, en ik drink ook altijd een glas water voor mijn ontbijt. Zo krijg ik geloof ik altijd wel genoeg binnen! Ik houd sowieso eigenlijk niet zo van frisdrank enzo, dus ik drink alleen maar thee of water 🙂

 59. Eline

  Ik drink echt de hele dag water. Vooral altijd water in het zicht zetten werkt goed. Je moet alleen wel wat vaker naar de wc, haha. Water met munt is ook erg lekker en ziet er vrolijk uit in een karaf!

 60. Suzanne

  Wow, dat artikel is echt shokking! Bedankt voor de tips, ik ga het proberen.

 61. Sanne Marlijn

  Pff standaard is dit mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar, meer water drinken. Maar wat ik ook probeer, het lukt gewoon niet!! Ik drink echt veel te weinig, dat merk ik aan mijn urine, net wat je zegt. Maar ’s ochtends meteen twee glazen is niet eens zo’n verkeerd idee. En eens wat vaker een flesje meenemen. Ik heb gelukkig geen last van hoofdpijn als ik te weinig drink.

 62. Suuz

  Herkenbaar. Ik drink standaard te weinig en dat resulteert soms zelfs in blaasontsteking. Superstom natuurlijk. Ik ben weer even aardig geinspireerd door dit artikel en de link erin. Op naar de suup voor waterflesjes to go. 🙂

 63. Syl

  Door te drinken door een rietje drink je onbewust meer, neem bijvoorbeeld een camelfles.
  Ik drink vaak zelf uit een camelfles met inhoudsmaat-streepjes… zo kan je meteen zien hoeveel je iedere keer neemt.

  Pas alleen met thee op voor eventuele loodvergiftigingen!

 64. Joyce

  Wat een goed artikel!!ik weet van mijzelf dat ik veel te weinig water drink, heel slecht natuurlijk maar ik probeer er echt op te Letten. Alle tips.zijn welkom hoewel ik veel van de tips die cynthia heeft al toepas.

 65. Winnie

  Weer direct naar de kraan gelopen om mijn dopper te vullen. Ik merk dat in het weekend minder drink, omdat ik minder regelmaat heb dan. Door de week red ik de 2 liter wel, denk ik.

  • Bianca

   Ik ook, doordeweeks haal ik het prima, maar in het weekend……

 66. Anna

  Leuk artikel! Heel toevallig, ik schreef laatst een proef-artikel over dit onderwerp voor een stage. Het is vooral belangrijk om het leuk te maken voor jezelf. Twee glazen water op nuchtere maag kan ik echt niet, ik ben niet zo dol op water. Doe mij maar gewoon thee. In de zomer ben ik wel dol op Spa Rood en water met fruit er in.

 67. Bianca

  Handig! Ik kom vaak niet eens aan een halve liter en loop dan met hoofdpijn rond.

  • Julia

   Heb ik ook, had een x met mezelf een challenge gedaan. 2 grote 1,5 L flessen water op het aanrecht gezet, die moesten aan het einde van de dag op zijn, niet gelukt dus, nog geen eens 1 fles!

 68. Laura – It’s Laux

  Ik wissel zelf ook af met verschillende ‘ingrediënten’. Munt, citroen en komkommer zijn favoriet bij mij, heerlijk! Ik drink eigenlijk nooit frisdrank. Hoogstens in het weekend een glas. Doordeweeks drink ik eigenlijk continue water of thee. ’s Ochtends een dubbele espresso, haha. Interessant artikel!