Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • concealer
 • kringen
 • maybelline the eraser eye
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Maybelline The Eraser Eye

Na The Eraser Foundation heeft Maybelline nu ook The Eraser Concealer! Dit is volgens het merk een verzorgende concealer die alle sporen van vermoeidheid en veroudering rondom de ogen wist. Nieuwsgierig?

The Eraser Eye is dus een concealer die alle tekenen van vermoeidheid en veroudering rondom je ogen camoufleert. Donkere kringen, kraaienpootjes en wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Tenminste, dat is de bedoeling. Naast dat het meteen camoufleert, zitten er ook ingrediënten in die op lange termijn zorgen voor een mooiere huid met minder rimpels. Zoals:

 • Goji bes. Dit besje bevat tien aminozuren, acht belangrijke essentiële oliën en een hogere concentratie vitamine C dan een sinaasappel én heel veel anti-oxidanten.
 • Haloxyl, een combinatie van actieve ingrediënten die de ophoping van hemaglobine (eiwit) onder de tere huid aanpakt en donkere kringen neutraliseert door gekleurde pigmenten uit het bloed te absorberen en af te voeren.

En bijzonder is natuurlijk de ‘micro corrector’, de bijzondere applicator die ook op de Eraser foundation zit. Dit is een sponsapplicator met ruim een miljoen microvezels die alle lijntjes ‘op microscopisch niveau opsporen’ (volgens Maybelline) en egaliseren. De spons bereikt fijne lijntjes maar ook diepe lijntjes, en geeft een gelijkmatige dekking.

Helemaal goed. Voor zover de beloftes. Samengevat belooft Maybelline een concealer die meteen dekt, kringen, wallen en lijntjes doen verdwijnen en je huid voeden.

Die applicator is natuurlijk best bijzonder! Maar concealer breng ik altijd aan met mijn vingers, zeker onder mijn ogen. Met zo’n applicator (eigenlijk met geen enkele applicator) krijg je het nooit zo mooi gelijkmatig en geblend als met je vingers. Natuurlijk heb ik het geprobeerd met die spons, maar daarmee krijg ik het gewoon niet mooi verdeeld. Maar dat gaat ook niet met de sponsapplicator bij mijn dure Estée Lauder concealer, dus dat ligt niet aan Maybelline.

Onder het stickertje staat de gebruiksaanwijzing. Meteen ontdek ik een groot nadeel: het sponsje kan er niet af, zoals bij de foundation. Je kan hem dus niet schoonmaken. Maybelline zegt dat de applicator is uitgerust met een antibacterieel systeem, maar ik vraag me af hoe goed dat werkt. Als je de applicator direct op je gezicht gebruikt, is dat wel een nadeel.

De ingrediënten. Veel siliconen! Meteen een waarschuwing voor de meiden die geen siliconen willen gebruiken op hun gezicht.

Om de concealer uit de verpakking te krijgen moet je aan de rode rand draaien. Tricky in het begin, want hoe vaak moet je nu draaien tot er iets uit komt?

Goed, iets te vaak gedraaid dus, in mijn ongeduld. Ik heb trouwens ‘light’. De andere kleur die er is, is ‘fair’. Maar twee kleuren dus, niet geschikt voor als je een donkere huid hebt.

De concealer is heel romig en zacht.

En blend makkelijk uit. Droogt een tikje mat op, blijft niet heel erg glanzend. Nu maakt me dat niet zoveel uit, mijn concealer poeder ik altijd af, zeker onder mijn ogen.

Geen concealer of andere make-up op…

The Eraser op. Een tikje te geel voor bij mijn huidskleur zoals je ziet, maar in combinatie met mijn foundation ziet dit er prima uit. Dekt goed, blend goed, smeert makkelijk uit. Ik vind het aanbrengen niet goed werken met het sponsapplicatortje, maar met mijn vingers gaat dit super. Zuinig in gebruik en blijft de hele dag lang perfect zitten en ik krijg ook geen droge lijntjes.

Al met al ben ik eigenlijk tevreden over de concealer. De effecten op lange termijn kan ik niet echt meten omdat ik zelf nauwelijks nog rimpels heb onder en rond mijn ogen, maar de werking van de concealer is super. Over de verpakking en hygiëne valt te twisten, net als over de verkrijgbaarheid van (weinig) kleuren. Maybelline The Eraser Eye kost €10,99 en is bij de drogist te koop.

Pluspunten

 • Praktische verpakking
 • Prijs €10,99
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij de drogist)
 • Dekking
 • Voedt de huid en maakt het zacht
 • Blend makkelijk
 • Blijft de hele dag lang goed zitten

Minpunten

 • De siliconen die er in zitten kunnen voor meiden een minpunt zijn
 • Maar in twee kleuren verkrijgbaar
 • De sponsapplicator kan je niet reinigen

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne concealer die goed dekt

Skippen als… je niet houdt van siliconen op je gezicht

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.